AnonymBruker Skrevet 7. februar 2016 #1 Del Skrevet 7. februar 2016 Hei! Jeg satte deigen til heving for 45 min siden og lurer på hvor lenge den kan stå? Har nemlig mistet strømmen og vet ikke når den kommer tilbake Hvis dette blir langvarig, hvordan skal jeg oppbevare deigen? Anonymkode: d66ca...1e9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. februar 2016 #2 Del Skrevet 7. februar 2016 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Hei! Jeg satte deigen til heving for 45 min siden og lurer på hvor lenge den kan stå? Har nemlig mistet strømmen og vet ikke når den kommer tilbake Hvis dette blir langvarig, hvordan skal jeg oppbevare deigen? Anonymkode: d66ca...1e9 Du kan legge den i kjøleskapet eller evt i fryseren Anonymkode: 79371...24c 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. februar 2016 #3 Del Skrevet 7. februar 2016 Vet du hvorfor strømmen er borte? Har du sjekket om en eller flere sikringer er gått, og prøvd å bytte de? Anonymkode: 79371...24c 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. februar 2016 #4 Del Skrevet 7. februar 2016 Er strømmen borte i hele huset eller kun på kjøkkenet? En nabo kan kanskje hjelpe deg om du ikke finner ut av det eller mangler sikringer Anonymkode: 79371...24c 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. februar 2016 #5 Del Skrevet 7. februar 2016 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Vet du hvorfor strømmen er borte? Har du sjekket om en eller flere sikringer er gått, og prøvd å bytte de? Anonymkode: 79371...24c 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Er strømmen borte i hele huset eller kun på kjøkkenet? En nabo kan kanskje hjelpe deg om du ikke finner ut av det eller mangler sikringer Anonymkode: 79371...24c Strømmen er borte i hele bygda... Anonymkode: d66ca...1e9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. februar 2016 #6 Del Skrevet 7. februar 2016 Spør en nabo om å få steke bollene inne hos henne/ han? Det hadde jeg sagt jatakk til Anonymkode: 79371...24c 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. februar 2016 #7 Del Skrevet 7. februar 2016 3 minutter siden, AnonymBruker skrev: Du kan legge den i kjøleskapet eller evt i fryseren Anonymkode: 79371...24c Men hvor lenge kan den stå til heving før jeg evt putter den i fryseren? Anonymkode: d66ca...1e9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Antoinette Skrevet 7. februar 2016 #8 Del Skrevet 7. februar 2016 Maks to timer. Jeg hever i halvannen time. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. februar 2016 #9 Del Skrevet 7. februar 2016 2 minutter siden, AnonymBruker skrev: Spør en nabo om å få steke bollene inne hos henne/ han? Det hadde jeg sagt jatakk til Anonymkode: 79371...24c Som sagt, strømmen er borte i hele bygda.. Anonymkode: d66ca...1e9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. februar 2016 #10 Del Skrevet 7. februar 2016 TS spør om råd om hvor lenge bolledeigen kan stå til heving, og to av tre svar går umiddelbart ut ifra at hun/han ikke vet forskjellen på "strømmen er borte" og "sikringene har gått". Er ikke det en ganske nedlatende form for hjelpsomhet? Anonymkode: 9f4cf...ea4 11 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. februar 2016 #11 Del Skrevet 7. februar 2016 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Men hvor lenge kan den stå til heving før jeg evt putter den i fryseren? Anonymkode: d66ca...1e9 Jeg vet ikke. Men jeg ville lagt bolledeigen i fryseren nå, og bakt ut bollene og hevet de etter at du har strømmen tilbake. Evt, om deigen er ferdig hevet nå, kunne du jo bakt ut bollene nå, slik at de er klar til heving og steking, og deretter fryse de ned i påvente av at strømmen kommer tilbake Anonymkode: 79371...24c 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. februar 2016 #12 Del Skrevet 7. februar 2016 1 minutt siden, Antoinette skrev: Maks to timer. Jeg hever i halvannen time. Takk! Da kan den stå en time til Anonymkode: d66ca...1e9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Labyrint Skrevet 7. februar 2016 #13 Del Skrevet 7. februar 2016 Sett den utendørs mens du venter på at strømmen skal komme tilbake :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. februar 2016 #14 Del Skrevet 7. februar 2016 4 minutter siden, AnonymBruker skrev: Strømmen er borte i hele bygda... Anonymkode: d66ca...1e9 Ok. Da ville jeg gjort deigen flat og lagt den nederst i fryseboksen der det er kaldest Anonymkode: 79371...24c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. februar 2016 #15 Del Skrevet 7. februar 2016 Wææææ, strømmen er tilbake!! Takk for gode råd, de skal jeg huske :-) Anonymkode: d66ca...1e9 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. februar 2016 #16 Del Skrevet 7. februar 2016 Et øyeblikk siden, AnonymBruker skrev: Wææææ, strømmen er tilbake!! Takk for gode råd, de skal jeg huske :-) Anonymkode: d66ca...1e9 Så bra! Tusen takk for tilbakemeldingen! Kos deg med bollene Anonymkode: 79371...24c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. februar 2016 #17 Del Skrevet 7. februar 2016 5 minutter siden, AnonymBruker skrev: TS spør om råd om hvor lenge bolledeigen kan stå til heving, og to av tre svar går umiddelbart ut ifra at hun/han ikke vet forskjellen på "strømmen er borte" og "sikringene har gått". Er ikke det en ganske nedlatende form for hjelpsomhet? Anonymkode: 9f4cf...ea4 Nei. Jeg er ingen baker, men prøvde å hjelpe til med det jeg kan. Er det galt? Jeg beklager at jeg misforsto. Jeg visste ikke at uttrykket "Strømmen er borte" ikke er forenelig med at sikringer kan ha gått. Anonymkode: 79371...24c 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kvist Skrevet 9. februar 2016 #18 Del Skrevet 9. februar 2016 Min bolledeig hever alltid minst tre timer. Tror rekorden i langheving på bolledeig i mitt kjøkken er over 40 timer, men da riktignok i kjøleskapet. Blir alltid gode luftige boller. Det er ingen fasit på helvetid, det har med mengde gjær og hvor mye "mat" gjæren har å jobbe med. Det har også veldig mye med temperatur å gjøre. Masse gjær og høy temperatur gir luftig deig fort, men deigen utvikler ofte mer gjærsmak enn smaken av resten av ingrediensene. Bruker du lite gjær (f. eks en ts tørrgjær til 2 kg mel) og kald væske trenger deigen lang tid på å heve. På den tiden får også deigen tid til å utvikle masse god smak. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå