Impala

Marinade til Scampi

13 innlegg i emnet

Er det noen som har en god marinade til scampi, som gir litt smak?

Pleier å bruke olje, hvitløk, chili og lime, men syns det blir litt smakløst.

Har da smakt gode scampi ute på restaurant og sånn.

Gode tips mottas med takk :)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

I tillegg til olje, hvitløk, chili og lime kan du tilsette ingefær og sitrongress. Gjerne soyasaus og fersk koriander også.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

har smakt scampi som var stekt i ingefør, olje og salt først, og når den var ferdig ble det tilsatt pepprsaus (noe a la tobasco) var kjempegodt!

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

I tillegg til det du bruker i marinaden har jeg i mørk soyasaus og søt chilisaus. Blir kjempegodt, både på grillen og i pannen.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for tips :)

Høres godt ut alt sammen. Skal prøve noe av dette neste gang ja.

Men tar også gjerne flere tips hvis noe har.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

jeg synes denne marinaden er knallgod:

ca 1 dl. olivenolje

chilli og garlic sauce (ca halvparten av oljemengden)

1/2 ts chilli paste

2-3 pressede hvitløksfedd

den er ihvertfall alt annet enn smakløs!

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

Jeg elsker tandoori-marinert scampi! Jeg pleier å blande Tandoori paste (vanligvis fra Patak's eller Rajah, de har i innvandrerbutikker og av og til i velassorterte dagligvarebutikker) med yoghurt naturell og marinere i det. Litt på slump hvor mye jeg tar av hver. Lar det stå ganske lenge, helst over natta. Kjempegodt! :sikle:

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

ble sulten av å lese avlt dette.. sitter å fantaserer om scampi nå.. :sjenert:

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Prøv med fersk ingefær også. Når scampiene er stekt så dryss flaksalt og masse fersk koriander. NYYYDELIG!

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har prøvd denne i sommer og synes den var kjempegod. God smak og interesant med griljermel som gir scampien litt "crunch". Finn oppskrift her Visit My Website

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet (endret)

lag røre av like deler potetmel og vanlig mel, ha i litt bakepulver og bland ut med iskald øl. ha gjerne noen isbiter i røra så den holder seg kald. lag så tynn eller tykk du ønsker. tykk = mer deig på scampien, tynn = mindre.

varm en nøytral olje til det bobler rundt en tannpirker når du stikker den nedi. dypp rekene først i røra, så over i olja og stek de til lysebrune. ta de ut og og legg de på en tallerken med masse tørkepapir på.

serveres med sweet chilisaus (heelt fantastisk), evnt. utrørt i litt rømme. og noe grøntfor til

:spise:

Endret av Agnethe
0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Er vel ikke direkte marinade, men jeg bruker å ha scampiene i en ildfast form med rapsolje, grovhakket hvitløk og chilipepper m/frø og sitronpepper. Så varmer jeg (kokte) eller koker (rå) scampi i stekovnen på ca. 200 grader. Spiser de med brød som jeg dypper i oljen.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Syns jeg får mer smak på scampien når jeg steker den i "krydder", enn når jeg marinerer. Hakk mye chilli, hvitløk og persille. Varm opp en god del olje i en wok, surr hvitløk og chilli en stund i oljen(ikke så varmt at h.løken svis). Ta så opp chilli og hvitløk, men la oljen være igjen. Stek scampiene i denne til de er ferdig, ha oppi chilli og hvitløk igjen og bland inn persille.. Server med brød som dyppes i oljen :)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå