Gå til innhold

FrP driver SV-politikk! XD hahahaha


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Nei til flyseteavgift
Noe av det første Høyre gjorde da vi kom i regjering i 2001 var å fjerne flyseteavgiften. Nå vil SV innføre den igjen, og har det som ett av sine hovedkrav når regjeringens samles til regjeringskonferanse søndag.

Ett av SVs hovedkrav blir å gjeninnføre flyseteavgiften som ble avskaffet av Bondevik-regjeringen. Å fjerne denne avgiften var ett av Høyres sentrale skatteløfter fra valgkampen i 2001. Flyseteavgiften på 256 kroner for tur-retur-reiser innenlands, forsvant 1. april 2002.

SVs krav er at den gjeninnføres med en avgift på 100 kroner per flysete på strekningen mellom de store byene i Sør-Norge. Dette rammer byer som Trondheim, Bergen, Stavanger og Kristiansand.

Nestleder i Høyre, Jan Tore Sanner, er mildt sagt ikke begeistret over forslaget.

– Å gi enda en regning til befolkningen er ikke løsningen. Dette er et typisk SV-forslag, sier han.
https://hoyre.no/aktuelt/arkiv/nei-til-flyseteavgift/

Det var faktisk Frp som presset flypassasjeravgiften gjennom

Her skal du få historien om hvordan flypassasjeravgiften ble til:

De fire borgerlige partiene forhandlet om årets statsbudsjett på overtid i fjor høst. De trengte en milliard kroner for å få budsjettet til å gå opp. Spesielt Venstre stod hardt på at denne milliarden måtte hentes inn gjennom en miljøavgift.

Rett skal være rett. Frp ønsket verken økning i bensinavgiften eller i flypassasjeravgiften. Men altså, som en del av et grønt skatte-skifte, måtte noen miljøavgifter opp for å få budsjettet i havn og unngå regjeringskrise. Dette var krevende. Øverst på Venstres ønskeliste var en økning av bensin- og dieselavgiften. For å hente inn en milliard kroner, måtte disse drivstoffavgiftene økes med to tiøringer per liter. Mine kilder bekrefter at både Høyre og KrF var innstilt på å bli med på dette.

Det ville gitt en beskjeden økning av pumpeprisen på bensin og diesel, som varierer mellom rundt 10 og 14 kroner literen hver eneste uke.

Men Frp nektet. I valget mellom 20 øre i økt bensin- og dieselavgift og en flypassasjeravgift på 88 kroner, valgte Frp det siste. Kilder fra ulike partier, med innsyn i de svært krevende budsjettforhandlingene som gikk på overtid før jul, bekrefter dette.
http://www.tv2.no/nyheter/8336912/

FrP går inn for SV-politikk! Men det skal de ha, til forskjell fra SVs forslag, som kun ville rammet de største byene, så rammer FrPs politikk nå "folk flest". Jeg er sikker på Anders Lange ville vært stolt! Det er sikkert Carl I. Hagen også, han er jo så glad i avgifter.

FrP er med andre ord blitt enda mer avgiftskåte enn selveste SV! :skratte:

At Høyre faktisk gått med på dette skjønner jeg ikke. Men da vet vi det ikke er Høyre som står for politikken som regjeringen fører.

Anonymkode: 27d11...858

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...