Gjest N-Nøff Skrevet 20. april 2018 #1 Del Skrevet 20. april 2018 Tåler ikke "boller og pizzadeig", så vet ikke hva det er, men foreløpig unngår jeg alt som kan ligne på bolledeig. Tåler ikke melk. Ikke egg, frukt, sjokolade. Ikke rå grønnsaker. Ikke nøtter og mandler. Hva i huleste kan jeg kose meg med? Takk for svar Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. april 2018 #2 Del Skrevet 20. april 2018 Potetgull. Hirse- og quinoapannekaker med maplesyrup. Sagogrynspudding kokt på rismelk med karamellsaus. Cookies av emmer og havregryn med smak av maplesyrup. Anonymkode: 30127...173 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. april 2018 #3 Del Skrevet 20. april 2018 Ulike former for chips Linsechips med hummus som dipp Vegansk iskrem av havremelk Smågodt Eventuelt hvit sjokolade dersom det er selve kakaoen du ikke tåler, finnes også uten melk Rødbetechips Tåler du avokado? Ristede kikerter med krydder Hjemmelaget gnocchi, gjerne stekt på pannen Mulig at du ikke tåler alt jeg har nevnt, men det er noen forslag Anonymkode: e28a7...0e1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. april 2018 #4 Del Skrevet 20. april 2018 Fluffy pannekaker med dadelkaramell http://www.veganmisjonen.com/2014/02/oppskrift-farlig-gode-pannekaker.html?m=1 http://greenbonanza.com/2017/08/01/daddelkaramell/ Anonymkode: 91fb1...2bf Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. april 2018 #5 Del Skrevet 20. april 2018 3 timer siden, Neinøff skrev: Tåler ikke "boller og pizzadeig", så vet ikke hva det er, men foreløpig unngår jeg alt som kan ligne på bolledeig. Tåler ikke melk. Ikke egg, frukt, sjokolade. Ikke rå grønnsaker. Ikke nøtter og mandler. Hva i huleste kan jeg kose meg med? Takk for svar Huff, så kjipt. Hva tåler du? Anonymkode: 52ddc...234 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest N-Nøff Skrevet 22. april 2018 #6 Del Skrevet 22. april 2018 På 20.4.2018 den 20.06, AnonymBruker skrev: Huff, så kjipt. Hva tåler du? Anonymkode: 52ddc...234 Jeg vet ikke har prøvd hvit sjokolade-går ikke. Havremelk reagerer jeg på, selv om jeg føler havre (oatly). Men du verden, så saftige bollene ble Potetgull har jeg prøvd, og noen ganger går den med bare salt greit. Men det er jo ikke noe godt. Jeg er dritt lei av poteter, og salt. Og kjøtt. Har ikke spist én grønnsak på ukevis, bortsett fra potet. Vet ikke om det er en grønnsak engang. Bare jeg tar på bringebærsyltetøy, blir jeg syk. Selv om det ikke skal gå. Bringebær har dog slått ut på tester, fikk jeg vite i etterkant. Hos meg, hvis det slår litt ut, pleier det å bety hyperallergi. Sånn legevakt-allergi. Mannen min prøvde å få meg til å prøve lakris i går. Så kanskje. Det er ikke noe godt, men det er sukker i det i det minste I fjor kunne jeg spise enkelte kjekser! Nå tåler jeg det ikke lenger. Ernæringsfysiologen er mest opptatt av at jeg skal ta multivitaminer, så vet ikke om de ser noe håp, jeg... Inntil for noen uker siden kunne jeg spise boller. Kanskje jeg er allergisk mot sukker!? (Sukkerrør..). Vet ikke om det er mulig engsng Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest N-Nøff Skrevet 22. april 2018 #7 Del Skrevet 22. april 2018 takk for svar Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. april 2018 #8 Del Skrevet 22. april 2018 2 timer siden, Neinøff skrev: Jeg vet ikke har prøvd hvit sjokolade-går ikke. Havremelk reagerer jeg på, selv om jeg føler havre (oatly). Men du verden, så saftige bollene ble Potetgull har jeg prøvd, og noen ganger går den med bare salt greit. Men det er jo ikke noe godt. Jeg er dritt lei av poteter, og salt. Og kjøtt. Har ikke spist én grønnsak på ukevis, bortsett fra potet. Vet ikke om det er en grønnsak engang. Bare jeg tar på bringebærsyltetøy, blir jeg syk. Selv om det ikke skal gå. Bringebær har dog slått ut på tester, fikk jeg vite i etterkant. Hos meg, hvis det slår litt ut, pleier det å bety hyperallergi. Sånn legevakt-allergi. Mannen