Gå til innhold

Frokostblanding kan gi økt kreftrisiko


Gjest Jacklost

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Og så er saken illustrert med slike søte Mummikopper da, gitt. Spiser endel knekkebrød og godt stekt potet selv, blir skremt hver gang jeg leser den typen artikler. I typ 10 minutt, og så glemmer jeg det inntil jeg ser neste sak og tenker at "hmm.. jeg burde vel kutte ned på akrylamidinntaket", meeen  mañana mañana

Anonymkode: 04c41...786

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fare ved å spise knekkebrød også? Åh, hva skal jeg da spise?? :ohmy: 

"Akrylamid dannes naturlig i matvarer under tilberedning ved temperaturer over 120 ºC, når man baker, steker eller griller, ifølgeMatportalen." står det i artikkelen som TS linket til, er ikke det i prinsippet all mat da?

Om jeg baker brød / pizza / / juleribba/steka, ovnsbakt kylling / fisk etc..... #vegetarianerneste  Men hvor varmt er det i gryta når jeg lager type chili con carne og andre sånne tomatgryter som står å koker i 30-45 min? Hvor varmt blir det på stekepanna mi når jeg steker fisk / kylling etc? 

Anonymkode: 0c006...68c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Catalina Culès

Men hvorfor har de dette stoffet i maten, når det er så farlig ? :dry:

 

Endret av Catalina Culès
Lenke til kommentar
Del på andre sider

"Akrylamid dannes naturlig i matvarer under tilberedning ved temperaturer over 120 ºC, når man baker, steker eller griller, ifølgeMatportalen" 

Er det ikke slik å forstå at det er naturlig, ikke at det er et tilsatt stoff? 

Anonymkode: 0c006...68c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...