AnonymBruker Skrevet 25. juli 2016 #1 Del Skrevet 25. juli 2016 Ja? Jeg har lyst til å begynne å lage det om morgenen. Noen ganger har jeg litt dårlig tid, så hvordan kan jeg få gjort det fortest mulig? Har lest noe om at å bløtlegge grynene over natta gjør at det går fortere? Men hva mener man med det? Tusen takk på forhånd. Er 1 person og bare jeg som spiser det Anonymkode: 7e003...575 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Whoops Skrevet 25. juli 2016 #2 Del Skrevet 25. juli 2016 (endret) Om jeg lager bare til meg selv koker jeg grynene opp med vann i microen og sper med melk etter hvert. Rører av og til. Tar ca 5 minutter. Noen ganger lager jeg en kjele på kvelden (om jeg har det til kveldsmat) og har det i porsjonsboller som jeg setter i kjøleskapet. Da er det bare å varme den opp i microen på morgenen og evt spe med mer melk eller vann om den er for tykk. HOlder seg helt fint i et par-tre dager i kjølekap. Jeg vet mange lager kjøleskapsgrøt også, men det går så fort å koke havregrøt uansett at jeg ikke har orket å prøve den metoden. Endret 25. juli 2016 av Whoops Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. juli 2016 #3 Del Skrevet 25. juli 2016 1 time siden, Whoops skrev: Om jeg lager bare til meg selv koker jeg grynene opp med vann i microen og sper med melk etter hvert. Rører av og til. Tar ca 5 minutter. Noen ganger lager jeg en kjele på kvelden (om jeg har det til kveldsmat) og har det i porsjonsboller som jeg setter i kjøleskapet. Da er det bare å varme den opp i microen på morgenen og evt spe med mer melk eller vann om den er for tykk. HOlder seg helt fint i et par-tre dager i kjølekap. Jeg vet mange lager kjøleskapsgrøt også, men det går så fort å koke havregrøt uansett at jeg ikke har orket å prøve den metoden. Og da bruker du lettkokt havregryn sant? Anonymkode: 7e003...575 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
WubWub Skrevet 25. juli 2016 #4 Del Skrevet 25. juli 2016 Heller gryna i en bolle/skål så fyller jeg den med kokende vann fra vannkokeren. Klæsjer så på med noen solide doser blåbærsyltetøy og endel mandler - rører så litt rundt. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Forundret.. Skrevet 25. juli 2016 #5 Del Skrevet 25. juli 2016 På havregrynspakken så står det en enkel oppskrift men den er en stoooor porsjon, eller to. Bruker du den så ville jeg halvert målene. Selv så tar jeg å koker opp havregrøten på gefylen, bruker melk istede for vann og så har jeg litt sukker og litt vaniljeessens oppi. Koker i ca 3 min. Og så bruker jeg de lettkokte gryna. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Whoops Skrevet 25. juli 2016 #6 Del Skrevet 25. juli 2016 12 minutter siden, AnonymBruker skrev: Og da bruker du lettkokt havregryn sant? Anonymkode: 7e003...575 Ja, lettkokte. Hiver oppi litt kli og linfrø også av og til for å få litt mer fiber. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. juli 2016 #7 Del Skrevet 25. juli 2016 Bruker microen. En drøy deseliter glutenfrie havregryn, en neve solsikkekjerner i en skål for micro. Fyller på ca 2,5 dl melk og lar det stå mens jeg går på badet. Så setter jeg det inn i microen på fullt i 3 minutter. Da har hele grøten begynt å heve seg i skåla og jeg slår ned på minste styrke og lar det stå fra 3 til 5 minutter etter hvor mye tid jeg har. Å legge havregrynene i bløt over natten blir ingen god grøt av, etter min smak. Strør sukker på eller tilsetter tørket mango eller fersken, blåbær eller andre godsaker. Anonymkode: 0f0e3...37d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Persephone Skrevet 25. juli 2016 #8 Del Skrevet 25. juli 2016 Slenger havregryn og vann i kjelen på øyemål. Setter ovnen på fullt og henter ut melk og juice fra kjøleskapet og en sleiv fra skuffen. Grøten har nesten begynt å brenne seg litt før jeg rekker frem til den. Så finner jeg frem skål, skje og glass mens jeg passer på grøten. