Gå til innhold
Havfrua

Maizena vs potetmel...

Anbefalte innlegg

Havfrua

Er det noe forskjell på bruksområdene på disse produktene eller kan de brukes til de samme tingene?

F.eks. kjøttkaker???

:klø:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest piaf

Jeg bruker maizenna til å jevne sauser, og potetmel i kjøttboller og fiskekaker. Om dette bare skyldes gammel vane, eller om maizenna ellers kan brukes til det jeg vanligvis bruker potetmel til, er jeg jammen ikke sikker på... ? :klø:

(Tror ellers det er sånn at ulempen med potetmel mht jevning av saus etc er at væsken kun må få et oppkok etter at jevningen er tilsatt - koker det lenger, blir sausen tynn igjen).

Endret av piaf

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest gjesta

Koker du potetmel så blir det "seigt" som i rødgrøt og kompott.

Koker du maisenna så blir det bare tykkere.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Havfrua

Jeg bruker alltid maizena når jeg skal jevne sauser o.l. men i alle oppskrifter på kjøttboller og kjøttkaker osv så står det alltid potetmel.

Siden det ikke er så ofte jeg bruker hverken potetmel eller maizena så syns jeg det er unødvendig å kjøpe en pakke av hver hvis jeg kan bruke maizena til det meste.

Jeg får vel bare prøve meg frem.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Artikler fra forsiden

×