Gå til innhold
Havrekjeksen

Havrekjeksen prøver igjen (nr2)

Anbefalte innlegg

Havrekjeksen   1 085 2 155
Havrekjeksen

Hei!

 

Det ble en kjedelig overskrift, men pyttsann! Jeg er en mamma til en, på straks to år. Jeg har veldig lyst på nummer to. Jeg slet litt med nummer en, det tok over ett år før spiren satt og jeg leste masse oppmuntrende her inne mens jeg prøvde. Nå er jeg 12 dpo i PP1 og jeg tar meg i å lese og lese og lese her inne igjen, også tenkte jeg.. hvorfor ikke dele litt selv? Spesielt siden jeg tenker så mye på jobben og sjefen....

 

Vi ble aldri utredet eller noe med førstemann. Jeg gikk fra å være testoman det første halvåret, til å ignorere alle tester på slutten (da satt spiren etter mange måneder). Jeg håper at det satt på første forsøk nå, jeg vet at sjansen er minimal, men vi la inn godt med aksjer. Jeg tror en feil vi gjorde i mange PP sist var å starte for sent, vi er ikke de aller mest aktive (vi hygger oss vel omtrent 5-7 ganger i måneden i snitt utenom prøving, i blant oftere og i blant sjeldnere) og med mye fokus på babyprøving, så ble det til at vi siktet på det vi trodde var den fertile perioden, men jeg mistenker at jeg hadde (og kanskje har) EL tidlig.

Den måneden vi hadde full klaff hadde vi sex CD11 og så ikke noe mer (vi dro på en lang ferie med andre og det var lytt, så den PPen har jeg kontroll på). Jeg tester positivt på CD33, fire dager etter IKM. Jeg trodde faktisk ikke på den PPen fordi vi hadde sex "altfor tidlig" i mitt hode. 

Så i denne PP gjorde vi alt rett. Mensen CD1,2,3 og 4. Vi la inn aksjer: CD5, CD6, CD8, CD9, CD10, CD12, CD13, CD15, CD16, CD17,CD 19 og CD 22. Puh. Jeg tror jeg hadde EL på CD15. Jeg hadde "nesten positive" EL tester CD14, CD15 og CD16. Merker grønt de gangene vi hadde mulighet for bra resultat... Jeg tester med strips fra billige-tester og de EL.testene blir ALDRI positive for meg. men disse tre dagene var strekene like sterke og nesten like sterke som teststreken. Jeg fikk bare positiv EL-test én gang med førstemann... Så de testene er vanskelige. Å kjøpe fertiltetsmonitor blir vanskelig, og jeg står også opp på mange rare tider på natten pga eldstemann så temping utgår også. Kanskje gi opp å teste EL?

Jeg hadde mange andre symptomer på EL, så jeg er rimelig sikker på at vi traff. Tror jeg. 

Men nå søker jeg til forumet igjen, fordi jeg er lei meg. Og full av dumme tanker!!! Grrr!

Testet etter to blå siden lørdag.. negativt, negativ og negativt. Jeg leste et sted at kun 16% opplever å få falsk negativ på DPO12. Eneste håpet jeg har nå er at IKM ikke er før onsdag, og at kanskje jeg tok feil.. kanskje jeg hadde EL senere? Kanskje det festet seg for sent?

Det er rart hvor altoppslukende dette er! 

En annen dum tanke er at jeg tror sjefen min kommer til å legge meg for hat. Jeg kom tilbake fra mammaperm i juni i fjor, tok lengste permisjonsalternativet, og mannen tok kun 10 uker (med litt timing så fikk han god tid hjemme, han jobbet offshore før. Har heldigvis fått seg jobb på land nå). Det er en jobb med høyt tempo, lang opplæringstid og et arbeidsmiljø som er veldig "karrierete". Man skal helst jobbe, jobbe, jobbe. Jobbreiser, fredagspils, overtid er helt vanlig. Jeg gruer meg SKIKKELIG til å gå til sjefen og fortelle at jeg er gravid igjen. Det gikk veldig greit sist, men jeg merker det jo litt på stemningen.

Vi har bestemt oss for å ha februar som PP2 og deretter mai som PP3 for å unngå slutten av året som fødselsdag. Sikker er man aldri, kan kan føde tidlig og sånn, men vi prøver. Det som er positivt om jeg får TR på onsdag er at vi har et viktig prosjekt på jobben som fullføres i september.. Treffer jeg nå, så er termin i starten av oktober.. Neste PP passer best for jobben. Vi snakket mye om nr 2 i jula. Og da vi ble enige så ble vi også enige om å bare være egoister og kjøre på! Kjenner jeg håper 95% på at alt klaffet, og 5% på at det klaffer neste PP...

 

....Tre tester igjen, så må jeg kjøpe nye. Teste i morgen og bli like skuffa, eller vente til IKM?

 

 

Foreløpige symptomer:

 • Masse grining DPO9 og DPO10. Skikkelig PMS-gråt av teite ting.
 • Stikninger på høyre side (mensmurring). Hadde sånne stikk og strekk i nøyaktig samme side frem til uke 6-7 med førstemann.
 • Sliten i korsryggen når jeg våkner. Også samme som sist graviditet

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Weebs   4 376 225
Weebs

Hei! Tipper dette blir en spennende dagbok å følge. Passer bra da jeg engasjerer meg lett i andre sine historier og glemmer litt min egen. Veldig greit siden dette er, som du sier, altoppslukende :bond:

Respekt for å ha lagt inn så sinnsykt mye aksjer! Spesielt når det er uvanlig for dere til vanlig.

Jeg testet også etter EL med billig-tester en PP. Fikk aldri positiv! Men jeg testet bare på morgenen da. Leser om folk som kun har fått positiv på ettermiddag. Når tester du på døgnet? 
Kjedelig at du fikk negative tester! Men du kan ikke avskrive det helt før tanta kommer :)  I hvert fall når du har disse symptomene dine. 

Det er dritt med dårlig stemning med sjefen. Gode sjefer har så utrolig mye å si for arbeidsmiljøet, synes jeg! Håper det går greit likevel. 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Havrekjeksen   1 085 2 155
Havrekjeksen

Hei! :) 

 

Sjefen er nok det verste. Vi har et godt samarbeid. Hun er eldre enn meg og har tre barn selv, men hun og ektemannen var av typen som fikk au pair i hus tidlig og tilbake på jobb, og elsker barna sine, men utrykker mye stolthet i å sette jobben høyt. Kan nevne ting som at "Her er agendaen for konferansen.. Ungene mine kan den snart utenat etter at jeg øvde på presentasjonen hele helgen" eller "Datteren min måtte pent vente på å få rettet leksene sine i går, jeg var nødt til å få det inn før deadline"... Også er det kommentarer om andre ansatte som kommer fra mammaperm som "Jaja, hun forsvinner vel med nestemann snart". Jeg sa (som oppriktig sant var) at vi skulle bare ha en, vi. For det var jo det mannen og jeg ble enige om. Men så har vi ombestemt oss. Og det tenker jeg hun ikke har rett på å få vite. Men da kommer hodepinen.. hva sier jeg når jeg da blir gravid? Når jeg har forklart henne, i en personlig oppriktig samtale at den kolikkbabyen ble for tøff for oss, så vi satser på å følge opp én bra og ønsker ikke flere.

Frykter at hun føler jeg har løyet. Og frykter lange debatter om hvor bra au pair er igjen, som i sist svangerskap. Jeg stod i jobb til 4 uker før termin, så jeg frykter ikke at hun tror jeg blir sykmeldt eller lat.

Nå er hun fair nok til at jeg ikke tror jeg misser noen karrieremuligheter på å få barn, men jeg tenker litt at hun vil at flere skal være tøffe som henne. Jeg er ikke helt der. Og for all del, jeg har truffet barna hennes, de forguder moren sin, og kommer definitivt fra en ressurssterk familie, men hun har valgt å gjøre ting annerledes enn det jeg vil.. Jeg liker ikke tanken på au pair, feks...Og jeg aksepterer jobbreiser, men det er ikke toppen av lykke!

 

Puh, dette ble litt klaging.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Weebs   4 376 225
Weebs

Den sjefen høres ut som hun er tatt rett fra en amerikansk film :ohmy: Skjønner du ikke akkurat gleder deg til å fortelle sånt til henne! 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Havrekjeksen   1 085 2 155
Havrekjeksen

Jeg er så teit! Fant ut at siden enkelte får positiv EL test ved graviditet, og jeg får blanke tester.. Så kan jeg teste for EL, og tenke at hcg stiger ut fra det resultatet. Vel. Skyggestrek. Jeg hadde håp tross negativ gtest i dag tidlig... Nå er det bare håpløst. Jeg er kjempeteit. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Marimba   2 579 5 015
Marimba

Jeg fant dagboka di jeg! 

Negative tester er ikke gøy, men håpet er vel ikke helt ute før TR banker på! Var det i morgen det var IKM? 

Sliter med sjefen selv jeg, det er ikke gøy. Hu var visst ikke helt fornøyd med at jeg fikk xu i august, og hilste ikke på meg på flere måneder etterpå, men tok istedet og lesset på meg arbeid som vel egentlig var hennes ansvar... Hurra! Heldigvis har jeg supergode kollegaer, det kommer godt med! Men skal ikke nekte for at jeg har vurdert å finne meg en annen arbeidsplass.. Det stikker litt i at sjefen min vendte meg ryggen når jeg virkelig var helt knust og trengte masse støtte..  Hva skal man gjøre med sånne folk? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

Weebs   4 376 225
Weebs

Du er ikke kjempeteit. Det ekstremt sterke håpet tror jeg de fleste kjenner til her inne. Klamrer oss fast til det så lenge det er mulig :)  Jeg har alltid troen helt til jeg må frem med tampongen! :P 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Havrekjeksen   1 085 2 155
Havrekjeksen

Takk! Har fått roet meg nå og fått tilbake optimismen. Jeg tenker at EL test tester jo for EL.. Så skyggestrek betyr sikkert ikke noe. Nå begraver jeg meg i sofaen med appelsin, saltstenger og Anno. Eldstemann sovnet endelig etter litt spetakkel. :) I morgen, ny dag..... Mer testing. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Småkjekset   7 559 86
Småkjekset

Hei :vinke: 

Billige tester fikk jeg ikke positivt på, men det var jo pga manglende eggløsning. Når jeg gikk på Pergo testet jeg med clearblue og da fikk jeg positivt resultat.

Denne gangen har jeg bestilt billige tester som jeg kan prøve gjennom hele syklusen, eller til jeg gir opp, for å se om de gir utslag eller ikke.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Illy   1 706 72
Illy

Her vil jeg gjerne følge med! Det høres ut som du har en skikkelig dårlig sjef, man skal ikke trenge å bekymre seg for å fortelle i graviditet. Greit å synes at det er dumt at en dyktig medarbeider forsvinner i permisjon, men hvis man vil beholde dyktige medarbeidere får man jammen ha litt forståelse.  Godt kollegene er gode! 

Takk for at du deler historien om førstemann, som kom selv om det tok tid. Det er godt å lese for sånne som meg som er livredd for å aldri bli mor etter et halvt år med prøving. Jeg krysser fingrene for at neste test du tar er positiv! 😊

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Havrekjeksen   1 085 2 155
Havrekjeksen

Hei! :)

Jeg har ikke en dårlig sjef (liker henne egentlig godt!), men en veldig tøff sjef. Første graviditet gikk veldig fint å fortelle om (dog litt gruppepress om å komme tidlig tilbake og dele50/50 perm med mannen min), men problemet mitt nå er at det føles ut som jeg har løyet, fordi vi ombestemte oss... så spørs om ikke hun får beskjed om en "oops, uhell"-historie. 

Og som jeg skulle ønske at jeg hadde hatt en dagbok her å vise til om året mitt på jakt etter førstemann... Med testing, fortvilelse og oppdagelser... Jeg oppdaget at Wild yam, bidronninggele osv er ganske dyrt. Jeg oppdaget at jeg trodde på alt og prøvde alt. Inkludert hostesaft, grapefruktjuice, pre seed glidemiddel, sink og folat til mannen (fordi en side på nett sa at folat var også bra for menn), fire blodprøver hos legen, en for å sjekke hormoner (jeg var redd jeg var HELT på viddene og fikk fastlegen til å sjekke), og de andre tre for å sjekke vitaminer og jern osv... Alt fordi jeg leste.. og leste. Og fant at oj, d vitaminmangel kan jo problemer.... Oohoy lege, kan du teste meg litt? B-12 mangel? OOoohooooy lege... kan du stikke igjen? Takk!

Det koselige er jo at legekontoret har UL-apparat, så når jeg (noe hysterisk) var hos lege 6+6 så fikk jeg se hjerteslag! Trodde ikke det gikk så tidlig, men det var en liten puls der. Men tror legen var lykkelig over å kunne lempe meg over til jordmor. 

Maniske vaner jeg har beholdt:

 • Pre-seed (skal ta neste PP, måtte bestille)
 • EL-strips fra billige tester (hmm, burde jeg prøvde CB? Jeg tester forresten på ettermiddagen etter jobb etter EL)
 • Testomani etter graviditet (snart på tide å bestille litt fra ebay igjen)
 • Slavisk regime med vitaminer.
 • Kutte ned på koffein veldig. 
 • Veldig moderat med alkohol, hele tiden (men et glass eller to i spesielle anledninger uten positiv test tar jeg)
 • Google om IVF/prøving/svangerskap/se Jordmødrene og lignende på TV osv
 • Mannen får tømme kattedoen. Positiv test eller ei - det er en oppgave jeg gjerne delegerer bort ;)
 • Ligge stille 10-15 min etter sex før jeg går på badet og rydder opp.
 • Så kommer den som er så dødpinlig å innrømme at jeg gruer meg for å skrive det, i tilfelle noen kommenterer: Sex eller onanere flittig fra EL til 8-10 DPO. Fordi det gir god blodgjennomstrømming og visstnok gode forhold for at egget skal feste seg.. :rodme:

 

......det baller sikkert på seg flere av de gamle rådene og vanene etterhvert som PPene går. :) Jeg har en syk følelse for at det skal klaffe i juni-PPen, så selv om jeg håper, så forventer jeg ikke at det klaffer før. Rart. 

Det er like intenst ønske nå som sist. Men det er på en måte litt mer avslappet, siden jeg har barn. Jeg er like manisk på å ville bli gravid, og like fortvilet om jeg tenker "tenk om det ikke går". Den store forskjellen er at jeg slipper "Jeg tror ikke jeg er i stand til å bli gravid"-tankene, samt "jeg kommer ALDRI til å bli mor, jeg"-sytingen som hjerna mi drev med i slutten av hver syklus.

 

 

Oj.....jeg har mye på hjertet. Nå skal jeg holde munn og legge meg snart.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Havrekjeksen   1 085 2 155
Havrekjeksen

Hele huset sover, og jeg venter på at minuttene skal gå over en våt strimmeltest. Jeg tror den blir negativ. Sist oppdaget jeg ikke at jeg var gravid før et par dager etter IKM, og da slo resultatstreken ut før teststreken, mens jeg holdt pinnen ned i koppen. 

.... Tre minutter har passert, blendahvit test, 13 dpo. IKM er i morgen. I følge Ovia appen min er jeg på CD 29, med 13 dager til ny, fertil periode. Også kjent som kaninuka. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Weebs   4 376 225
Weebs

Kjedelig med blendahvit test! Men kaninuka likte jeg! :fnise:

Og den listen din! Jeg er veldig glad i lister generelt, og i hvert fall når jeg lærer noe nytt. Folat til mannen skal jeg kopiere. Han får allerede en pille med sink og selen, han merker vel ikke en liten pille med folat i tillegg :) Og det siste punktet om blodgjennomstrømming og gode forhold for festing! Why not, liksom ;) 

Jeg måtte fortelle kjæresten om BD i går. Han klarte ikke å gjette hva det stod for, og lo seg ihjel når jeg forklarte det :hoho: Dette var på dagen da, vi snakket ikke om det på kvelden da det var LO (love olympics :fnise:). Så det endte heldigvis opp med et topp ligg! :lur:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

Havrekjeksen   1 085 2 155
Havrekjeksen

Pokker da. Leste en kort tråd om tester og minusgrader på prøveforumet. Da jeg fikk min pakke med EL og gtester, så var det på det kaldeste... De ble nok liggende 6 timer i minus 25 grader i min postkasse, og gudene vite hvilke temperaturer de ble utsatt for på postflyet og i transporten. Men EL-testene gav jo et utslag som stemte ca med dato. Men kan gtestene være ødelagt? Jeg har en Boots-test, fra apotekets eget merke... Men hadde tenkt å spare den "ordentlige" til jeg hadde positiv... Om jeg ikke får mensen til da, så skal jeg bruke Boots-testen på torsdag. En dag etter IKM.

Noen erfaring med gtester som har vært frosne?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Havrekjeksen   1 085 2 155
Havrekjeksen

Og Weebs: Jeg liker LO, det må jeg innrømme!

 

Lage min egen ordliste?

BD - Babydance. Sex på amerikansk vis, under dyna, og lyset av.

LO - Love olympics. Sex på kunsterisk fritt pornovis, minst tre stillinger og minst to svette mennesker til slutt.

Kaninuke - Uken før EL, EL og dagen etter EL. Perioden hvor man jukker og humper som våryre kaniner med panikk for artens overlevelse.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Weebs   4 376 225
Weebs

Haha! Da var det definitivt LO på gang hos oss i går ;)  Har dessverre ingen erfaring med frosne tester. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Marimba   2 579 5 015
Marimba

Kaninuka :laugh:

 

Jeg fikk også min pakke med tester midt i kulda..... Men dersom det virkelig er et stort problem, så burde det jo vært opplyst bedre på nettsiden. Teit å sende ut tester til nesten hele Norge i 20 minus, om det ødelegger testene.... 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Havrekjeksen   1 085 2 155
Havrekjeksen

Tok liksågodt å hoppa i badekaret med guttungen i kveld. Stor hjørnekar og gøy å tulle og plaske. Pappaen henta ham opp og kledde på pysj og pussa tenner mens jeg fikk dusja. Mens jeg dusja fikk jeg en veldig følelse av mensmurringer. Kan ikke huske at jeg hadde det som gravid sist :/ Da kommer nok mensen en gang innen torsdag morgen. Får ofte mens på  natta. Lurer nå på om jeg skal ta test i morgen tidlig, eller tenke at slaget er tapt og vente på IKM. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Havrekjeksen   1 085 2 155
Havrekjeksen

Negativ test, i dag er IKM. Det er ingen tegn til mens, men humøret mitt er ikke akkurat stabilt. Så det kommer nok.. Forsøke å tenke positivt og det eneste som slår meg er at jeg nå får tatt ekstra folat før en eventuell graviditet, jeg begynte jo med folat på syklusdag 7 denne PPen. Få bygge opp litt reserver. Jeg har en kusine som ble født med ryggmargsbrokk, og det er virkelig skrekken for meg å måtte oppleve. Selv om det sikkert finnes verre, så er det noe med disse tilfellene man kjenner godt til.

Nei. "Feire" med en caffe mocca med dobbel espresso og et lass sukker nå.. og skåle for friske barn og at vi alle sammen snart blir rugemaskiner!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Weebs   4 376 225
Weebs

:( 

Jeg tar meg en ekstra kopp kaffe og "feirer" med deg. Ekstra folat er bra! Vi må gjøre det vi kan for å unngå slike tilfeller. I hvert fall når det faktisk virker :)

Rugemaskin, high five! :5: Jeg oppdaget den smileyen i går og er blitt skikkelig fan :fnise: Eller kanskje det heter emoji nå til dags. I min ungdom var det en smiley!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Artikler fra forsiden

×