Gå til innhold

Spennende reise vår/sommer 2017, men hvor?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hei! Jeg og samboeren tenker å reise på en annen type ferie enn typisk syden- og storbyferie, slik vi som regel har gjort :) Type reiser som roadtrip vestkysten i USA, østkysten i USA kyst til kyst i USA, bilferie i Europa, interrail i Europa, norgesferie med bil, safari i Tanzania etc. Altså budsjett på maks 30.000 - 40.000 kr. Dermed vil jeg gjerne høre hva DU anbefaler :D Enten av det jeg har nevnt, eller andre reiser! 

Anonymkode: 87631...748

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Anbefaler rundtur i Storbritannia. Det er ganske mye annet enn bare London å se, for å si det på den måten. Vi var 2 1/2 uke i Sør-England denne sommeren og kommer til å reise tilbake til neste år også. Da skal vi ha vår faste hovedbase i en by vi har forelsket oss i, men fortsette å reise til andre byer enn vi var i år (og samtidig besøke de byene som vi likte aller best). Vi besøkte til sammen 8 forskjellige byer, i tillegg til ganske mange andre mindre steder. Vi utforsket strender, besøkte herregårder og slott, besøkte akvarium og dyreparker. Det ble både strandliv og shopping. Vi reiste rundt med tog og buss siden vi ikke har førerkort og derfor ikke kan leie bil.

Nå brukte vi riktignok mer enn 40 000 kr, men det er jo helt hva man gjør det til selv. Vi valgte f.eks å bo på suite i 14 dager for 14000 kr, noe jeg egentlig ikke synes er så veldig dyrt, men man kan finne billigere alternativer enn dette også. :) Vi dro på ganske mange dyre attraksjoner - og vi valgte å spise godt. Vi valgte å ikke tenke på penger, men hadde vi gjort det hadde det ikke vært et problem å få reisen billigere. ;) 

Mvh Yvonne :heiajente:

Endret av Yvonne
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det meste av det du nevner vil fort koste langt mer enn 30-40 000 for to personer med mindre dere reiser veldig på sparebluss. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

^ Jeg mente budsjett på 30.000 - 40.000 per pers altså.

Tusen takk for flott tips, Yvonne! :)

Anonymkode: 87631...748

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har roadtrippa tre ganger i usa.

1) Houston,Texas-new orleans-tampa-key west-miami-orlando-houston sånn ca...... Reiste i juli/august og varmen overskygget nesten gleden helt til vi kom til orlando....hehe! Men masse opplevelser, parker, casino, new orleans var amazing, miami var trendy og key west var flott 😉 Fin tur, men vi kjørte LANGT! Tok turen på fire uker, hvorav en uke var hos noen venner i houston. Dette var i 2011 så turen ble billig, dollaren var vel på 5,2 tror jeg.... Tror  turen kom på ca 80.000 inkl insane mye shopping!

 

2) Los angeles- lasvegas- LA- Sanfrancisco. Dette var i september 2014, dollaren var på 6,4 ca så turen ble ikke så aller verst dyr. Vi var på bryllupsreise og hadde i forkant tatt cruise fra florida til cayman island, columbia, costa rica, mexico og iland i LA. Vegas varvarmt, folksomt, heftig og travelt. DEFINITIVT verdt turen.... Litt vanskelig å beskrive egentlig. Vi bodde på caesars palacce og digget hotellet. La var kult, og turen opp langs kysten var ubetalelig.....masse flotte steder, spektakulær utsikt ( anbefaler spesielt hearst castle..... Google it) og san francisco var så ulik andre amerikanske byer, man kunne gå rundt i byen på en helt annen måte. Hotell i LA og SF er dyrt, men det imellom er i mellomklassen. Vanskelig å si pris på turen, da vi ble frastjålet ALL baggasje og måtte kjøpe alt nytt dag 2, men alt i alt kom turen på nesten 230.000 ( men det var med all ny baggasje, og nesten 60.000 til cruise) 

3) New york- toronto ( canada) detroit- washington- new york.... Wow! Mars 2015, dollar på 8,3, mye blir da dyrere. Newyork var fantastisk, detroit var svært spesielt da byen rett og slett er konkurs, vi besøkte noen venner rett utenfor og de tok oss med rundt, men ba oss være forsiktige i byen alene. Washington var alt jeg hadde drømt om og litt til...... Masse museer, jeg er egentlig ikke en museumsjunkie, men her hadde de noe for alle, og alt var gratis. Var tre dager her, men kunne godt blitt lenger. Her vet jeg ikke hva turen kom på desverre.

Jeg elsket også thailand, som så virkelig er mer enn charter og all inclusive. Vi reiste rundt i fire uker, og hadde the time of our life.....

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville valgt Vietnam! Fly til Hanoi og ta et par dager der. Kanskje ta et minicruise i Halong Bay, kjent for sin flotte natur. Etterpå kan dere enten reise til Sapa og tilbringe et par dager der, før dere tar fly til Da nang.  Der ville jeg tilbragt kanskje en uke i Hoi An.  En fantastisk flott by kjent for sine lanterner og sitt gode kjøkken.  Byen er forøvrig også kjent for alle sine skreddere ! I Hoi An kan dere enten bo helt ved den nydelige stranden og reise inn til byen, eller boligen i byen og ta en tur til stranden på dagen. Vietnam er så billig at man kan ta taxi hit og dit. Man kan bo bra og rimelig og maten er verdt turen i seg selv! 

Hvis dere vil oppleve mer, kan dere fly til Ho  Chi Minh byen og få med dere severdigheter og utflukter der. 

Vietnam er fortsatt veldig autentisk. Restaurantene er stort sett vietnamesiske, med unntak av noen få indiske og italienske. MC Donalds så jeg ikke der! Folk er vennlige og ærlige.  Strendene er fine og alt er avslappende der. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gå inn på Star Tour TEMA og ta en kikk på rundreiser . De har mye spennende å by på.  Har selv vært med på den store Kinareisen og det var en uforglemmelig opplevelse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har egentlig bare et tips: Kina!

Hvis du har et høyt budsjett, så kommer du nok innom mange av de "viktigste "byene for turister. Da jeg reiste rundt i Kina selv for noen år siden tok jeg følgende rute: Beijing - Tianjin - Shanghai - Hangzhou - Hong Kong.

Hurtigtogene gjør det mye enklere å komme seg rundt der nå. Og hvis du ikke enda har hørt om Hangzhou, så kan jeg love deg at du har en perle å se frem til. Sjekk bildene og anmeldelsene her for eksempel . Naturen er nesten på Norge-nivå. Men skal også sies at jeg ikke er særlig tiltrukket av USA som turistland...det er "for likt" norsk kultur. Liker meg bedre i Asia. Drar nok til vietnam eller korea neste gang for min egen del..men med et litt mindre budsjett enn deg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...