Gå til innhold

Helgekos? Allergier


Gjest N-Nøff

Anbefalte innlegg

Gjest N-Nøff

Tåler ikke "boller og pizzadeig", så vet ikke hva det er, men foreløpig unngår jeg alt som kan ligne på bolledeig. Tåler ikke melk. Ikke egg, frukt, sjokolade. Ikke rå grønnsaker. Ikke nøtter og mandler. 

Hva i huleste kan jeg kose meg med? Takk for svar :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

 

Potetgull. 

Hirse- og quinoapannekaker med maplesyrup. 

Sagogrynspudding kokt på rismelk med karamellsaus. 

Cookies av emmer og havregryn med smak av maplesyrup. 

 

Anonymkode: 30127...173

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ulike former for chips

Linsechips med hummus som dipp 

Vegansk iskrem av havremelk 

Smågodt 

Eventuelt hvit sjokolade dersom det er selve kakaoen du ikke tåler, finnes også uten melk

Rødbetechips

Tåler du avokado? 

Ristede kikerter med krydder

Hjemmelaget gnocchi, gjerne stekt på pannen

Mulig at du ikke tåler alt jeg har nevnt, men det er noen forslag 

Anonymkode: e28a7...0e1

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, Neinøff skrev:

Tåler ikke "boller og pizzadeig", så vet ikke hva det er, men foreløpig unngår jeg alt som kan ligne på bolledeig. Tåler ikke melk. Ikke egg, frukt, sjokolade. Ikke rå grønnsaker. Ikke nøtter og mandler. 

Hva i huleste kan jeg kose meg med? Takk for svar :)

Huff, så kjipt.

Hva tåler du?

Anonymkode: 52ddc...234

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest N-Nøff
På 20.4.2018 den 20.06, AnonymBruker skrev:

Huff, så kjipt.

Hva tåler du?

Anonymkode: 52ddc...234

Jeg vet ikke :( har prøvd hvit sjokolade-går ikke. Havremelk reagerer jeg på, selv om jeg føler havre (oatly). Men du verden, så saftige bollene ble :P

Potetgull har jeg prøvd, og noen ganger går den med bare salt greit. Men det er jo ikke noe godt. Jeg er dritt lei av poteter, og salt. Og kjøtt. Har ikke spist én grønnsak på ukevis, bortsett fra potet. Vet ikke om det er en grønnsak engang.

Bare jeg tar på bringebærsyltetøy, blir jeg syk. Selv om det ikke skal gå. Bringebær har dog slått ut på tester, fikk jeg vite i etterkant. 

Hos meg, hvis det slår litt ut, pleier det å bety hyperallergi. Sånn legevakt-allergi. 

Mannen min prøvde å få meg til å prøve lakris i går. Så kanskje. Det er ikke noe godt, men det er sukker i det i det minste :P

I fjor kunne jeg spise enkelte kjekser! Nå tåler jeg det ikke lenger. Ernæringsfysiologen er mest opptatt av at jeg skal ta multivitaminer, så vet ikke om de ser noe håp, jeg... 

Inntil for noen uker siden kunne jeg spise boller. Kanskje jeg er allergisk mot sukker!? (Sukkerrør..). Vet ikke om det er mulig engsng

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

2 timer siden, Neinøff skrev:

Jeg vet ikke :( har prøvd hvit sjokolade-går ikke. Havremelk reagerer jeg på, selv om jeg føler havre (oatly). Men du verden, så saftige bollene ble :P

Potetgull har jeg prøvd, og noen ganger går den med bare salt greit. Men det er jo ikke noe godt. Jeg er dritt lei av poteter, og salt. Og kjøtt. Har ikke spist én grønnsak på ukevis, bortsett fra potet. Vet ikke om det er en grønnsak engang.

Bare jeg tar på bringebærsyltetøy, blir jeg syk. Selv om det ikke skal gå. Bringebær har dog slått ut på tester, fikk jeg vite i etterkant. 

