Gå til innhold

Hva er "hevn-voldtekt" for noe?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Det står jo forsåvidt godt beskrevet i artikkelen også, men det handler altså om at et landsbyråd beordret at en jente skulle voldtas som hevn fordi hennes bror hadde voldtatt en annen jente. Hun ble dermed voldtatt foran sine egne forelde.

Bakgrunnen er vel uansett at jenter, og i særdeleshet tenåringsjenter som her, ses på som familiens eiendom, og ære er et særdeles viktig begrep i et land som Pakistan. Gutten som har voldtatt og hans familie (som i en slik æreskultur i hvert fall delvis svarer for hans handlinger) skulle man da hevne seg på ved å voldta en annen "representant" for familien, i dette tilfellet hans søster. Selvfølgelig helt avskyelig og steinaldersk, men det er altså saken.

PS! Selv om linken nevner India er det helt misvisende, for dette skjedde som du ser i overskrift og artikkel i Pakistan. De sorterer vel bare alt fra det indiske subkontinent under kategorien India på nettsiden sin, men dette skjedde altså i Pakistan, og India er ikke nevnt noe annet sted enn i linken.

Anonymkode: 87fc7...3bc

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...