Gå til innhold

Skylle mat


Lillek

Anbefalte innlegg

Hei!

Det står ofte på pakningen til f.eks. ris, linser, quinoa og slike tørrvarer at det må skylles før det skal kokes. Jeg gidder aldri det jeg.. er det veldig dumt? Hva er grunnen til at det må skylles først?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det er vel kanskje fordi det kan være skittent.

Anonymkode: e5d9c...933

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kan inneholde noen metaller, men man skal som regel skylle f.eks. quinoa for å få vekk bitterstoffer som kan få maten til å smake noe annerledes. 

Anonymkode: b7878...582

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Det er vel kanskje fordi det kan være skittent.

Anonymkode: e5d9c...933

Tvilsomt. Er de forpakket er de rengjort på forhånd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

19 timer siden, Lillek skrev:

Hei!

Det står ofte på pakningen til f.eks. ris, linser, quinoa og slike tørrvarer at det må skylles før det skal kokes. Jeg gidder aldri det jeg.. er det veldig dumt? Hva er grunnen til at det må skylles først?

Ja, det bør du gjøre. Både for å få bort rusk og div. Det finnes også andre grunner; Quinoa skal vaskes litt ekstra godt fordi det er dekket av et slags stoff som er bittert, dette må vaskes bort. Når du skyller ris til vannet ikke er grumsete får du bort ekstra stivelse (som gjør den ferdige risen mindre klissete).

Endret av Rumle
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...