Gå til innhold

"Baking soda", hva er det? Hvor kjøper jeg det?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Jeg skal ha det amerikanerne kaller "baking soda", såvidt meg bekjent er det altså IKKE bakepulver, men noe litt annet.. Noen som vet? 

Anonymkode: ee9a4...919

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

5 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Bakepulver. Google er din venn.

Anonymkode: 425c6...447

Det er ikke bakepulver..

Anonymkode: ee9a4...919

  • Liker 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Overrasket

Natron er korrekt. NaHCO3. 

Bakepulver inneholder natron, men også et par andre stoffer.

Endret av Overrasket
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

11 minutter siden, Overrasket skrev:

Natron er korrekt. NaHCO3. 

Bakepulver inneholder natron, men også et par andre stoffer.

Får satse på natron da

Anonymkode: ee9a4...919

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Baking soda er natron og finnes i alle vanlige matbutikker.

Bakepulver er baking powder på engelsk.

  • Liker 5
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dersom du bruker noe syrlig sv typen kulturmelk, eddik og slikt, bruker du eddik. Hvis det er en vanlig kake går det helt fint med bakepulver 

Anonymkode: 284c1...ef1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uff. Det ble det feil: natron med syrlige ingredienser :)

Anonymkode: 284c1...ef1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mange tror at det er bakepulver, og/eller at baking powder og baking soda er det samme, men det er feil. Det er definitivt natron. Natron kan du kjøpe på vanlig dagligvarebutikker. Finnes blant bakepulver og andre bakevarer. :) 

Hvis du noen gang er i tvil om sånne uttrykk på norsk, engelsk og/eller andre språk kan du prøve Wikipedia.

Gå på den engelske siden for det du leter etter, i denne saken er det denne siden. På venstre side scroller du nedover til du finner "Norsk Bokmål". Trykk på den, og der har du den norske oversettelsen av det ordet/uttrykket/tingen du leter etter. :) 

En liten huskeregel for bakepulver/natron på engelsk er at baking powder er bakepulver. Rett og slett direkte oversatt og enkelt å huske på. Da kan baking soda iallefall ikke være bakepulver. Da hadde det hatt "powder" i navnet. Da må det være noe annet. Og hvis du da glemmer hva baking soda er for noe kan du bruke Wikipedia-trikset.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Forskjellen mellom natron og bakepulver er i hovedsak at natron trenger en syre i ingrediensene den tilsettes for at det skal produseres gass (for heving). Bakepulver, som inneholder natron, inneholder denne syren også (i fast form) slik at retten selv ikke trenger å inneholde det. Det kan være tilsatt syrer på to måter i bakepulver samtidig, der noe utløses i romtemperatur og noe ved høyere temperatur (varmebehanding).

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Det er natron! :) 

 

(Bare fordi det ikke holder med 10 svar som bekrefter det samme)

Anonymkode: a0cee...ab0

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 16.1.2017 den 7.26, AnonymBruker skrev:

Dersom du bruker noe syrlig sv typen kulturmelk, eddik og slikt, bruker du eddik. Hvis det er en vanlig kake går det helt fint med bakepulver 

Anonymkode: 284c1...ef1

Det er ikke kaker det er snakk om.. 

Anonymkode: ee9a4...919

Lenke til kommentar
Del på andre sider

15 timer siden, AnonymBruker skrev:

Det er ikke kaker det er snakk om.. 

Anonymkode: ee9a4...919

Kaker eller rett da, er ikke så nøye hva. Poenget er at natron trenger syre for å heve, bakepulver gjør det ikke. Det letteste er derfor å se på ingrediensene i det du skal lage. 

Anonymkode: 284c1...ef1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, AnonymBruker skrev:

Kaker eller rett da, er ikke så nøye hva. Poenget er at natron trenger syre for å heve, bakepulver gjør det ikke. Det letteste er derfor å se på ingrediensene i det du skal lage. 

Anonymkode: 284c1...ef1

Nå ligger jo dette innlegget på "Hus og hage", ikke "Mat og drikke", så jeg tipper det skal brukes til rengjøring og ikke i mat. :) 

Anonymkode: 9b7c9...e35

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...