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. juli 2016 #9 Del Skrevet 25. juli 2016 Koker havregryn, melk og litt salt i en kjele. Liker det best når grøten har kokt en stund så de blir skikkelig møre på grøten har jeg sukker, kanel og et smørøye! Anonymkode: 373c2...76b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. juli 2016 #10 Del Skrevet 25. juli 2016 Prøv kjøleskapsgrøt!!! Elsker det. Blir på en måte en litt mer kremete konsistens. Har det ofte til lunsj med epler og kanel til Anonymkode: 373c2...76b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. juli 2016 #11 Del Skrevet 25. juli 2016 Jeg koker opp ca 1 dl gryn med ca 2,5 dl mandelmelk. Har jeg dårlig tid så lar jeg det bare koke et par minutter, synes det smaker like godt som når det koker lenge. Anonymkode: df6a5...0f7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Juami Skrevet 25. juli 2016 #12 Del Skrevet 25. juli 2016 Har i vann, havregryn og litt salt i kjelen, og på slutten av koketiden har jeg oppi 1-2 ss gresk yoghurt naturell. Bruker ulike ting på havregrøten, f.eks frosne eller ferske bær, banan, fibersirup, kanel osv. Noen ganger lager jeg bare kjøleskapsgrøt, supre å ha i tomme syltetøyglass med lokk, for da kan du ha de med på skole/jobb som lunsj Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. juli 2016 #13 Del Skrevet 25. juli 2016 2 dl vann, en klype salt, 2 ss knuste linfrø, 30 g havregryn. Slenger alt i en kjele og koker det i ca. 3 min. Blander inn en halv scoop med vaniljeproteinpulver og en håndfull friske blåbær til slutt. Tar 5 minutter. Anonymkode: 2110b...b88 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
PrincessConsuela Skrevet 25. juli 2016 #14 Del Skrevet 25. juli 2016 Litt havregryn med vann eller melk (ca. 3/4 av volumet av havregrynet), litt solsikkekjerner, linfrø, sesamfrø, rosiner og banan. Inn i mikroen på full guffe i 2,5min, så drysse over med kanel Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vesentlig Skrevet 26. juli 2016 #15 Del Skrevet 26. juli 2016 (endret) Pleier å spise det til frokost, men starter kvelden før få det går fort om morgnen. Har 50/50 melk og vann i skålen. Tilsetter litt havregryn (store), 1ss havremel, 1ss linfrø, kanel, stevia, salt og rosiner. Rører det godt ut og har plastfolie over Lar det stå i kjøleskapet over natten. Om morgnen fjerner jeg folien og rører igjen før jeg varmer grøten i mikroen. 2 min på full guffe pleier å holde. kjører 1 min av gangen og rører. Spises med et eple i biter og enda mer kanel Endret 26. juli 2016 av Vesentlig Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. juli 2016 #16 Del Skrevet 26. juli 2016 59 minutter siden, Vesentlig skrev: Pleier å spise det til frokost, men starter kvelden før få det går fort om morgnen. Har 50/50 melk og vann i skålen. Tilsetter litt havregryn (store), 1ss havremel, 1ss linfrø, kanel, stevia, salt og rosiner. Rører det godt ut og har plastfolie over Lar det stå i kjøleskapet over natten. Om morgnen fjerner jeg folien og rører igjen før jeg varmer grøten i mikroen. 2 min på full guffe pleier å holde. kjører 1 min av gangen og rører. Spises med et eple i biter og enda mer kanel Hva er forskjellen på store gryn og lettkokte gryn? Tusen takk for svar alle sammen!! Anonymkode: 7e003...575 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. juli 2016 #17 Del Skrevet 26. juli 2016 Jeg bruker havremel. Syntes det er døds godt!! Koker det sammen med melk, av og til 50/50 melk og vann, men havregrøt er best med melk.. Koker også sammen med kanel og litt sukker, smakene setter seg litt bedre :-) Anonymkode: ef3b5...a57 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vesentlig Skrevet 26. juli 2016 #18 Del Skrevet 26. juli 2016 1 time siden, AnonymBruker skrev: Hva er forskjellen på store gryn og lettkokte gryn? Tusen takk for svar alle sammen!! Anonymkode: 7e003...575 Lettkokte koker litt fortere, men forskjellen er egentlig ikke så stor på det punktet. Og når de bløtlegges i kjøleskapet over natten har det jo ingenting å si. De store smaker bedre og er bittelitt sunnere:) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
exictence Skrevet 26. juli 2016 #19 Del Skrevet 26. juli 2016 1 dl havregryn, 2 1/2 dl vann, litt rosiner. Har dette i en gryte og kokser opp og rører til passe tykk. Har den i tallerken, gjerne sammen med litt oppskjært banan og kiwi. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Whoops Skrevet 26. juli 2016 #20 Del Skrevet 26. juli 2016 Noen skiver brunost er forresten veldig godt på havregrøt. Bare legg noen tynne skiver over den varme grøten så de smelter litt. Greit alternativ til sukker og veldig godt sammen med rosiner (som selvsagt blandes i grøten). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå