Gå til innhold

Hyperallergisk bull terrier


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hei. 

Vi har en bullterrier hanne på ca 1,5 år. Og i tiden vi har hatt han så har han prøvd litt forskjellig tørrför, rett og slett fordi det ikke virket som han likte alt like godt og vi fikk forskjellig tørrfför av en vi kjenner som driver en dyrebutikk på nett. Men for ca et halvt år siden fikk han helt røde poter som han slikket veldig på. Så vi dro til dyrlegen og de ville prøve og finne ut om han hadde för allergi først så vi kjøpte en sekk allergifor hos dyrlegen. Da skulle han spise KUN dette i 8 uker. Vi ga han ingenting annet, men etter ca 6 uker måtte vi avbryte fordi han da hadde fått enda værre utslett en noen gang. I tilegg til at han gnagde potene helt røde og sårete så hadde han fått store sår i lysken. Da var vi blitt så desperate at vi ringte oppdretter som ba oss prøve vom. Noe dyrlegen godkjente at vi kunne prøve. Vi fikk også en resept hos dyrlegen til tabletter som skulle dempe kløen, og han ble med en gang kvitt sårene. Men nå noen uker etter at han sluttet på tablettene så er sårene tilbake for fullt. Så det blir dyrlengen igjen på tirsdag. 

Vet ikke om det første avsnittet ga noen mening, men jeg trodde han hadde fått förallergi fordi vi hadde vært så dumme å gi han så masse forskjellig, men nå virker det som at det må være noe helt annet? Uff jeg blir så oppgitt av alt dette. Og fælt å måtte se at hunden har det sånn..

noen som har noen lignende erfaringer? 

Vil også legge til at det virker som at han har konstant forstoppelse nå, da det eneste som kommer ut er veldig lite og veldig tørt. Dette til tross for at han spiser mye. Han har også spist mye gress de siste måndene. Noe han aldri gjorde før. Vet katter gjør dette for å rense magen, men samboer lurer på om det kan være gresset han er allergisk mot.. Dette med allergier er så vanskelig!

Anonymkode: bd6b9...e39

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Allergi er noe dritt. :( 

Pillene du fikk var antagelig prednisolon, de demper betennelser i kroppen, men har en rekke bivirkninger. Mange allergihunder må gå på lav dose prednisolon store deler av livet, men heldigvis finnes det andre alternativer. Jeg stusser litt på at det ikke er tatt en allergitest, den kan veterinæren bruke for å finne ut om hunden deres kan få allergivaksine. For noen hunder hjelper allergivaksinen veldig godt, men ikke alle. 

Dere burde også gjøre en diett-test, ved å kun gi en type protein over en lengre periode for å se om hunden deres reagerer allergisk. Enkelte hunder tåler ikke kylling, andre tåler ikke laks/fisk. Heldigvis kan dere kjøpe ren kylling eller ren storfe eller ren lam fra Vom og hundemat. Siden hunden deres er svært treg i magen burde dere også gi kokte moste grønnsaker eller en annen form for fiber som kruskakli. Det hjelper på magen. Probiotika burde dere også gi, det er bra for allergihunder generelt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...