Gjest anonym

Rundstykker med sprø skorpe

19 innlegg i emnet

Jeg lager ofte rundtstykker, men de blir alltid litt "bolle-aktige".. :-) ... Skulle gjerne hatt oppskrift på både grove og fine rundstykker med hard/sprø skorpe.. Blir veldig glad for tips.. ( for jeg skal bake rundstykker idag.. ):wink:

tusjen

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

kjøp 123 poser og smør rundstykkene med litt vann. Da blir de sprø...

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg bruker skjeldent oppskrift når jeg baker brød/rundstykker.

Jeg har oppi det jeg føler for :ler:

Hvetemel selvfølgelig, havregryn, grovt mel av forskjellige slag, det vi har for øyeblikket, litt kornblanding kanskje, noen ganger hvetekli, kanskje semulegryn. Også linfrø og solsikkefrø. Solsikkefrø gjør bakeverket mye saftigere :)

Noen ganger har jeg gulrot i og. Godt!

Og som Anafugia sa; pensle rundstykkene med litt vann eller melk.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du trenger ingen spesiell oppskrift for å få sprø skorpe på rundstykkene. Istedet gjør du følgende: før steking pensles rundstykkene med egg vispet med ørlite salt. Straks de er stekt legger du dem på rist og legger over et godt oppvridd vått håndkle og lar det ligge der til rundstykkene er kalde. Vips har du sprø skorpe. :-)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

*romle romle. Blir helt sulten her jeg sitter...

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Glad jeg nettopp spiste frokost :ler:

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

Glad jeg nettopp spiste frokost :ler:

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har ikke spist frokost enda. *rumle rumle*

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

TAkk for tips.. Skal prøve det ut senere idag når jeg skal bake.. :-)

tusjen

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg ble så fristet av denne tråden, så nå står to brett rundstykker til heving. :-)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kan jeg få med meg noen til reisen, Arkana? :rosaengel:

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Selvsagt Fisken. *sender over noen med ekspress T-bane*

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nami :hoppe:

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

De ble litt sprøere enn vanlig.. Så det var en stor forbedring.. Tror jeg skal prøve å lage rundstykker av en brødoppskrift neste gang..

Jeg har kjøpt ferdigblandet mel en gang. Det var ciabatta og de ble kjempegode.

tusjen

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har det motsatte problemet. er ikke så veldig glad i sprø overflate, men uansett hva jeg gjør, så får jeg sprø overflate :klø: jeg vil ha myke rundstykker!

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Jeg har det motsatte problemet. er ikke så veldig glad i sprø overflate' date= men uansett hva jeg gjør, så får jeg sprø overflate :klø: jeg vil ha myke rundstykker!

Jeg også, jeg vil ha myke rundstykker. Men det går fint det. Jeg pensler dem med egg og legger ingenting over dem når de er ute av ovnen. Da blir de bra.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg pensler dem også med egg og lar være å legge noe over dem, men de blir sprøe hver gang. har prøvd uten å pensle dem og, men jeg får ikke myke rundstykker.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

:klø: Jeg lar dem ligge litt stekebrettet også, legger dem ikke rett på rist.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Gjør jeg og. syns de blir bare enda sprøere av å ligge på rist.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive