Gå til innhold

Dine veganske must have i kjøkkenskapet


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Regner med at det er flere veganere her inne så dette er er liten tråd for oss.Kansskje vi kan finne tips og inspirasjon fra andre. Så ja hva er dine must have i kjøkkenskapet og  forsåvidt kjøleskap.Mine er :

1: Gulrøtter

2: Sopp

3: Løk

6 Koksmelk

7:Planteyoghurt

8:Plantemelk

9:Havregryn

10: Frukt

11 Tahini

12: Bjäst

13 : Tofu

14: Hakka tomater med urter

15:CousCous,ris og pasa

17: Kokosmelk

18: Krydder, krydder og atter krydder

Anonymkode: f6ac9...ade

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Masse ulike krydder

Olivenolje, rapsolje, kokosfett, eddik

Frosne grønnsaker

Bredt utvalg av bønner og linser

Tomatpure, hakkede tomater, kokosmelk

Ris

Ellers kjøper jeg inn etter hva jeg har lyst på. Spiser ikke soya

Anonymkode: 2faff...93f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det jeg alltid har er:

Oatly matfløte

Oatly ikaffe

Rismelk

Havregryn

Hirse

Tørre linser

Ris

Krydder

Brokkoli

Spinat

Tomat

Agurk

Paprika

Kaffe

Oboy

Te

Anonymkode: a7f1b...930

Lenke til kommentar
Del på andre sider

- Frosne grønnsaker og frukt. 

- Havregryn, hirse, linfrø, solsikkefrø, chiafrø, mandler. 

- Plantemelk; havre, mandel, soya med sjokoladesmak. 

- Planteyoghurt. 

- Kikerter, kidneybønner, brune bønner, røde linser, grønne linser.

- Couscous, fullkornris, soyabønnepasta. 

- Grønn pesto, oliven, soltørket tomat, peanøttsmør, nøttepålegg, tartex. 

- Tomat, rødløk, agurk, paprika, hvitløk, chili, lime, avokado.

- Hermetiske tomater, kokosmelk, tomatpuré, chili paste, sambal oelek, soyasaus. 

- Krydder, masse krydder! 

- Kaffe og te, masse te!

Ble litt lang liste, men forsøker alltid å ha dette i hus (tror jeg klarer det). Da kan jeg alltid lage noe til alle måltider! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

20 minutter siden, FantasDick skrev:

- Frosne grønnsaker og frukt. 

- Havregryn, hirse, linfrø, solsikkefrø, chiafrø, mandler. 

- Plantemelk; havre, mandel, soya med sjokoladesmak. 

- Planteyoghurt. 

- Kikerter, kidneybønner, brune bønner, røde linser, grønne linser.

- Couscous, fullkornris, soyabønnepasta. 

- Grønn pesto, oliven, soltørket tomat, peanøttsmør, nøttepålegg, tartex. 

- Tomat, rødløk, agurk, paprika, hvitløk, chili, lime, avokado.

- Hermetiske tomater, kokosmelk, tomatpuré, chili paste, sambal oelek, soyasaus. 

- Krydder, masse krydder! 

- Kaffe og te, masse te!

Ble litt lang liste, men forsøker alltid å ha dette i hus (tror jeg klarer det). Da kan jeg alltid lage noe til alle måltider! :)

Det er sånn jeg tenker osgå.Jeg ser jeg har mere mat i huset nå en når jeg ikke var veganer,men igjen så er jeg flinkere til å bruke dee ulike råvarene på utrolig mange flere og varierte områder

Anonymkode: f6ac9...ade

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

- Mandelmelk, soyamelk og kokosdrikk.

- Bønner, linser, kikerter og grønne erter. 

- Squash, potet, løk og hvitløk, rødbeter, pinat.

- Havregryn, chiafrø, linfrø, gresskarkjerner og diverse nøtter (cashew, mandel, valnøtter). 

- Plantebasert matfløte og creme fraiche.

- Banan, eple, avocado, kiwi og diverse annen frukt. 

- Kokossmør, kokosolje, både virgin og den uten smak. 

- Masse utvalg i diverse krydder. 

- Silketofu og/eller vanlig tofu. 

- Fullkornsris og pasta 

 

 

Endret av Pusheen the cat
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg er ikke veganer, men spiser en del vegansk. Stort sett av vegansk har jeg:

Dadler

Bananer

Nøtter

Linfrø og andre typer frø

Rosiner

Veganske sjokolader

Gulrøtter

Paprika

Hvitløk

Havre

Ris

Tomater

Løk

Amaranth

Kakaonibs

Bygg

Spelt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Salikatten

Bananer

Dadler

Linser

Kikerter

Poteter/hvit og søtpoteter

RIS til alle middagsmåtlider

Bønner.kidney.brune.hvite alle bønner!

Spinat til smoothie

ALT av frukt og grønt jeg ønsker  lage sauser med  og ha til ris og wok

Tomater paprika basillikum og hvitløk chili soyamelk til å lage tomatsuppe med hver uke!

Masse erter og mais til ris 

Coconut amino eller bare aminosaus til ris

Masse isbergsalt som wraps og hamburgerbrød

 

Og masse masse mer av frukt og grønt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Fullkorn - brød, ris, couscous, pasta, mel, weetabix. Polenta. Og hvetemel.

Krydder, en god del forskjellige krydder.

Kidneybønner, kikerter. Tomater på boks.

Frossent - brokkoli, asparges, blåbær, erter, wokblanding til late dager, veggiskjøtt til den sjeldne gangen jeg får lyst på.

Banan, en annen frukt, soyamelk, gulrøtter. Soyasaus, salt, sitron på flaske, chilipasta, eddik, rapsolje, olivenolje, peanøttsmør.

Poteter, annet av frukt, rotgrønnsaker, bladgrønnsaker osv., andre kondimenter, yogurt, tofu, andre typer mel osv. kjøpes inn etter behov. Har nesten alltid en eller flere av disse også, men de er ikke helt essensielle å alltid ha. 

Anonymkode: af9f7...e35

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og linser, da! Røde, tørkede linser. 

Anonymkode: af9f7...e35

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og nøtter, gjerne gresskarkjerner også. Problemet med veganisme er visst ikke at en er begrenset, heller at en har for mye forskjellig mat.

Anonymkode: af9f7...e35

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest +LillePersille+

Er ikke veganer men pleier å ha dette:

Havregryn og mange forskjellige meltyper

linfrø, gresskarkjerner, rosiner ++

muesliblanding

nøtteblandinger

hakkede tomater på boks

frosne middagsgrønnsaker og wokgrønnsaker

frosne smoothieblandinger som jeg kutter og porsjonerer selv

ris

grov pasta

mandelmelk

kokosmelk på boks, både tykk og light

havreyoghurt blåbær (fin å blande med litt muesli og blåbærsyltetøy)

salat, agurk, tomat, rød paprika, gulrøtter, poteter, en søtpotet, løk, kålrabi, selleristenger, sitron, ingefær, asparges og persillerot. Prøver også å ha en bunt friske urter liggende, som regel persille eller timian som passer til veldig mye.

 frøknekkebrød

kokosolje, olivenolje, rapsolje, berits stekeolje

peanøttsmør økologisk

Har likt å ha "påmackan naturell" fra Oatly på brødskiven med urter og diverse på toppen men det pålegget har jeg ikke sett på lenge i noen butikker jeg har vært i, dårlige greier! Det smaker jo godt. Havreyoghurt er det mange butikker som også har sluttet med!

Liker også å ha enten druer, ananas eller melon i kjøleskapet.

Har en pose Oumph i frysen men er litt skeptisk så har ikke tatt mot til meg å prøvd den ut ennå.

 

Det var alt jeg kom på for øyeblikket! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...