Hos meg, hvis det slår litt ut, pleier det å bety hyperallergi. Sånn legevakt-allergi. 

Mannen min prøvde å få meg til å prøve lakris i går. Så kanskje. Det er ikke noe godt, men det er sukker i det i det minste :P

I fjor kunne jeg spise enkelte kjekser! Nå tåler jeg det ikke lenger. Ernæringsfysiologen er mest opptatt av at jeg skal ta multivitaminer, så vet ikke om de ser noe håp, jeg... 

Inntil for noen uker siden kunne jeg spise boller. Kanskje jeg er allergisk mot sukker!? (Sukkerrør..). Vet ikke om det er mulig engsng

 

Baker du bollene med rørsukker, da? Hvis du baker de med vanlig sukker av typen Dansukker er det i såfall sukkerroer/sukkerbeter du reagerer på. 

Anonymkode: 30127...173

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest N-Nøff
39 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Baker du bollene med rørsukker, da? Hvis du baker de med vanlig sukker av typen Dansukker er det i såfall sukkerroer/sukkerbeter du reagerer på. 

Anonymkode: 30127...173

jepp. Vanlig sukker. Hva bruker man ellers?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

23 minutter siden, Neinøff skrev:

jepp. Vanlig sukker. Hva bruker man ellers?

Rørsukker. Men da brukte du altså ikke det og da er det selvfølgelig neppe allergi mot sukkerrør som er grunnen til dine reaksjoner når du spiser bollene dine. 

Anonymkode: 30127...173

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest N-Nøff
4 timer siden, AnonymBruker skrev:

Rørsukker. Men da brukte du altså ikke det og da er det selvfølgelig neppe allergi mot sukkerrør som er grunnen til dine reaksjoner når du spiser bollene dine. 

Anonymkode: 30127...173

Og hva er ditt forslag når jeg kan spise rundstykker med nøyaktig samme innhold? Forurensning i sukkeret? Jeg bruker sukker fra sukkerbete.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 timer siden, Neinøff skrev:

Og hva er ditt forslag når jeg kan spise rundstykker med nøyaktig samme innhold? Forurensning i sukkeret? Jeg bruker sukker fra sukkerbete.

"Inntil for noen uker siden kunne jeg spise boller. Kanskje jeg er allergisk mot sukker!? (Sukkerrør..). Vet ikke om det er mulig engang"

Du foreslo selv at du kunne ha en allergi mot sukkerrør (ja, det er mulig å ha det, jeg har det selv), og derfor spurte jeg deg om du baker boller med rørsukker siden det er sjeldent noen gjør det. Og ja, sukkeret ditt kan være kontaminert eller behandlet med noe du ikke tåler. Mer sannsynlig er det at du spiser/drikker andre ting sammen med boller enn du gjør med rundstykker og at det er en av dem du reagerer på. Forresten er det ganske vanlig å bruke vaniljesukker og kardemomme i boller (men ikke i rundstykker), men det gjør kanskje ikke du?

 

Anonymkode: 30127...173

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

8 timer siden, AnonymBruker skrev:

"Inntil for noen uker siden kunne jeg spise boller. Kanskje jeg er allergisk mot sukker!? (Sukkerrør..). Vet ikke om det er mulig engang"

Du foreslo selv at du kunne ha en allergi mot sukkerrør (ja, det er mulig å ha det, jeg har det selv), og derfor spurte jeg deg om du baker boller med rørsukker siden det er sjeldent noen gjør det. Og ja, sukkeret ditt kan være kontaminert eller behandlet med noe du ikke tåler. Mer sannsynlig er det at du spiser/drikker andre ting sammen med boller enn du gjør med rundstykker og at det er en av dem du reagerer på. Forresten er det ganske vanlig å bruke vaniljesukker og kardemomme i boller (men ikke i rundstykker), men det gjør kanskje ikke du?

 

Anonymkode: 30127...173

nei.. drikker alltid vann. uten unntak. 

Anonymkode: e77ba...bdf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, AnonymBruker skrev:

nei.. drikker alltid vann. uten unntak. 

Anonymkode: e77ba...bdf

Og sukker er virkelig alt som skiller bollene dine fra rundstykkene? Ikke noe kardemomme eller vaniljesukker? Eller rosiner, kanel, melisglasur, sjokoladebiter...? Pensler du dem med noe? 

Anonymkode: 30127...173

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine boller (vanlig oppskrift fra Åpent bakeri) inneholder hvetemel, helmelk, sukker, gjær, salt, kardemomme, smør og egg.

Mine fine rundstykker inneholder også hvitt mel, men ellers bare vann, gjær og salt. Stor forskjell, med andre ord, og mye annet enn bare sukkeret i bollene som kan utløse reaksjoner. 

Snodig tråd, forresten. En hjelpsom AB tok TS på ordet når hun selv lanserte sukkerrør som mulig allergen, og svarte TS med utgangspunkt i det. Vedkommende ble så skjelt ut av TS fordi 1. TS hadde ikke brukt rørsukker i bollene (likevel?), så det var tydeligvis idiotisk å gå ut fra, til tross for at bare rørsukker er laget av sukkerrør (bombe) 2. det var tydeligvis helt teit å tro at noe annet enn sukkerinnholdet kunne skille bolledeig fra rundstykkedeig.

Så her er det ikke helt lett å hjelpe, og ikke helt risikofritt heller, ser det ut til. Skjønner at så omfattende allergi er utrolig slitsomt å ha fått, men de som faktisk forsøker å hjelpe i en tråd om emnet er virkelig ikke riktig adressat for frustrasjonen over det.

Anonymkode: 40fc1...7bf

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Gjest N-Nøff
27 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Og sukker er virkelig alt som skiller bollene dine fra rundstykkene? Ikke noe kardemomme eller vaniljesukker? Eller rosiner, kanel, melisglasur, sjokoladebiter...? Pensler du dem med noe? 

Anonymkode: 30127...173

nettopp. I så fall kun vann eller melk..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest N-Nøff
3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Mine boller (vanlig oppskrift fra Åpent bakeri) inneholder hvetemel, helmelk, sukker, gjær, salt, kardemomme, smør og egg.

Mine fine rundstykker inneholder også hvitt mel, men ellers bare vann, gjær og salt. Stor forskjell, med andre ord, og mye annet enn bare sukkeret i bollene som kan utløse reaksjoner. 

Snodig tråd, forresten. En hjelpsom AB tok TS på ordet når hun selv lanserte sukkerrør som mulig allergen, og svarte TS med utgangspunkt i det. Vedkommende ble så skjelt ut av TS fordi 1. TS hadde ikke brukt rørsukker i bollene (likevel?), så det var tydeligvis idiotisk å gå ut fra, til tross for at bare rørsukker er laget av sukkerrør (bombe) 2. det var tydeligvis helt teit å tro at noe annet enn sukkerinnholdet kunne skille bolledeig fra rundstykkedeig.

Så her er det ikke helt lett å hjelpe, og ikke helt risikofritt heller, ser det ut til. Skjønner at så omfattende allergi er utrolig slitsomt å ha fått, men de som faktisk forsøker å hjelpe i en tråd om emnet er virkelig ikke riktig adressat for frustrasjonen over det.

Anonymkode: 40fc1...7bf

Oi. Her tar du helt feil, jeg har ikke skjelt ut noen. Der ser du hvor grove og store misforståelser kan bli når man ikke snakket ansikt til ansikt! ;)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, Neinøff skrev:

Boller: sukker, gjær, melk, hvetemel, salt. 

rundstykker: gjær, melk, hvetemel, salt.

Litt dumt å bake med melk når du ikke tåler melk, men du gjør som du vil...

Anonymkode: 30127...173

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...