Gå til innhold

Hvordan oppdaget du din diabetes?


N99

Anbefalte innlegg

Hva var det som fikk deg til å mistanke disbetes? Hvordan ble det oppdaget? Hvordan opplevde du det å få diabetes, hvor gammel var du og hvilken type?

 

Endret av N99
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Har ikke diabetes selv, men en veldig god venninne har det. hun oppdaget det da hun var 21. Merket det først og fremst på at hun ble vanvittig tørst og drakk masse, måtte gå ut fra kino f.eks fordi hun var så tørst, og hun var også ganske tynn på den tiden (jeg er usikker på om det var pga diabetesen el ikke). Hun har type 1. 

Husker hun gråt og var fra seg etter møtet med legen, for legen hadde fremstilt dette veldig "skremmende". Sa veldig alvorlig at "dette medfører en hel del omveltninger for deg, livet endrer seg, du må passe på dette hele tiden for det er viktig for helsen din" osv osv. Men faktum er at i praksis har det gått veldig bra! Det er en helt naturlig og dagligdags ting for henne nå. Finnes jo insulinpumper og alskens hjelpemidler nå til dags som letter kontrollen på blodsukkeret. Diabetikere er jo også i risikosonen for cøliaki, og derfor ble det tatt en tilleggstest av henne. Viste seg også at hun hadde det, selv om hun ikke har noen problemer når hun spiser gluten. Men viktig å få avdekket siden det i verste fall kan medføre tarmkreft om man tilfører cøliakere gluten i årevis..

Anonymkode: 75454...0db

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...