Gå til innhold
HanneMari Egmont

Nye regelpresiseringer på Kvinneguiden

Anbefalte innlegg

HanneMari Egmont

Reglene våre er verktøyet vi har for å skape et godt debattklima, og de vurderes og tilpasses med jevne mellomrom. Her kommer en presisering av kroppsregelen, samt en om omtale av barn. Se innlegg under. 

Hanne Mari, forumansvarlig

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

HanneMari Egmont

Omtale av kropp:
Kvinneguidens forum følger Kvinneguidens redaksjonelle profil når det gjelder omtale av kropp. Det innebærer at vi ønsker å ta et samfunnsansvar for å motvirke noe av det massive kroppspresset som er ellers i offentligheten. For forumet sin del betyr det at tekst og bilder som kan trigge sykdom eller gi et negativt kroppsfokus for leserne vil bli fjernet. Dette innebærer også trådene der brukere poster bilder av egen kropp, for eksempel for å få en vurdering fra andre.  Denne beslutningen er tatt av Egmont. Se også Sunn Fornuft-plakaten.

Ellers gjelder fortsatt regelen om at du ikke kan poste innlegg som inneholder kommentarer om navngitte enkeltpersoners kropp. Kommentarer om kropp kan være sykeliggjørende, både for personen det gjelder og andre som leser det. Derfor gjelder regelen både positive kommentarer og negative kommentarer: «XX så jammen tjukk ut i den kjolen» og «Se så tynn XX er blitt» er eksempler.

Regelen gjelder altså alle enkeltpersoner, om de er kjendiser eller ei, og handler om kommentarer som helt konkret dreier seg om kroppen deres. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
HanneMari Egmont

Omtale av barn:
Barn har et særskilt vern både i norsk lov og i Vær varsom-plakaten. Uavhengig av hvordan andre velger å omtale sine egne eller andres barn, har vi i Egmont et selvstendig ansvar for hva som publiseres på våre plattformer. På Kvinneguidens forum vil omtale av barn bli moderert strengt. Bruk av barns navn er ikke tillatt. Omtale av barns utseende, helse eller generelt barns livsførsel er ikke tillatt. Denne beslutningen er tatt av Egmont.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Artikler fra forsiden

×