AnonymBruker Skrevet 25. juli 2016 #1 Del Skrevet 25. juli 2016 Sjekket kcal og karbohydrater og innholdet er det samme. Men synes Jarlsberg er mye bedre. Så, er det en annen melk eller lever dyrene osten kommer fra bedre? Anonymkode: 97d42...f20 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. juli 2016 #2 Del Skrevet 26. juli 2016 http://www.nettavisen.no/nyheter/dette-er-jarlsbergs-hemmelige-ingrediens/3566748.html - For å få laget osten er det nødvendig å tilsette en bakteriekultur. Jarlsberg har en helt egen bakteriekultur som tilsettes ystemelka under ystingsprosessen, og som gir den gode smaken og konsistensen. Det er oppskriften og hvordan bakteriekulturen lages som er hemmelig. Anonymkode: 483d6...e00 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. juli 2016 #3 Del Skrevet 26. juli 2016 11 minutter siden, AnonymBruker skrev: http://www.nettavisen.no/nyheter/dette-er-jarlsbergs-hemmelige-ingrediens/3566748.html - For å få laget osten er det nødvendig å tilsette en bakteriekultur. Jarlsberg har en helt egen bakteriekultur som tilsettes ystemelka under ystingsprosessen, og som gir den gode smaken og konsistensen. Det er oppskriften og hvordan bakteriekulturen lages som er hemmelig. Anonymkode: 483d6...e00 Aha Det minte meg på noe jeg leste for en tid tilbake: At man kan lage egen tåfisost ved å tilsette tåfisbakterier i melka (dvs dyppe tærne godt og lenge i melka og så kan man visstnok få en ost av dette) Anonymkode: 93d58...273 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
EDM Skrevet 26. juli 2016 #4 Del Skrevet 26. juli 2016 Det er den lille sorte flasken på reklamen. Den hemmelige ingrediensen 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. juli 2016 #5 Del Skrevet 26. juli 2016 Er det bare jeg som syns Jarlsberg smaker grusomt? Alle liker Jarlsberg, virker det som Jeg liker, merkelig nok, nesten all annen type ost. Anonymkode: 525fa...127 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Turbofaen Skrevet 26. juli 2016 #6 Del Skrevet 26. juli 2016 Ost er laget på melk. Smak og kvalitet på melk vil variere med beiteforhold, topografi osv. og vil selvsagt påvirke smak. I større grad påvirker produksjonsprosess og lagring smak. Jarslberg lages på en "unik" måte, som vil si en litt annen måte å lage ost på enn man pleide i Norge frem til Jarlsberg kom. Lagring spiller også inn. Stor forskjell i smak på lagringsgradene på Norvegia. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Leeloo Skrevet 26. juli 2016 #7 Del Skrevet 26. juli 2016 12 timer siden, AnonymBruker skrev: Er det bare jeg som syns Jarlsberg smaker grusomt? Alle liker Jarlsberg, virker det som Jeg liker, merkelig nok, nesten all annen type ost. Anonymkode: 525fa...127 Jeg liker mange ulike oster, men Jarlsberg er en av de jeg virkelig ikke klarer å spise, synes den smaker høgg. 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. juli 2016 #8 Del Skrevet 26. juli 2016 51 minutter siden, Turbofaen skrev: Ost er laget på melk. Smak og kvalitet på melk vil variere med beiteforhold, topografi osv. og vil selvsagt påvirke smak. I større grad påvirker produksjonsprosess og lagring smak. Jarslberg lages på en "unik" måte, som vil si en litt annen måte å lage ost på enn man pleide i Norge frem til Jarlsberg kom. Lagring spiller også inn. Stor forskjell i smak på lagringsgradene på Norvegia. Amen! Den vanlige Norvegiaen smaker bare standard, kjedelig gulost, men den ekstra vellagrede er nydelig og et godt eksempel på hva riktig lagring kan gjøre for en ost. Anonymkode: fd97e...3c0 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Minya Skrevet 26. juli 2016 #9 Del Skrevet 26. juli 2016 All ost er i praksis melk i forskjellige forråtnelsestadier Så Jarlsberg er på-vei-til-å-bli-muggen melk med ekstra bakterier i. Ikke rart jeg synes den smaker fotsvette. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aamu Skrevet 26. juli 2016 #10 Del Skrevet 26. juli 2016 1 minutt siden, Minya skrev: All ost er i praksis melk i forskjellige forråtnelsestadier Så Jarlsberg er på-vei-til-å-bli-muggen melk med ekstra bakterier i. Ikke rart jeg synes den smaker fotsvette. Det er sant, den smaker litt spesielt. Men den Kongsgården eller hva den heter, den er fæl!!! Helt grusom Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. juli 2016 #11 Del Skrevet 26. juli 2016 19 timer siden, EDM skrev: Det er den lille sorte flasken på reklamen. Den hemmelige ingrediensen Inneholder den "tåfis"-bakterier kanskje? Anonymkode: 93d58...273 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. juli 2016 #12 Del Skrevet 26. juli 2016 20 timer siden, AnonymBruker skrev: http://www.nettavisen.no/nyheter/dette-er-jarlsbergs-hemmelige-ingrediens/3566748.html - For å få laget osten er det nødvendig å tilsette en bakteriekultur. Jarlsberg har en helt egen bakteriekultur som tilsettes ystemelka under ystingsprosessen, og som gir den gode smaken og konsistensen. Det er oppskriften og hvordan bakteriekulturen lages som er hemmelig. Anonymkode: 483d6...e00 Forstår godt at den er hemmelig, hvis det er slik at svette tær er med på å lage den ingrediiensen Anonymkode: 93d58...273 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. juli 2016 #13 Del Skrevet 27. juli 2016 Jeg synes alle guloster smaker forskjellig. Gouda, cheddar, Norvegia, First Price, alle har sin egen smak. Anonymkode: 4c6f4...d77 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. juli 2016 #14 Del Skrevet 27. juli 2016 19 timer siden, AnonymBruker skrev: Inneholder den "tåfis"-bakterier kanskje? Anonymkode: 93d58...273 Fælt så opphengt du skulle være i denne tåfisen? Jarlsberg smaker ikke som Norveiga siden det er to forskjellige typer hvitost. Jarlsberg er en emmentalerost. Anonymkode: c8a89...01b 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jerry Lee Skrevet 27. juli 2016 #15 Del Skrevet 27. juli 2016 Besteste osten, det! ☺ 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. juli 2016 #16 Del Skrevet 27. juli 2016 Den 26. juli 2016 at 22.54, Minya skrev: All ost er i praksis melk i forskjellige forråtnelsestadier Så Jarlsberg er på-vei-til-å-bli-muggen melk med ekstra bakterier i. Ikke rart jeg synes den smaker fotsvette. Joghurt er også fernentert melk. Soyasaus er fermentert soyabønne og fisk. Øl er kontrollert råtnet korn og vin er bedervet drue. Og når du lager brød så heller du sopp i en haug mel som den sporenstreks starter spise på. Mens den spiser gir den fra seg masse gass. Som gir luftig brød. All god mat er delvis nedbrutt. En vellagret og mør biff? Delvis bedervet kjøtt. Men Norwegia smaker ikke unikt. Det smaker ulagret ferskost laget av melk av ikke super kvalitet. All norsk ost smaker helt likt. Jeg ville ikke i en blindtest kunne skille dem fra hverandre. Anonymkode: c1afd...e36 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. juli 2016 #17 Del Skrevet 29. juli 2016 Den 26.7.2016 at 3.05, AnonymBruker skrev: Aha Det minte meg på noe jeg leste for en tid tilbake: At man kan lage egen tåfisost ved å tilsette tåfisbakterier i melka (dvs dyppe tærne godt og lenge i melka og så kan man visstnok få en ost av dette) Anonymkode: 93d58...273 Om man har bakteriell vaginose kan man også skrape litt fra underlivet og tilsette dette i f.eks ostesaus til fisk. Anonymkode: 3dfbb...dbf 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå