Gå til innhold

Iskake?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Hva er det egentlig du lurer på? Er du ute etter konkret oppskrift, eller tips og råd?

Jeg har ingen oppskrift, men om det er tips og råd du er ute etter, så hadde jeg gjort det slik: Jeg hadde laget en vanilje-ismasse som basis, og delt den i to. Så hadde jeg tilsatt ønsket farge/smak til en eller begge halvdeler, f.eks. mosede bringebær, jordbær, blåbær, kaffe, smeltet sjokolade e.l. 

Dersom jeg ønsket to skarpt skilte lag hadde jeg helt det ene laget i formen først og latt det bli halvveis frossent før jeg helte over det andre laget og fortsatte innfrysingen. Slik hadde jeg unngått at lagene blandet seg, men jeg hadde risikert isnåler siden jeg ikke kunne rørt i isen under frysing.

Dersom jeg hadde vært ute etter "marmoreffekt" hadde jeg helt begge rørene i formen samtidig, Deretter hadde jeg satt den i fryseren en liten tur til den så vidt begynte å stivne, før jeg rørte veldig forsiktig slik at ismassen blandet seg i striper/spiraler/felter, og gjentatt den forsiktige røringen et par ganger underveis i frysingen. Røring underveis bidrar til å unngå isnåler i iskremen.

Anonymkode: de593...a27

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva er det egentlig du lurer på? Er du ute etter konkret oppskrift, eller tips og råd?

Jeg har ingen oppskrift, men om det er tips og råd du er ute etter, så hadde jeg gjort det slik: Jeg hadde laget en vanilje-ismasse som basis, og delt den i to. Så hadde jeg tilsatt ønsket farge/smak til en eller begge halvdeler, f.eks. mosede bringebær, jordbær, blåbær, kaffe, smeltet sjokolade e.l. 

Dersom jeg ønsket to skarpt skilte lag hadde jeg helt det ene laget i formen først og latt det bli halvveis frossent før jeg helte over det andre laget og fortsatte innfrysingen. Slik hadde jeg unngått at lagene blandet seg, men jeg hadde risikert isnåler siden jeg ikke kunne rørt i isen under frysing.

Dersom jeg hadde vært ute etter "marmoreffekt" hadde jeg helt begge rørene i formen samtidig, Deretter hadde jeg satt den i fryseren en liten tur til den så vidt begynte å stivne, før jeg rørte veldig forsiktig slik at ismassen blandet seg i striper/spiraler/felter, og gjentatt den forsiktige røringen et par ganger underveis i frysingen. Røring underveis bidrar til å unngå isnåler i iskremen.

Anonymkode: de593...a27

TUSEN takk!!

Anonymkode: bd593...f85

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...