Gå til innhold

Spørsmål om boliglån


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Fint hvis noen med helt direkte erfaring kunne svare på dette :) 

1. Ved søknad om boliglån skal man gjøre rede for formue og gjeld. La oss si du har hatt kludrete økonomi tidligere, med mye utestående kredittkort  m.m. Dette er så tilbakebetalt, og du har etterhvert en del egenkapital, samt inntekt. Men ved søknad om boliglån får du beskjed om å legge ved selvangivelse, og ved årsskiftet er disse kredittkortsummene fortsatt registrert. Dette må vel virke negativt overfor banken, selv om summene ikke lenger er reelle?

I praksis vil det bety at de fleste som har hatt mye gjeld får en slags "karantenetid" der de må ha vært i pluss lenge for å kvalifisere for lån, men jeg har sjelden lest noe om dette. Eller er det noen her som har søkt - og fått - lån året etter de hadde forbruksgjeld?

2. La oss si du har et relativt lavt lån på en bolig, ca. 25% av verdien. Du har fått bedre inntekt og er ute etter et høyere lån, men hos en annen bank med bedre betingelser. Vil du da gå til den nye banken du vil bli kunde hos, og si at du har lån på x som du vil innfri ved salg, og søke et separat lån hos dem? Eller vil banken heller "overta" lånet fra den andre banken, pluss evt. legge på noe? Eller vil dette kanskje avhenge av lånesum?

Anonymkode: 8d81b...917

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Blondie65

Det kan godt være at banken spør deg om kredittkortene. Kan du vise at de er nedbetalt så er det BARE positivt!

Punkt 2: det blir et nytt lån i den nye banken som innfrir det gamle lånet i den gamle banken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2. Du søker lån i ny bank, og spør gjerne hvor mye du kan få med utgangspunkt i boligens markedsverdi. Får du et tilbud du går for, benyttes deler av lånet i den nye banken til å løse ut lånet du har nå - mellomlegget får du på konto.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1. Legg ved kopi av siste faktura eller utskrift fra nettbank som viser at kredittkortene nå er nedbetalt. 

2.de aller fleste banker vil kreve å få 1.prioritet så det nye lånet vil gå til innbetalt av det gamle og så får du utbetalt resten. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...