rouge noir Skrevet 26. november 2015 #1 Del Skrevet 26. november 2015 Hei!Jeg baker rett som det er og får til det meste, men år etter år blir pepperkakene mine skrukkete! Aaaargh! Noen tips til hvordan unngå dette? Hva gjør jeg feil? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Salka Skrevet 26. november 2015 #2 Del Skrevet 26. november 2015 Skrukkete pepperkaker? Nå har jeg hørt det også. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. november 2015 #3 Del Skrevet 26. november 2015 Hei!Jeg baker rett som det er og får til det meste, men år etter år blir pepperkakene mine skrukkete! Aaaargh! Noen tips til hvordan unngå dette? Hva gjør jeg feil?http://morsinunge.blogg.no/1386252832_knasende_spr_pepperka.htmlUps, det er et kjent problem, se her:"Silje Andreassen 05.12.2013 kl.19:36De så nydelige ut! Hva gjør jeg feil hvis jeg får skrukkete pepperkaker? :/ morsinunge05.12.2013 kl.23:14Silje Andreassen: hm... d har jeg hatt problemer med før også, usikker på årsaken. men etter jeg begynte m ekte meierismør fremfor melange har jeg ikke opplevd det. om det r årsaken vet jeg ikke. Det er også viktig at sukkerblandingen er godt smeltet og avkjølt til rundt fingervarme for ett godt resultat. Mulig alt dette henger sammen, men d skal jeg ikke tørre å påstå.. ikke helt mitt fagfelt;)" Anonymkode: 33c51...140 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. november 2015 #4 Del Skrevet 26. november 2015 Hei!Jeg baker rett som det er og får til det meste, men år etter år blir pepperkakene mine skrukkete! Aaaargh! Noen tips til hvordan unngå dette? Hva gjør jeg feil?Fra samme blogg: " en som hevdet at dette skjedde fordi den ikke var avkjølt nok. Satser på at dette er grunnen, så får jeg håpe det går min vei neste helg når pepperkakene skal bakes ! " Anonymkode: 33c51...140 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. november 2015 #5 Del Skrevet 26. november 2015 Det kan ha med ingrediensene å gjøre ja. Se her:"Calas pepperkakedeigTrond Bruce HansenVekt: 1 kiloPris: Kr 34,90 (Europris)Pluss:God å jobbe med.Lett å kjevle ut.Mild og god kryddersmak på deigen.De ferdigstekte kakene er sprø i konsistensen.Minus:Kakene blir for søte.Deigen hever seg i ovnen, trekker seg sammen og blir rynkete under avkjøling."http://www.osloby.no/shopping/Test-Ferdig-deig-til-pepperkaker-7401390.html Anonymkode: 33c51...140 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. november 2015 #6 Del Skrevet 26. november 2015 Hei!Jeg baker rett som det er og får til det meste, men år etter år blir pepperkakene mine skrukkete! Aaaargh! Noen tips til hvordan unngå dette? Hva gjør jeg feil?Jeg ville nok funnet en annen oppskrift, som anbefales av flereKanskje finnes det oppskrifter i familien også, fra oldemors tid, om du spør? Anonymkode: 33c51...140 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
rouge noir Skrevet 26. november 2015 Forfatter #7 Del Skrevet 26. november 2015 http://morsinunge.blogg.no/1386252832_knasende_spr_pepperka.htmlUps, det er et kjent problem, se her:"Silje Andreassen 05.12.2013 kl.19:36De så nydelige ut! Hva gjør jeg feil hvis jeg får skrukkete pepperkaker? :/ morsinunge05.12.2013 kl.23:14Silje Andreassen: hm... d har jeg hatt problemer med før også, usikker på årsaken. men etter jeg begynte m ekte meierismør fremfor melange har jeg ikke opplevd det. om det r årsaken vet jeg ikke. Det er også viktig at sukkerblandingen er godt smeltet og avkjølt til rundt fingervarme for ett godt resultat. Mulig alt dette henger sammen, men d skal jeg ikke tørre å påstå.. ikke helt mitt fagfelt;)"Anonymkode: 33c51...140Fra samme blogg: " en som hevdet at dette skjedde fordi den ikke var avkjølt nok. Satser på at dette er grunnen, så får jeg håpe det går min vei neste helg når pepperkakene skal bakes ! "Anonymkode: 33c51...140Det kan ha med ingrediensene å gjøre ja. Se her:"Calas pepperkakedeigTrond Bruce HansenVekt: 1 kiloPris: Kr 34,90 (Europris)Pluss:God å jobbe med.Lett å kjevle ut.Mild og god kryddersmak på deigen.De ferdigstekte kakene er sprø i konsistensen.Minus:Kakene blir for søte.Deigen hever seg i ovnen, trekker seg sammen og blir rynkete under avkjøling."http://www.osloby.no/shopping/Test-Ferdig-deig-til-pepperkaker-7401390.html Anonymkode: 33c51...140Jeg ville nok funnet en annen oppskrift, som anbefales av flereKanskje finnes det oppskrifter i familien også, fra oldemors tid, om du spør? Anonymkode: 33c51...140Hurra! Ja, har googlet en del, og ser det er en del som opplever det. Noen synes tilogmed det er koselig, mens jeg... synes ikke det. Har forsøkt ulike oppskrifter, både med smør og margarin, og ingen betydelig forskjell i... skrukkethet. Den vi bruker nå er en arvet oppskrift, veldig god på smak. Gjemmer jo uansett pepperkaka under stilton, men jeg vil at den skal være fiiin! Sukkerbalandingen min har faktisk alltid vært ganske så varm, kanskje dette kan være svaret? Om så er jeg superhæppi. Skal prøve dette i helgen! til deg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mis(s)Understood Skrevet 26. november 2015 #8 Del Skrevet 26. november 2015 Skikkelig gode pepperkaker inneholder lite hvetemel. Det betyr at de flyter litt ut og hever i ovnen. Så blir de ofte bittelitt skrukkete, men smaker bedre enn pepperkaker av deig som er tett i hvetemel.Dette sier jeg basert på en gammel familieoppskrift på pepperkaker. Deigen er nesten flytende når den er nylaget, og må stå i kjøleskapet over natten før den kan brukes. Tettpakket av krydder, smør og sirup. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Safiye Skrevet 26. november 2015 #9 Del Skrevet 26. november 2015 Tråden er ryddet for usaklig innlegg og avsporing.- Pavilion, mod Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå