Gå til innhold

Tips til oppbevaring av klær..


Frilla

Anbefalte innlegg

Hvordan oppbevarer dere klærne til barna, og hvordan klarer dere å ha system på alt? 

 

Her flyter det over til tider. Har mye klær. Mye arva klær som vi får i posevis.. 😁

vi har kjempemasse votter og luer, og plutselig er det bare en av hver vått.. 

 

Jeg klarer ikke å få et skikkelig system. 

Vi har ikke så mye garderobeplass heller, men barna har 2 trådhyller hver i gangen, ellers er resten av klærne på soverom i kommoder og skap. 

 

Plutselig har vi 7 vår/ sommerjakker til hvert barn. Alle er fine og i fin stand, klarer liksom ikke å velge bort heller..🙈

 

Hvordan gjør dere det? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Å søke svar i bedre praktiske løsninger er ikke svaret.  Årsaken til at det er uorden er at dere har for mye. 

Vår yngste sønn har samme problemet.  Ungene arver mye, og det er jo flott.  Men resultatet er at de har for mye av en del typer klær, spesielt yttertøy.  Ingen barn behøver 5 stk vinterkjeledresser og ditto antall ytterjakker.  Det man har for mye av må bort - gi det bort det til andre! 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har tre barn og de yngste arver de eldste så det er mye klær og utstyr. inneklær har de sine kommoder/skap til så der er det orden. I yttergangen har vi en kommode med ullgensere, luer, votter, skjerf/hals, ullsokker, fleecebukser og slikt. I skuffene er det som ikke er i bruk den sesongen sorter mens oppå kommoden har hvert barn hver sin kurv med det de bruker akkurat denne sesongen. Da er det lett for dem å finne sine votter/hansker og sin lue hver morgen. Vi har plastbokser med klær de yngste skal arve. Klærne er vasket og sortert etter størrelse og boksene merket så når ett av de yngste barna trenger større klær sjekker vi boksen med riktig størrelse først. 

På loftet har vi en diger plastboks med dresser, utejakker og regntøy. Her er det potensiale for å glemme hva man har og kjøpe ekstra så man har syv jakker som du forteller om så her er det viktig å ha god oversikt. Jeg har rett og slett bare et dokument hvor jeg skriver ned hva som er i den boksen (type blå vinterdress str 110, grønt regnsett str 98, rosa høstjakke str 122 osv). Den oppdateres hver gang et plagg kastes eller et nytt plagg legges inn. Hver gang det går mot ny sesong og vi skal finne fram nytt utetøy går vi gjennom listen og henter ned det som passer noen av barna, På den måten kjøper vi bare det vi faktisk trenger.

Dere trenger bare litt system og oversikt så går det fint. :) 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Klær som brukes nå ligger i skap og kommoder på deres rom. 

Nye klær, dvs neste størrelsene de skal bruke, ligger vakumpakket og merket etter str og evt innhold. Vakumposer er reddningen! Disse posene ligger på loft/boder/ledig plass i klesskapet.

Yttertøy, fleece, votter osv har de i hver sin skuff i Pax garderobe i yttergangen. Dette byttes ut med lettere yttertøy, caps osv alt ettersom hvilken sesong.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har du så mye så må du korte ned på mengden i aktiv bruk. Eller ha klær på ulike steder til ulikt formål. Klær i aktiv bruk ligger lett tilgjengelig, annet tøy pakkes ned i plastkasser med lokk. Å ha mengder av votter i aktiv bruk er bare tull. Ingen kan bruke mer enn to enkel votter om gangen eler ei jakke, uansett hvor mye man har. Å bytte jakke hver dag når jakke ikke er skitten er også tull. 

Garderobe og planløsninger er begynnelsen til orden her. 

Anonymkode: 31051...030

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...