Gå til innhold

Så du tenker å bli en mann? Opplysningstråd for transemenn.


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

I disse tider, hvor dette med å bytte kjønn er veldig i vinden, tenkte jeg det kanskje kunne være nyttig å få igang en opplysningstråd rettet mot kvinner som tenker å bli menn, hvor menn kan fortelle om de mer underkommuniserte aspektene ved det å være mann, og om hva en kvinne som tenker å tre inn i rollen som mann må kunne forvente både av samfunnet rundt seg og av seg selv. 

Det er nemlig ikke sånn at det bare er å flekke på seg en penis og tygge noen hormondrops, og "vips" så er man en mann. Dersom dere trodde det, må dere tenke om igjen. Det er nemlig visse krav og forventninger knyttet til det å være mann, og ikke minst er det også en del sosiale kodekser å følge dersom du ønsker å bli tatt inn i "det gode selskap" av andre menn.  

For å få denne tråden i gang, tenker jeg å starte med èn ting dere må forvente nå som dere har tenkt å bli menn:

 

Folk vil ta deg på bullshitet ditt

Det stemmer. Nå er det slutt på tiden hvor du fritt kunne komme med faktafeil og tåpelige forslag, og samtidig forvente lovord og støtte fra menneskene rundt deg. Som mann vil du tatt på bullshitet ditt, hovedsaklig av andre menn, og det ganske brutalt til tider. Dette er en slags uskreven, gjensidig, tillitsbasert "kontrakt" som menn har seg i mellom. For kvinner kan dette ofte fremstå som "slemt", men vit at når menn gjør dette menes det ingenting personlig ved det. Det er rett og slett bare for å få fortgang i ting, bare for å være effektiv, slik at man kjapt kan bevege seg bort fra temaer, forslag og påstander som ikke vil lede noe steds hen.

Det er også verdt å merke seg at dette foregår helt uten "trøst" og "skryt", som er en mer naturlig del av hvordan kvinner gir hverandre konstruktiv kritikk. Som mann må du ikke bare belage det på å ta imot denne kritikken med rak ryg, men du må også være beredt på å dele ut den samme kritikken til andre menn, og det med like rak rygg. Hvis ikke vil du aldri bli noen integrert og respektert del av mannsmiljøet. Jeg vil foreslå at du øver deg på dette allerede mens du venter på kjønnsskifte operasjonen, for akkurat dette er ikke en forandring som er gjort på et øyeblikk; Anti-sensitivitetstrening er mengdetrening, husk det.

Anonymkode: 8c20c...daf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...