Gå til innhold

Dominerende katt


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Jeg og min samboer har kjøpt to innekatter. De er av forskjellig rase og den ene kjøpte vi noen uker før den andre. Begge kattene kommer rett fra oppdretter(de er ikke kattunger, men under 1 år gamle) og er vandt til flere katter rundt seg.

Katt 1 har vært den mest kosete katten vi noen gang har møtt. Han har kost seg på fanget store deler av dagen, fulgt etter oss overalt i hjemmet og overøst oss med klem og nuss.

Vi valgte å kjøpe katt 2 da vi ikke likte at han var alene på dagtid, og fordi innekatter visstnok trives med selskap. Og etter at katt 2 kom i hus, har han forandret seg helt. Han hverken maler, følger etter oss eller ønsker noe kos. Han er delvis snill mot katt 2, men han har en tendens til å bite seg fast i nakken hennes. Jeg skjønner at dette dreier seg om dominering, men burde det stoppes? 

Og vil han komme tilbake til seg selv igjen? Han gikk fra å være en harmonisk lykkelig katt til å bli en sint og sjalu en. Det føles nesten som om han ville hatt det bedre alene. 

Blir veldig glad for råd og tips :)  (vi har forresten hatt katt 2 i snart 1 uke)

Anonymkode: 0c3e1...6dd

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hei!

Jeg er ingen ekspert, men kan jo komme med egen erfaring :)

Vi har 3 katter, 1 hunkatt og 2 hannkatter. Disse er alle 1 år gamle.

Ei fikk vi fra dyrebeskyttelsen når hu var 3 uker(hu er eldst, og vi fikk hun inn med kattemor fra dyrebeskyttelsen så de kunne bli satt videre når kattungen var klar. Men vi klarte ikke gi bort kattungen :P ), og 4 mnd senere fikk vi de to hankattene, som forøvrig er søsken og alltid har gått bra sammen). Da var altså hankattene 3 mnd, og hunkatten 4 mnd og 3 uker. Hunkatten gikk rett i strupen på de stakkars gutta og var ikke sen om å fortelle at dette var HENNES hjem og at de fikk holde seg unna. Dette gikk seg til veldig fort. Tok bare ei uke før gutta var akseptert, og de lekte og koste seg sammen.  

For 5 uker siden fikk vi en hunnkatt vi skal være fosterhjem for fra Dyrebeskyttelsen, etter at hun ble funnet etterlatt ute. hun er godt voksen og veldig skeptisk.

Gutta godtok henne umiddelbart. Mens Mira ble helt spinnvill. Hveste, knurret og slo med poten. Hun trengte bare å se katten før hvesingen kom, og ikke snakk om at vi mennesker fikk komme nær henne! Mira ligger alltid og sover i sengen vår, men den første uken vi hadde katten hos oss, nektet hun å være nær oss. Hun var enten ute, eller brukte tiden sin på å dominere den stakkars nye katten. Vi fulgte med, og avbrøt om det ble for ille. Men i bunn og grunn må kattene få finne ut av sitt hierarki selv, uten av vi mennesker bryter for mye inn. Noe krangling blir det jo selvfølgelig i starten, det er jo tross alt den 1 katten sitt hjem. og  den har rådet der alene.

Nå har det gått 5 uker, og Mira har akkurat begynt å godta den nye katten, og har nå fått igjen sine gamle rutiner.Hun sover med oss, og er like kosete som hun var før hunkatten kom hit. Så 1 uke er ingen ting, slik sett. Man må gi det tid og bare passe på at det ikke går for langt mtp skade. 

Har dere matet de i nærheten av hverandre, og lekt aktivt med de begge i nærheten av hverandre? Var ved slike små grep det gikk seg til her. Kattene fikk også på seg den andres lukt ved å påføre lukt på en tøystykke, som vi festet forsiktig på de. Så ble de vandt til lukten :)  

Er kattene dere kastrert forresten? 

Anonymkode: 3ccc7...4a9

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for svar.

Gutten(katt 1) godtar at hun spiser ved siden av han, men han har en tendens til å overspise, som om han er redd det ikke er nok mat til han.

Han kan også komme å legge seg i sofaen inntil henne. Så det virker som han på en måte aksepterer, men har et behov for å bite seg fast i strupen, samt han virker pottesur på oss.

Men det var fint å høre din erfaring. Vi håper jo at han blomstrer opp igjen og blir den fine katten han egentlig er.

Anonymkode: 0c3e1...6dd

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er de kastrert? Dette høres mer ut som kjønnsbetinget adferd enn dominans, hannkatter biter hunnkatter i nakken for å kurtisere/parre. 

Anonymkode: 7978b...86c

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Begge er kastrert/sterilisert. Typisk scenario er at han veksler mellom å vaske henne og gå i strupen på henne. Det ser jo så brutalt ut, og av og til griper vi inn. Men jeg vet ikke om vi burde la de ordne opp selv? Hun er jo bare snill og god mot han.

Anonymkode: 0c3e1...6dd

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og en annen ting, vil han noen gang slutte å være sint på oss? Det er så stusslig at han ikke ønsker kos og heller ikke maler. Det er jo nesten så det virker som om han har det bedre alene. 

Anonymkode: 0c3e1...6dd

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...