Gå til innhold
hanbto

flytting av trær og rabarbra

Anbefalte innlegg

hanbto   768 0
hanbto

skal etterhvert ordne i hagen, og flytte litt rundt og plante nytt for å utnytte solen best mulig. er snakk om bringebærbusker, ripsbusker og rabarbra, først og fremst de som står på eiendommen fra før av. når på året er det best og flytte disse? om høsten etter løvfall eller om våren før de springer ut?

og har noen tips til beskjæring, om det er noe spes. jeg bør tenke på til vinteren etc.?

takk :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mosefruen   97 0
Mosefruen

Det er alltid best å flytte på vår eller sensommer. Primært forde det midt på sommeren kan bli tøft for plantene å bli flyttet på, de har mye blader og det er varmt og tørt ute. Det er alikevell mulig å flytte akkurat når man sjøl vil, men da må man være innstilt på å klippe ned plantene (noe man uansett bør vurdere) og så må man vanne ekstra godt resten av sesongen.

De tre plantene du nevnte er ikke spesielt fussy og kan flyttes akkurat når du sjøl ønsker. Jeg ville ha ventet til etter at dere har høstet av bærene, eventuelt ta det til våren når dere er sikre på at det ikke lengere er nattefrost. Foryngende beskjæring vil være en fordel med mindre ette er unge planter. Rabarbra kan du sikkert dele opp i flere planter om du vil.

Unngå å flytte midt i en heteperiode, la ikke plantene stå uten jord eller i sola og tørke før de kommer i bakken igjenn. Vann dagen før dere flytter og med en gang den er flyttet.

Du vil nok oppleve at bringebæra ikke forsvinner selvom du flytter plantene, prøv å spa ut alt dere finner av røtter og la det ligge brakk litt så unngår du at bringebæra infiserer ett nytt plantefelt. Skal dere ha gress der så er det ikke så farlig, gressklipperen kommer til å ta livet av bringebæra.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Gjest   0 0
Gjest Gjest

Rabarbara kan du flytte når du vil. Selv om du spar den fri for snø og hakker den opp midt på vinteren, for så å henge den i ei buske, så er jeg sikker på at den kommer seg. Makan til hardfør plante.

Men for å være litt mer sikker på at den skal klare seg, så bør du flytte den på sommerhalvåret. Ta vekk alle stilkene (og bladene selvfølgelig), grav den opp, fyll vann i det nye hullet hvor den skal plantes og sett den nedi og fyll jord rundt. Må du grave den opp og mellomlagre den i påvente av nytt sted å plante, kan du tre en søppelsekk rundt rota og passe på at den får litt vann ved behov. Vi hadde vår rabarbara i søppelsekk i to år, og det gikk helt fint. Går ikke an å drepe rabarbara. :ler:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
hanbto   768 0
hanbto

tusen takk for svar :)

da blir det omplanting etterhvert!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Artikler fra forsiden

×