Gå til innhold

Medias dekning av Midtøsten-konflikten


smil

Anbefalte innlegg

Hva er det egentlig med lille Norge? De fleste andre land mener at Arafat langt i fra har gjort nok for å fjerne terroren mot israelerne. Men det er ikke nordmenn enige i. Blir nesten kvalm av å se nyhetene på TV2 og NRK. Anbefaler å lese utenlandske aviser i stedet og se på CNN. Da får en i hvert fall presentert flere syn på saken.

icon_smile.gif

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nå er vel ikke cnn (les:USA) akkurat den mest nøytrale parten her. Kanskje derfor vi hadde en Oslo avtale og ikke en washington avtale... USA holder stort sett med Israel uansett.

Jeg synes ikke Norge bør se til USA for holdninger, tvert imot mener jeg den norske regjeringa tenker for lite selv i utenriksspørsmål generellt. Bare se hvordan Bondevik og Jagland logret ovenfor Bush's sadotendenser mot den afghanske sivilbefolkningen. icon_frown.gif

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har tilgang til diverse arabiske TV kanaler og der får man ett mere"direkte"bilde av alt som skjer.....kan iallefall ikke måle seg med de 5 minuttene NRK sender.

Willoch sa det på en flott måte,men nå kan jo han uttale seg som han vil,uten å måtte tenke politikk og diplomati...

Mediadekningen og uttalelsene ellers fra den vestlige verden er bare skremmende!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest gurimalla

CNN formidler kun USA sitt syn på saken og har absolutt ikke objektive presentasjoner av hva som skjer i Midtøsten.

Palestinerne driver med selvmordsbombing, ja det er riktig. Israel benytter seg av jagerfly og bomber hele kvartaler i de palestinske områdene. Israel er verdens 6. største militærmakt. Palestina har ingenting annet enn stein og selvmordsbombere. Etter 50 år med undertrykkelse fra Israel er det ikke veldig rart at noen er villig til å gi livet sitt for å "ta igjen".

12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Tviler vel på at arabiske tv-kanaler formidler et nøytralt syn. Men mente heller ikke å si at USA alltid har rett. Syns bare det er rart at Norge omtrent er alene om sitt syn på saken (i vesten). Ser ikke mye på CNN, men leser litt utenlandske aviser.

Smil

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest gurimalla

Norge er vel så og si på linje med EU når det gjelder denne konflikten. De fleste europeiske land (og media) er sterkt kritiske til israels fremgangsmåte.

Norge har vært ganske nøytral i denne konflikten - det er derfor de har fått partene til å snakke sammen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Problemet er jo også at Israel anser alle Palestinere som terrorister og da går det ut over uskyldige. Det samme gjelder også Palestinske terrorister som ikke nøler med å ta uskyldige liv.

Send inn FN styrker - noen må jo få kontroll på folka der.12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest sexysadie

HVEM ER TERRORISTER?

Terrorisme er handlinger som rettes mot sivilbefolkningen for å skape frykt. Slik sett er det teknisk rett at de palestinske selvmordsbomberne er terrorister.

Men de retter seg mot en ulovlig okkupasjonsmakt og har få andre maktmidler disponible.

Staten Israel dreper fire ganger så mange sivile og er derfor en langt større terrorist. Dessuten mangler den moralen på sin side fordi den er okkupasjonsmakt.

Hvis vi måler de enkelte terrorhandlingenes styrke og omfang i antallet døde, er det helt klart hvem som er verdenshistoriens største terrorister:

USA og Storbritannia. De verste enkelthandlinger vi kjenner til er bombingen av Hiroshima, Nagasaki og Dresden.

Hver enkelt av disse handlingene drepte mer enn 100.000 mennesker. Hvis vi kaller krig for terrorisme blir det enda mer rot i systemet. Da kommer også USA på topp med over 220 kriger og invasjoner i landets korte historie.

Alle stort sett utenfor landets grenser og rettet mot andre. Storbritannia ligger også godt an med alle sine kolonikriger. Det er pussig at det er USA og Storbritannia som i dag står i spissen i kampen mot terrorism

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er nok som det blir sagt av flere her en langt mer kompleks konflikt enn "de snille" mot "de slemme".

Jeg er helt enig i hva Kåre Willoch sa i debatten på TV.

Man må huske på at da staten Israle ble opprettet ble mange hundre tusen palestinere fordrevet ut av området og plassert i flyktningeleire. Disse har blitt til over tre millioner mennesker, og mange av disse kjenner kun et liv i slike leire.

Samtidig har Israel blitt bygget opp både økonomisk og militært av USA.

Videre har Israel systematisk siden 1960 tallet okkupert de områdene som skulle tilhøre Palestinerne, og de fortsetter å plassere ut egne innbyggere i disse områdene. Som Willoch uttalte så beviser dette at Israel ikke har planer om å forlate okkupert område.

Vi har en enorm forskjell i levestandard, som også er med på å skape hat og misnøye.

Vi har samtidig tre store religioner som alle har helligdommer i området. Tre religioner som paradoksalt nok har den samme Gud, men totalt forskjellige trosretninger.

Selvfølgelig rettferdigjør ikke dette terrorhandlinger mot mål i Israel, eller antisemittiske holdninger som blusser opp i europa eller annen jødeforfølgelse.

