Gå til innhold

vin til vilt


viwi

Anbefalte innlegg

Vi skal ha reinsdyrstek til middagen. Men det er så vanskelig å finne riktig vin til. Er det noen her som har smakt vin som passer godt til vilt???

Frykter at vi må ha en seriøs smakerunde her..icon_eek.gif

_________________

viwi

-gifter meg med drømmemannen 22 juni!!!1212[ Dette Innlegg er endret av: viwi den 2002-02-28 22:03 ]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vi skal ha reinsdyrfilet til middagen.

Kokken på lokalet vi skal være anbefalte en italiensk rødvin. Husker dessverre ikke hva den heter.

Men du kan jo forhøre deg på vinmonopolet.12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest KristinK

Å, ja! Jeg har et kjempegodt tips!

I et bryllup for 2 år siden fikk vi servert reinsdyrsteik med en nydelig rødvin ved siden av. Selv liker jeg ikke rødvin, men synes at denne var nydelig ved siden av maten.

Vinen heter La Chasse, og anbefales på det sterkeste!

Hvis dere skal ha en smakerunde på vin, så kan det sikkert være lurt å smake den ved siden av vilt siden det er det dere skal servere. Man får ofte en helt annen smaksopplevelse når man smaker en vin ved siden av mat. Det gjelder iallfall denne vinen. Smakte den ved en senere anledning ved siden av wok, og da ble vinen altfor kraftig.

_________________

KristinK smile.gif - Vi gifter oss 10.august 20021212[ Dette Innlegg er endret av: KristinK den 2002-03-01 07:05 ]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi hadde reinsdyrfilet i vårt bryllup. Til det serverte vi en italiensk vin som heter Rubicone Sangiovese. Det finnes flere ulike av den men vi betalte ca.69 kr pr flaske. Den har sikkert gått ned noen kroner i pris nå etter nyttår. Vinen ble veldig godt mottatt. Til og med min mor som ikke drikker vin til vanlig likte den! Husk å tenke litt på at det ikke bare er kjøttsorten du må ta hensyn til, men også hvilken saus du serverer til. Vi hadde en viltsaus som besto av bl.a kjøttbuljong, Arne Brimis viltkrydder (nydelig), fløte, blåbær m.m. Dvs en ganske mektig saus.

Hva skal dere ha til forrett og dessert?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi var i et bryllup der det var vilt (elg, og der ble det servert Gato Negro.

Men vi har prøvd La Chasse og den passer godt til vilt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvem er det som skal lage maten deres? Det er kanskje en kokk som har gode kunnskaper om vin; du må nemlig ikke bare tenke på selve kjøttet. Ikke glem sausen og tilbehøret, vinen skal passe til dette også. Og for at hele måltidet skal bli en "symfoni" må alle rettene ses i sammenheng, og da selvsagt også vinen til forrett, hovedrett og dessertvin.

Ta med menyen din på polet og spør betjeningen der!1212[ Dette Innlegg er endret av: Zena den 2002-03-01 10:51 ]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Her finner du en søkehjelp:

http://www.dn.no/nyheter/vin

De har testet alle vinene selv, så du får gode beskrivelser. Et tips er å lage sånn noenlunde den maten dere skal ha, og kjøpe fx. tre ulike typer vin til, gjerne sammen med venner, før dere bestemmer dere. Husk også at noen typer vin er mer "lettdrukket" enn andre. Det er fordeler og ulemper med dem:

+: Til og med bestemor og tante Agathe vil like den

-: Det vil gå med mer vin

12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Sjekket ut noen viner på den linken og jeg kan faktisk ikke bli mer uenig enn karaktergivingen som er gitt. Tydelig at det er smak og behag!

Prøvesmak derfor uansett, så slipper dere å ende opp med en vin ekspertene synes er god, men dere selv synes er forferdelig!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi brukte sidene til dn, http://www.dn.no/nyheter/vin da vi valgte ut vin til vårt bryllup. Vi søkte på vin som skulle passe til vilt, leste beskrivelsene til vinene som ble anbefalt og kjøpte en flaske av hver av fire ulike viner i 100-120 kroners klassen. Så laget vi nesten den samme maten som vi hadde i skulle ha og inviterte fire venner på middag og prøvesmaking. Husker ikke helt hva den het den vinen vi endte, men var iallefall kjempefornøyd. Endte opp med en vin som passet "alle" og som kostet litt over 100 kroner flasken. Så dn sine sider er iallefall verdt et besøk, men prøvesmaking er uansett veldig anbefalt.

_________________

Adrienne hoppe.gif1212[ Dette Innlegg er endret av: Adrienne den 2002-03-01 14:54 ]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi skal også servere reinsdyrstek, og svigerfar har forhørt seg litt hos vinkelnere og andre vinkjennere. Etter gode råd havner vi på Val Policella Classico fra Italia. Aldri smakt den, men vi stoler på ekspertene... icon_smile.gif

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er helt klart enig i at vi må ta hensyn til saus og sånn. Vi skal nok ha en viltsaus iallfall-det hører liksom med det icon_smile.gif

Til forrett vet vi ikke hva det blir( noen forslag?????)

men desserten skal være varme multer med vaniljeis....

tror vi skal prøve ut noen av disse vinene til reinsdyrkjøtt framover!!

_________________

viwi

-gifter meg med drømmemannen 22 juni!!!1212[ Dette Innlegg er endret av: viwi den 2002-03-01 20:41 ]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...