Gå til innhold

Hvor eksisterer kvinnesyn?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Ja, det er ikke så gøy å være kvinne faktisk. Til og med en religion har pekt oss ut som noe som er verdiløst. Føler så mye handler om at vi er kvinner! Hvordan oppstod noe så uviktig som kvinnesyn? Eksisterer mannsdyn noe sted? (jeg er nå forberedt på at noen menn her seff vil komme med noe sånn som;"ja, mannsynet i Norge er forferdelig.")  Det må da ha en dypere betydning at vi er forskjellige kjønn, og siden et spesielt syn på ene kjønnet oppstod?!

Anonymkode: 31e18...2cf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Den Lille Heksa

Interessant. Man har jo blitt så vant til det ordet, men når jeg tenker over det høres det jo ut som om kvinner er en pariakaste eller noe :P Eller en slags omdiskutert politisk sak.

Tenker at siden det er menn som styrer verden betyr det jo ikke noe hvaslags syn vi har på dem, så derfor er ordet mannssyn overflødig?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg mente også å skrive "Hvorfor!!! Ikke "hvor" i overskriften.....

Anonymkode: 31e18...2cf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det har alltid eksistert kjønnsroller og kjønnsfordommer - det har å gjøre med vår biologi og psykologi. Det menneskelige sinn er besatt av å skape en mening ved tilværelsen, noe som fremkommer ved at vi gir symboler en bestemt mening. Menn og kvinner er biologisk ulike, og kjønnsforskjeller er et symbol. På grunn av dette får de biologiske kjønnsforskjellene en ulik sosial mening.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Selv om vi ikke bruker ordet "mannesyn" så ser vi ofte forskjell på hvordan samfunnet ser på ulike kjønn. 
Men hvordan vi ser på menn blir sjeldent dratt fram da det sjeldent er undertrykkende. 
Menn skal jo være store, tøffe, barske, det forventes at dem har ryggrad, ta avgjørelser, forsørger etc. 
I land hvor likestillingen har kommet langt, så snakker vi sjeldent om eget kvinnesyn. Det vil si, i Norge tar vi det som en selvfølge at kvinner kan gjøre like mye som menn (iallefall i stor grad). Vi har dermed fått ett positivt kvinnesyn, og istedet for å fortsette fremheve kjønn snakker vi heller om likestilling.
Så kvinnesyn eksisterer fortsatt, men siden det er så likt mannesyn, så snakker vi ikke om det lenger, det er heller hvordan vi ser på mennesker.
I land/kulturer hvor det fortsatt er store ulikheter om hvordan kjønn oppfattes, så blir det fremhevet at dem ser ned på kvinner, derav har ett negativt kvinnesyn. Så vidt jeg vet er det ingen land som ser ned på menn, og dermed gidder vi ikke snakke om det "positive mannesynet". 

Anonymkode: e391d...11f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Det har jo vært slik at kvinner er under menn i utrolig lang tid tilbake. Hvis vi ser på hvor forskjellige vi er anatomisk, som at menn naturlig er sterkere, mer hårete ol. mens kvinner bærer fram barn, har som regel en sterkere omsorgsevne ol. Så vi ser jo at det fra naturens side at kvinner tar delen med å oppdra barn, mens menn passer på familien. Slik er det jo ofte ellers i dyreriket også(noen unntak såklart). Gjennom tidene har vi utviklet oss, og jeg tror den biologiske forskjellen mellom kvinner og menn har fått mennesker til å se på kvinner som svakere. Nå er det jo ikke nødvendig at det lenger er slik, men synet på at kvinner er svakere henger likevel igjen mange steder, særlig når det gjelder religion.

Så kort fortalt tror jeg at det negative kvinnesynet stammer fra det at vi bilologisk er forskjellige fordi det MÅTTE være sånn for at vi skulle overleve. I begynnelsen var det jo det det handlet om, å formere seg og å overleve.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bibelen peker kvinner ut som den som fikk mennesket kastet ut av Edens hage. Eva ble fristet av djevelen og fikk Adam med seg, kvinnen er skyldig fordi Adam ikke kunne tenke selv. Derfor gjør det vondt å føde. Nice. :klaske:

Dessuten står det at kvinnen er lagd at Adams ribbebein. 

For å si det sånn.... et negativt kvinnesyn har alltid vært der, og man har hatt tusenvis av år til å undergrave henne og legitimere dette. Religion er exhibit  A.

Endret av Chiyo
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Axl Rose

Synes det er mye frekt mot kvinner i religion, men det er det tydeligvis om menn også så det er ikke bare kvinner. Her er noe av det dummeste jeg har lest. Hvorfor kommer det mens og sperm og andre kroppsvesker når det er urent? Men ja mye negativt kvinnesyn.

Når en kvinne har menstruasjon, og det kommer blod fra hennes legeme, er hun uren i sju dager. Den som rører ved henne, er uren til kvelden. 20Alt det hun ligger eller sitter på mens hun er uren, blir urent. 

Når det går sæd fra en mann, skal han bade hele kroppen; han er uren til kvelden. 17Hvert klesplagg eller skinnplagg som det kommer sæd på, skal vaskes, det er urent til kvelden. 18Når en mann har samleie med en kvinne, og det går sæd fra ham, skal begge to bade; de er urene til kvelden.

 

 

Endret av Axl Rose
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Axl Rose

1 Herren talte til Moses og sa: 2 Si til israelittene: Når en kvinne skal ha barn og føder en sønn, er hun uren i sju dager. Hun eruren like lenge som når hun har menstruasjon (tredje mosebok 12:1-2)

5 Føder hun en pike, er hun uren i to uker, som når hun har menstruasjon. Deretter skal hun holde seg hjemme i sekstiseksdager, mens blødningen pågår og hun blir renset.(tredje mosebok 12:5)

Hvorfor er det verre at det er jenter som fødes? Dette er helt klart diskriminerende. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...