Gå til innhold

Eplemuffins fra Wenches kjøkken Tv2


Mette

Anbefalte innlegg

Denne må dere bare prøve, det er de beste muffins jeg har smarkt. Lette og luftige. Raske å lage. :P

Eplemuffins

Denne porsjonen rekker til omkring 10 muffins.

Varm stekeovnen til 180 ºC.

Smelt smøret. Bland sammen hvetemel, sukker og bakepulver. Rør melken ut i det smeltede smøret og visp inn egget. Rør eggeblandingen inn i det tørre og rør til en glatt deig.

Hell i smurte muffinsformer.

Stek midt i varm stekeovn ved 180 ºC i 20-25 min.

Ingredienser125 g smør

4 dl hvetemel

1,50 dl sukker

2 ts bakepulver

2 dl kefir evt. melk

1 stk stort egg

1 stk eple

0,50 ts kanel

Tips: Eple og kanel kan erstattes av :

per porsjon:

- 2 dl blåbær eller bringebær + revet skall av ½ sitron (kun det gule)

eller

- 100 g mørk hakket sjokolade og 2 ss kakao

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg skrev ut den oppskriften i dag tidlig...men har ikke testet den ennå....

Har en 8-åring som elsker eplemuffins.....men i min oppskrift er d ikke kulturmelk...og jeg har en forkjærlighet for kaker med kulturmelk...de holder seg leeenge... :)

Takker for tipset...skal absolutt teste.... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Det er mulig jeg spør om noe dumt nå, men skal eplet raspes eller skjæres i små terninger? Jeg har lyst til å lage disse i dag, og vil helst ikke gjøre noe feil. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I oppskriften skulle det hakkes, men det går helt fint å grovrive eplet, hvis du foretrekker det.

Og hvis man bytter ut kanelen med gulrotkakekrydder(nellik, kardemomme,muskat) og har i en grovrevet gulrot blir det gode gulrot muffins.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for deilig oppskrift!! Nå har jeg nettopp bakt en haug eplemuffins (dobbel oppskrift) og så stor det en haug sjokolademuffins i ovnen. Eplemuffinsene var ihvertfall skikkelig gode!! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ja, gode ble de - men mine ble nokså flate. :o What did I do wrong?? Har kanskje noe å gjøre med hvordan jeg pisket egget inn i melkeblandingen? Ikke vet jeg...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Egget skal bare vispes lett sammen før det røres inn i melkebalndingen.

Balnd hele røren lett. Det gjør ingenting om det er litt klumper i den.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 år senere...
  • 2 år senere...

Denne skall jeg jammen prøve og lage =) smaker dem best samme dag, eller dagen etter?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Artig når folk drar opp 8 år gamle tråder. Skrivemåter forandrer seg på 8 år, gitt..

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Artig når folk drar opp 8 år gamle tråder. Skrivemåter forandrer seg på 8 år, gitt..

jaja, sånn kan det gå hmmm =)

Endret av kokkosmamma
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehehehe, morsomt.

Jeg er sikker på at eplemuffisene er like god i dag som de var i 2003.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehehehe, morsomt.

Jeg er sikker på at eplemuffisene er like god i dag som de var i 2003.

Dere skall få høre hvordan det gikk, etter vi har spist dem, skall bake til meg og kjæresten min og våres lille skatt på 2 år, så jeg håper dem blir gooode på lørdag <3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 år senere...
Annonse

[1] Category widget

  • 7 måneder senere...
Den 15. september 2003 at 21.49, Mette skrev:

Denne må dere bare prøve, det er de beste muffins jeg har smarkt. Lette og luftige. Raske å lage. :P

 

 

Eplemuffins

 

Denne porsjonen rekker til omkring 10 muffins.

Varm stekeovnen til 180 ºC.

Smelt smøret. Bland sammen hvetemel, sukker og bakepulver. Rør melken ut i det smeltede smøret og visp inn egget. Rør eggeblandingen inn i det tørre og rør til en glatt deig.

Hell i smurte muffinsformer.

Stek midt i varm stekeovn ved 180 ºC i 20-25 min.

 

Ingredienser125 g smør

4 dl hvetemel

1,50 dl sukker

2 ts bakepulver

2 dl kefir evt. melk

1 stk stort egg

1 stk eple

0,50 ts kanel

 

Tips: Eple og kanel kan erstattes av :

per porsjon:

- 2 dl blåbær eller bringebær + revet skall av ½ sitron (kun det gule)

eller

- 100 g mørk hakket sjokolade og 2 ss kakao

tenkte lage denne i dag, 13 år etter:) 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...