Likevel er det som sexysadie sier det, en terror som foregår andre veien også. Iraelske soldater dreper sivile palestinere og nekter til å med å la folk få begrave sine døde.

Israelerne har også som det blir sagt drept tre ganger så mange palestinere, som det er drept israelere i perioden intifadaen har pågått.

Selvfølgelig kan vi ikke godta terror, men da må vi også som Kåre Willoch og biskop Gunnar Stålseth uttalte velge å innse at også Israel utøver terror, selv om det blir gjort av soldater, og de gjør det også på områder som ikke er dems.

Dessverre vil vi nok komme til å se langt flere selvmordsbomber så lenge ingen og da må det bli USA griper inn og sier til Israel at nok er nok.

Selvmordbombene kan ikke forsvares, som Stålseth sa, men forstås ut i fra at det er den fattige manns måte å sloss på mot overmakten.

Vi kunne jo tenke på hva som hadde skjedd om noen plutselig bestemte at et annet folk skulle ha den delen av Norge sør for Nordland pga. at de engang hadde hatt dette landet. Dermed skulle hele den befolkningen som bor i den sørlige delen tvangsflyttes nordover. Dette har ikke noe med holdning til Nord Norge å gjøre, men man kunne jo forstå hva som ville skjedd om det hadde vært et tilfelle. Det hadde neppe vært en fordel for de som måtte flyttes eller de som bodde der, med hensyn til plass og jobb!

Det var bare et lite tankeeksperiment.

Så kan man si at det er urealistisk, men det har skjedd andre steder på kloden.

Det viktige for hele kloden er at midtøsten konflikten ikke kommer helt ut av kontroll, med den betydning den har båe økonomisk med olje og med diverse lite trivelige våpentyper rundt omkring for alt vi vet.

mvh

12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Jad Kris forstår hva du sier men det skurrer litt i mine ører.har selv overhode ingen relegion eller andre svakheter,er defor ganske utenforstående tross alt men i bunn og grunn er dette en forbanna religionskrig.

Å krige som palistinerne gør uten hær mot en supermakt og drive terror med 16 års gamle selvmordsbombere det blir bare helt feil.Et barn på 16 år har ingen ting i en krig å gøre langt mindre ta sitt eget liv for å drepe en masse andre uskyldige.Ledet og oppmuntret av sine ledere,for søren i en alder av 16 17 er du ikke klar over hva du gør mot deg selv,du burde vere forelsket og glad ikke påført det feige hat deres fedre har.Dette hadde fungert bra på kristus tid men i dagens globale tidsalder og siviliserte samfunn så er den slags kanondiplomati lite sympatiserende især når det eneste mål er å treffe uskyldige som ikke har bet om å bli med i deres krig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg forstår deg og skjønner hva du mener.

Jeg er helt enig i at det er galskap at det brukes barn og ungdom i krig.

Problemet blir likevel at den israelske hæren også dreper uskyldige sivile uten betenkning. De har neppe noen større rett enn en 16 år gammel selvmordskandidat. Ikke er det noe moralsk bedre heller.

Vi må nok også prøve å se problemet i lys av at mange av disse sinte palestinerne er født og oppvokst i flykrningeleire og i stor fattigdom.

Et fattig folk uten hær vil alltid bruke de midler de har for å kjempe i mot, og her kjemper de faktisk mot en av de aller største våpenmaktene i verden.

I tillegg har Isralel fått lov til å bryte en hver FN resolusjon fattet mot dem siden staten ble opprettet.

Selvfølgelig kan ikke terror rettferdigjøres eller godtas, den ene eller den andre veien, men den kan forstås, og vi må forstå den.

Det aller største problemet er all fattigdommen i verden, og at 20% av verdens befolkning forvalter 80% av verdens rikdom.

Mens vi bekymrer oss over at vi ikke har rask nok datamaskin, så er den største bekymringen for de fleste av verdens småbarnsforeldre, at de kanskje ikke klarer å skaffe nok mat til barna deres.

Dette er slikt som er med på å skape slike farlige situasjoener.

Dette er blant annet med på å gi grobunn for ledere som også er villige til å utnytte egne mennesker i onde tjenester.

Religionskriger har aldri vært krig om annet enn territorier, mat, vann og makt. Religion brukes av både muslimer, kristne, jøder og andre for å få en rettferdigjørelse for å krige.

mvh

12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som jeg sa tidligere i denne tråden,så har jeg tilgang til arabiske nyheter,disse viser selfølgelig konflikten fra sitt ståsted.

Kan ikke annet en å tenke hvor lite enkeltmenneske er i den store sammenhengen når man får se små barn(babyer) som er skutt og drept.

Palestinernes opprør mot militærovermakten.

Jeg er ikke politiker eller diplomat(annet i eget hus)som må tenke på strategi og omdømme...er bare en vanlig mor som ser at mennesker lider!

USA bombet Afganistan og slapp ned mat og medisiner til de sivile etterpå-Israel nekter de sivile mat og vann,kutter vann og strømforsyning,raserer byene en etter en,nekter helsepersonell å hente skadde og døde...bare lurer på hvor menneskets rettigheter er blitt av...

Klem fra en trist og oppgitt Freetime....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...