Gjest Supersol Skrevet 26. september 2016 #1 Del Skrevet 26. september 2016 Jeg kaster aldri mat. Unntaket er: potetskall, fruktskall, rekeskall, eggeskall og kaffegrut. Kan dette brukes i mat? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Supersol Skrevet 26. september 2016 #2 Del Skrevet 26. september 2016 Innlegget er seriøst ment. Har hørt at rekeskall kan brukes til kraft, men hvordan oppbevarer man dette? Tenker på lukt osv... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tvist Skrevet 26. september 2016 #3 Del Skrevet 26. september 2016 1 time siden, Supersol skrev: Innlegget er seriøst ment. Har hørt at rekeskall kan brukes til kraft, men hvordan oppbevarer man dette? Tenker på lukt osv... Ville fryst rekeskallet til du trenger det. Eller laget kraft med en gang, og evt fryst den. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zeitgeist Skrevet 26. september 2016 #4 Del Skrevet 26. september 2016 Eggeskall skal visstnok kunne brukes som gjødsel i hagen/til planter. Fruktskall kan du også kandisere evt. rive fint og bruke i bakst. Og her er en artikkel om hva du kan bruke kaffegrut til: https://www.cultura.no/arkiv/pengevirke/ikke-kast-kaffegruten Potetskallet kan brukes til kompost. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sølvrosen Skrevet 26. september 2016 #5 Del Skrevet 26. september 2016 Rekekraft kan fryses. Jeg lagde en gang rekekraft som fikk koke ganske mye inn, og fryste det i et isbitbrett. Senere var det bare å ta en terning eller to hver gang jeg lagde fiskesaus eller fiskesuppe. Det satte en veldig fin spiss på suppa. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. september 2016 #6 Del Skrevet 26. september 2016 Om du skrubber potetene godt før du skreller dem vil jeg tro du kan fritere skallet til snacks á la potetgull. Har aldri prøvd selv, men har tenkt tanken mer enn en gang. Anonymkode: b67ca...5a6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sølvrosen Skrevet 26. september 2016 #7 Del Skrevet 26. september 2016 1 time siden, AnonymBruker skrev: Om du skrubber potetene godt før du skreller dem vil jeg tro du kan fritere skallet til snacks á la potetgull. Har aldri prøvd selv, men har tenkt tanken mer enn en gang. Anonymkode: b67ca...5a6 Hvis du skrubber skallet trenger du ikke skrelle potetene, da kan du spise dem med skallet på. Sparer matavfall det også. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. september 2016 #8 Del Skrevet 26. september 2016 Kaffegrut kan vel blandes med litt olje eller vaselin og bruker som ansikts eller kroppsskrubb? Anonymkode: 6dd72...8fe Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest BabyBlue Skrevet 26. september 2016 #9 Del Skrevet 26. september 2016 Kaffegrut kan brukes til å lage en nydelig kroppsskrubb Om du i tillegg til det har en olje som begynner å bli litt gammel kan det brukes opp på den måten også. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. september 2016 #10 Del Skrevet 26. september 2016 41 minutter siden, Sølvrosen skrev: Hvis du skrubber skallet trenger du ikke skrelle potetene, da kan du spise dem med skallet på. Sparer matavfall det også. Helt sant når det gjelder kokte, pannestekte eller ovnsstekte poteter, men prøv å lage hjemmelaget potetmos eller gnocchi med skallet på ... (Det funker dårlig, spesielt for gnocchi.) Anonymkode: b67ca...5a6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Supersol Skrevet 26. september 2016 #11 Del Skrevet 26. september 2016 Takk for tips til alle som har svart. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. september 2016 #12 Del Skrevet 26. september 2016 1 time siden, AnonymBruker skrev: Helt sant når det gjelder kokte, pannestekte eller ovnsstekte poteter, men prøv å lage hjemmelaget potetmos eller gnocchi med skallet på ... (Det funker dårlig, spesielt for gnocchi.) Anonymkode: b67ca...5a6 Potetmos laget med uskrelte poteter fungerer da utmerket Det er kjempegodt Anonymkode: 3e44f...dca 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. september 2016 #13 Del Skrevet 26. september 2016 23 minutter siden, AnonymBruker skrev: Potetmos laget med uskrelte poteter fungerer da utmerket Det er kjempegodt Anonymkode: 3e44f...dca Mulig det, men det egentlige poenget mitt var at det ikke er alltid det passer å bruke potetene med skallet på. Anonymkode: b67ca...5a6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå