Gå til innhold

Fant antibiotika-resistente e. coli-bakterier i norsk kalkun Miljøorganisasjon råder nordmenn til å kjøpe økologisk.+ spesiell oppskrift på saftig kalkun med marinaden sprøytet inn i kjøttet med engangssprøyte :)


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Fant antibiotika-resistente e. coli-bakterier i norsk kalkun

Miljøorganisasjon råder nordmenn til å kjøpe økologisk.

http://www.dagbladet.no/2014/12/05/nyheter/innenriks/kalkun/antibiotikaresistens/helse/36576213/

Saftig kalkunoppskrift med marinaden sprøytet inn i kalkunkjøttet:

http://www.dagbladet.no/2015/11/24/tema/mat/matsiden/kalkun/fjorkre/42093082/

 

Anonymkode: 367d9...350

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Er det noen som kan fortelle om kalkun kjøpt i Sverige er trygt å kjøpe?

Anonymkode: 367d9...350

Lenke til kommentar
Del på andre sider

kjøper gjerne økologisk kjøtt, men ikke til den prisen markedet nå forventer.

Om det som sto nederst i artikkelen: "Steker og koker man kjøttet på en riktig måte, og har god kjøkkenhygiene, er det helt ufarlig å spise kalkun, sier Mysen",

Vil du synes at det er trygt å kjøpe vanlig norsk kalkun og tilberede den?

Anonymkode: 367d9...350

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om det som sto nederst i artikkelen: "Steker og koker man kjøttet på en riktig måte, og har god kjøkkenhygiene, er det helt ufarlig å spise kalkun, sier Mysen",

Vil du synes at det er trygt å kjøpe vanlig norsk kalkun og tilberede den?

Anonymkode: 367d9...350

ja

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

ja

Tusen takk! Da kan jeg glede meg til nyttårskalkunen   :spise:

Anonymkode: 367d9...350

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Om det som sto nederst i artikkelen: "Steker og koker man kjøttet på en riktig måte, og har god kjøkkenhygiene, er det helt ufarlig å spise kalkun, sier Mysen",

Vil du synes at det er trygt å kjøpe vanlig norsk kalkun og tilberede den?

Anonymkode: 367d9...350

Ja. :) Dersom det hadde vært helsefarlig, i den grad at det er dokumenterte tilfeller at flere har blitt dårlige eller blitt alvorlige syke, hadde det kommet en statlig uttalelse og produktet hadde blitt trukket fra markedet. 

Det er viktig å ha kjennskap til resistente bakterier og å vite at det har blitt funnet i diverse produkter, men så lenge man har god hygiene og steker/koker kjøttet på riktig måte vil dette ikke være et problem. 

Anonymkode: 53801...d86

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du skal ikke prøve deg på en litt lengre overskrift da?? :P:P

Det gikk ikke :)

Anonymkode: 367d9...350

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja. :) Dersom det hadde vært helsefarlig, i den grad at det er dokumenterte tilfeller at flere har blitt dårlige eller blitt alvorlige syke, hadde det kommet en statlig uttalelse og produktet hadde blitt trukket fra markedet. 

Det er viktig å ha kjennskap til resistente bakterier og å vite at det har blitt funnet i diverse produkter, men så lenge man har god hygiene og steker/koker kjøttet på riktig måte vil dette ikke være et problem. 

Anonymkode: 53801...d86

Tusen takk! :)

Anonymkode: 367d9...350

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...