Gå til innhold
finkel

Råsaft av solbær

Anbefalte innlegg

finkel   1 321 276
finkel

Hei! :hallo:

Jeg lurer på om det er noen som kan tipse meg om korrekt mengde vann og sitronsyre pr. kg solbær? Ønsker å lage råsaft av bærene jeg har i fryseren. Vet at sukker er en smakssak, men har noen en liten pekepinn på det tar jeg gjerne mot det også! :)

Fant en oppskrift på råsaft av blåbær: (til 1 kg)

8 dl vann

25g sitronsyre

Til 1 liter saft: ca 750g sukker

Kan dette også brukes på solbær?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

finkel   1 321 276
finkel

Ingen husmødre som vet? :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Twink   879 92
Twink

Har ikke laget selv, men i min safte/syltebok (arvet fra bestemor, ble brukt på husmorskole på 50 tallet) står det ihvertfall følgende:

1 kg bær

1/2 l kokt vann

Til hver liter saft: 300-400 g sukker.

Har brukt denne boken som basis for andre typer saft, og de har blitt bra ihvertfall. :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
finkel   1 321 276
finkel

Tusen takk, Twink! Da blir det safting :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Twink   879 92
Twink

Bare hyggelig! Du får rapportere resultatet, har planer om å lage solbærsaft neste år! :) I år har vi laget solbær og rips, det ble veldig bra. :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
finkel   1 321 276
finkel

Da er safta i fryseren, og resultatet ble bra! Smakte meg frem og kom frem til 380 g per liter saft. Da var den akkurat søt nok uten å dekke over friskheten fra bærene. Takk for hjelpen! :tommelsmil:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Artikler fra forsiden

×