Gå til innhold

aloevera og kaktuser


kikkana

Anbefalte innlegg

Når man planter nye baby kaktus og aloevera. Skal de ha ekstra mye vann eller noe? Plantet mange slike små i fjor og måtte plante om igjen nå, pg av muligens for kompakt jord. Men ser at de nesten ikke har skaffet seg røtter. Skal de ha ekstra med vann når de er små, for å slå rot?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Kaktuser har veldig tynne og fine rot-tråder og veldig overfladiske røtter. Røttene deres sprer seg ut som et tynt paraply-nett rett under jordoverflaten. De er skapt sånn for at de raskt skal kunne suge til seg regnvann med en gang det faller noe. Selv ved korte, små regnbyger vil røtter tett oppunder overflaten kunne få sugd til seg litt væske. Dette fordi kaktus vokser i strøk og områder med svært lite nedbør. Det gjelder da å ha røtter som kan nyttiggjøre seg selv det minste lille regnfall. Med røtter langt ned i bakken, må planten vente på de større og langvarige regnskyllene, for at vann skal kunne trenge langt nok ned og nå røttene.

Du har antageligvis skadet og fjernet en hel del av rotnettverket til kaktusene ved å ta dem opp. De skal ikke pottes om ved å ta dem opp, men man skal bare løfte dem ut av den mindre, gamle krukken med hele jordklumpen og rett over i ny jord i større krukke. De skal altså ha med seg hele jordklumpen fra den gamle potten, sånn at ikke det hårfine rotnettet deres i overflaten skades.

Anonymkode: f9a0b...3fa

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...