min prøvde å få meg til å prøve lakris i går. Så kanskje. Det er ikke noe godt, men det er sukker i det i det minste I fjor kunne jeg spise enkelte kjekser! Nå tåler jeg det ikke lenger. Ernæringsfysiologen er mest opptatt av at jeg skal ta multivitaminer, så vet ikke om de ser noe håp, jeg... Inntil for noen uker siden kunne jeg spise boller. Kanskje jeg er allergisk mot sukker!? (Sukkerrør..). Vet ikke om det er mulig engsng Baker du bollene med rørsukker, da? Hvis du baker de med vanlig sukker av typen Dansukker er det i såfall sukkerroer/sukkerbeter du reagerer på. Anonymkode: 30127...173 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Live88 Skrevet 22. april 2018 #9 Del Skrevet 22. april 2018 Tåler du søtpoteter? Isåfall kan du lage chips av det, det er knallgodt! https://www.beritnordstrand.no/sotpotetchips-og-rommedip/ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest N-Nøff Skrevet 22. april 2018 #10 Del Skrevet 22. april 2018 39 minutter siden, AnonymBruker skrev: Baker du bollene med rørsukker, da? Hvis du baker de med vanlig sukker av typen Dansukker er det i såfall sukkerroer/sukkerbeter du reagerer på. Anonymkode: 30127...173 jepp. Vanlig sukker. Hva bruker man ellers? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. april 2018 #11 Del Skrevet 22. april 2018 23 minutter siden, Neinøff skrev: jepp. Vanlig sukker. Hva bruker man ellers? Rørsukker. Men da brukte du altså ikke det og da er det selvfølgelig neppe allergi mot sukkerrør som er grunnen til dine reaksjoner når du spiser bollene dine. Anonymkode: 30127...173 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest N-Nøff Skrevet 22. april 2018 #12 Del Skrevet 22. april 2018 4 timer siden, AnonymBruker skrev: Rørsukker. Men da brukte du altså ikke det og da er det selvfølgelig neppe allergi mot sukkerrør som er grunnen til dine reaksjoner når du spiser bollene dine. Anonymkode: 30127...173 Og hva er ditt forslag når jeg kan spise rundstykker med nøyaktig samme innhold? Forurensning i sukkeret? Jeg bruker sukker fra sukkerbete. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. april 2018 #13 Del Skrevet 22. april 2018 6 timer siden, Neinøff skrev: Og hva er ditt forslag når jeg kan spise rundstykker med nøyaktig samme innhold? Forurensning i sukkeret? Jeg bruker sukker fra sukkerbete. "Inntil for noen uker siden kunne jeg spise boller. Kanskje jeg er allergisk mot sukker!? (Sukkerrør..). Vet ikke om det er mulig engang" Du foreslo selv at du kunne ha en allergi mot sukkerrør (ja, det er mulig å ha det, jeg har det selv), og derfor spurte jeg deg om du baker boller med rørsukker siden det er sjeldent noen gjør det. Og ja, sukkeret ditt kan være kontaminert eller behandlet med noe du ikke tåler. Mer sannsynlig er det at du spiser/drikker andre ting sammen med boller enn du gjør med rundstykker og at det er en av dem du reagerer på. Forresten er det ganske vanlig å bruke vaniljesukker og kardemomme i boller (men ikke i rundstykker), men det gjør kanskje ikke du? Anonymkode: 30127...173 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. april 2018 #14 Del Skrevet 23. april 2018 8 timer siden, AnonymBruker skrev: "Inntil for noen uker siden kunne jeg spise boller. Kanskje jeg er allergisk mot sukker!? (Sukkerrør..). Vet ikke om det er mulig engang" Du foreslo selv at du kunne ha en allergi mot sukkerrør (ja, det er mulig å ha det, jeg har det selv), og derfor spurte jeg deg om du baker boller med rørsukker siden det er sjeldent noen gjør det. Og ja, sukkeret ditt kan være kontaminert eller behandlet med noe du ikke tåler. Mer sannsynlig er det at du spiser/drikker andre ting sammen med boller enn du gjør med rundstykker og at det er en av dem du reagerer på. Forresten er det ganske vanlig å bruke vaniljesukker og kardemomme i boller (men ikke i rundstykker), men det gjør kanskje ikke du? Anonymkode: 30127...173 nei.. drikker alltid vann. uten unntak. Anonymkode: e77ba...bdf Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. april 2018 #15 Del Skrevet 23. april 2018 1 time siden, AnonymBruker skrev: nei.. drikker alltid vann. uten unntak. Anonymkode: e77ba...bdf Og sukker er virkelig alt som skiller bollene dine fra rundstykkene? Ikke noe kardemomme eller vaniljesukker? Eller rosiner, kanel, melisglasur, sjokoladebiter...? Pensler du dem med noe? Anonymkode: 30127...173 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. april 2018 #16 Del Skrevet 23. april 2018 Mine boller (vanlig oppskrift fra Åpent bakeri) inneholder hvetemel, helmelk, sukker, gjær, salt, kardemomme, smør og egg. Mine fine rundstykker inneholder også hvitt mel, men ellers bare vann, gjær og salt. Stor forskjell, med andre ord, og mye annet enn bare sukkeret i bollene som kan utløse reaksjoner. Snodig tråd, forresten. En hjelpsom AB tok TS på ordet når hun selv lanserte sukkerrør som mulig allergen, og svarte TS med utgangspunkt i det. Vedkommende ble så skjelt ut av TS fordi 1. TS hadde ikke brukt rørsukker i bollene (likevel?), så det var tydeligvis idiotisk å gå ut fra, til tross for at bare rørsukker er laget av sukkerrør (bombe) 2. det var tydeligvis helt teit å tro at noe annet enn sukkerinnholdet kunne skille bolledeig fra rundstykkedeig. Så her er det ikke helt lett å hjelpe, og ikke helt risikofritt heller, ser det ut til. Skjønner at så omfattende allergi er utrolig slitsomt å ha fått, men de som faktisk forsøker å hjelpe i en tråd om emnet er virkelig ikke riktig adressat for frustrasjonen over det. Anonymkode: 40fc1...7bf 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest N-Nøff Skrevet 23. april 2018 #17 Del Skrevet 23. april 2018 27 minutter siden, AnonymBruker skrev: Og sukker er virkelig alt som skiller bollene dine fra rundstykkene? Ikke noe kardemomme eller vaniljesukker? Eller rosiner, kanel, melisglasur, sjokoladebiter...? Pensler du dem med noe? Anonymkode: 30127...173 nettopp. I så fall kun vann eller melk.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest N-Nøff Skrevet 23. april 2018 #18 Del Skrevet 23. april 2018 3 minutter siden, AnonymBruker skrev: Mine boller (vanlig oppskrift fra Åpent bakeri) inneholder hvetemel, helmelk, sukker, gjær, salt, kardemomme, smør og egg. Mine fine rundstykker inneholder også hvitt mel, men ellers bare vann, gjær og salt. Stor forskjell, med andre ord, og mye annet enn bare sukkeret i bollene som kan utløse reaksjoner. Snodig tråd, forresten. En hjelpsom AB tok TS på ordet når hun selv lanserte sukkerrør som mulig allergen, og svarte TS med utgangspunkt i det. Vedkommende ble så skjelt ut av TS fordi 1. TS hadde ikke brukt rørsukker i bollene (likevel?), så det var tydeligvis idiotisk å gå ut fra, til tross for at bare rørsukker er laget av sukkerrør (bombe) 2. det var tydeligvis helt teit å tro at noe annet enn sukkerinnholdet kunne skille bolledeig fra rundstykkedeig. Så her er det ikke helt lett å hjelpe, og ikke helt risikofritt heller, ser det ut til. Skjønner at så omfattende allergi er utrolig slitsomt å ha fått, men de som faktisk forsøker å hjelpe i en tråd om emnet er virkelig ikke riktig adressat for frustrasjonen over det. Anonymkode: 40fc1...7bf Oi. Her tar du helt feil, jeg har ikke skjelt ut noen. Der ser du hvor grove og store misforståelser kan bli når man ikke snakket ansikt til ansikt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest N-Nøff Skrevet 23. april 2018 #19 Del Skrevet 23. april 2018 Boller: sukker, gjær, melk, hvetemel, salt. rundstykker: gjær, melk, hvetemel, salt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. april 2018 #20 Del Skrevet 23. april 2018 2 timer siden, Neinøff skrev: Boller: sukker, gjær, melk, hvetemel, salt. rundstykker: gjær, melk, hvetemel, salt. Litt dumt å bake med melk når du ikke tåler melk, men du gjør som du vil... Anonymkode: 30127...173 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå