Gå til innhold


Foto

Hvor lenge kan en pizzadeig heve?


  • Please log in to reply
24 svar på dette emnet

#1 AnonymBruker

AnonymBruker

    .

  • Anonym
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2 011 386 innlegg
  • Ble med 2. aug. 10
  • Kjønn: Ikke viktig

Skrevet 17 august 2013 - 13:27

Som tittelen sier.
Jeg tenkte å lage pizzadeig nå, og så gå en lang tur med hunden. Hvor lenge kan en pizzadeig heve?
Jeg tenkte å lage og spise pizzaen i kveld (19.00).

Må jeg kansje rulle den ut først og ha den i kjølerommet istedenfor å la den heve i et par timer? Turen tar kansje rett over 2 timer :)

Anonymous poster hash: 40cf6...d4a
  • 0
Dette innlegget er skrevet av en innlogget bruker som ønsker å være anonym. Alle slike innlegg havner inn under nicket "AnonymBruker".

Forumtråden fortsetter under...

#2 EryMax

EryMax

    A-Kjendis

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12 233 innlegg
  • Ble med 14. april 13
  • Kjønn: Ikke viktig

Skrevet 17 august 2013 - 13:34

Den kan heve ganske lenge, det eneste problemet er bare at hvis den hever for lenge så kommer den ut av bollen.


  • 0

You don't have to be crazy to be a goalie, but it helps!

Dagboken min

 


#3 AnonymBruker

AnonymBruker

    .

  • Anonym
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2 011 386 innlegg
  • Ble med 2. aug. 10
  • Kjønn: Ikke viktig

Skrevet 17 august 2013 - 13:37

Jeg pleier ikke ta mye gjær i deigen. Kan den heve utenfor bollen da? Skal jeg la den stå i varmt vann med håndkle over eller på benken? :)

Anonymous poster hash: 40cf6...d4a
  • 0
Dette innlegget er skrevet av en innlogget bruker som ønsker å være anonym. Alle slike innlegg havner inn under nicket "AnonymBruker".

#4 EryMax

EryMax

    A-Kjendis

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12 233 innlegg
  • Ble med 14. april 13
  • Kjønn: Ikke viktig

Skrevet 17 august 2013 - 13:40

Det går sikkert fint, bare sett den sånn at deigen ikke kan falle i gulvet om den skulle krype over. Det er jo bare å putte den oppi når du kommer tilbake, å elte den litt mer.


  • 0

You don't have to be crazy to be a goalie, but it helps!

Dagboken min

 


#5 AnonymBruker

AnonymBruker

    .

  • Anonym
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2 011 386 innlegg
  • Ble med 2. aug. 10
  • Kjønn: Ikke viktig

Skrevet 17 august 2013 - 13:43

Jeg pleier å heve pizzadeigen i opptil ett døgn. ;)



Anonymous poster hash: 8d2ec...3fa
  • 0
Dette innlegget er skrevet av en innlogget bruker som ønsker å være anonym. Alle slike innlegg havner inn under nicket "AnonymBruker".

#6 Gjest_Funky Punk_*

Gjest_Funky Punk_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 17 august 2013 - 13:45

Jeg lager pizzadeig på samme måten uansett om den står en time eller om den står hele dagen.
Har ofte laget deigen om morgenen/formiddagen og ikke brukt den før på kvelden
  • 0

#7 AnonymBruker

AnonymBruker

    .

  • Anonym
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2 011 386 innlegg
  • Ble med 2. aug. 10
  • Kjønn: Ikke viktig

Skrevet 17 august 2013 - 14:11

Tusen takk for svar! Da begynner jeg å lage pizzadeig :D

Anonymous poster hash: 40cf6...d4a
  • 0
Dette innlegget er skrevet av en innlogget bruker som ønsker å være anonym. Alle slike innlegg havner inn under nicket "AnonymBruker".

#8 AnonymBruker

AnonymBruker

    .

  • Anonym
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2 011 386 innlegg
  • Ble med 2. aug. 10
  • Kjønn: Ikke viktig

Skrevet 17 august 2013 - 14:15

Ikke for å kuppe tråden din TS, men jeg har et spørsmål til dere som hever deig i flere timer: Hvor setter dere den, og hva dekker dere den til med sånn at den ikke skal bli tørr? Jeg er ikke så god på gjærbakst.



Anonymous poster hash: 9bb12...6fb
  • 0
Dette innlegget er skrevet av en innlogget bruker som ønsker å være anonym. Alle slike innlegg havner inn under nicket "AnonymBruker".

#9 EryMax

EryMax

    A-Kjendis

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12 233 innlegg
  • Ble med 14. april 13
  • Kjønn: Ikke viktig

Skrevet 17 august 2013 - 14:16

 

Ikke for å kuppe tråden din TS, men jeg har et spørsmål til dere som hever deig i flere timer: Hvor setter dere den, og hva dekker dere den til med sånn at den ikke skal bli tørr? Jeg er ikke så god på gjærbakst.



Anonymous poster hash: 9bb12...6fb

 

Jeg ville ha brukt et fuktig klede eller plastfolie


  • 0

You don't have to be crazy to be a goalie, but it helps!

Dagboken min

 


#10 Gjest_Funky Punk_*

Gjest_Funky Punk_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 17 august 2013 - 19:22

Jeg har en plastikkbolle med lokk
  • 0

#11 Gjest_gjest17_*

Gjest_gjest17_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 17 august 2013 - 20:16

Plastfolie er veldig greit :-)
  • 0

#12 Surriball

Surriball

    Moderator

  • Global moderator
  • 7 646 innlegg
  • Ble med 30. mai 11
  • Kjønn: Kvinne

Skrevet 17 august 2013 - 20:27

 

Ikke for å kuppe tråden din TS, men jeg har et spørsmål til dere som hever deig i flere timer: Hvor setter dere den, og hva dekker dere den til med sånn at den ikke skal bli tørr? Jeg er ikke så god på gjærbakst.



Anonymous poster hash: 9bb12...6fb

 

Jeg har et bakebollesett fra IKEA som har lokk. Veldig praktisk!

 

Hvis noe skal heve fort: setter den i vannbad i vasken eller oppå ovnen mens den varmes opp.

 

Til TS: pizzadeig kan stå i evigheter!


  • 0

#13 EryMax

EryMax

    A-Kjendis

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12 233 innlegg
  • Ble med 14. april 13
  • Kjønn: Ikke viktig

Skrevet 17 august 2013 - 20:42

Hvis noe skal heve fort: setter den i vannbad i vasken eller oppå ovnen mens den varmes opp.

Haha jeg bruker å sette deigen på varmekablene inne på badet.


  • 0

You don't have to be crazy to be a goalie, but it helps!

Dagboken min

 


#14 Surriball

Surriball

    Moderator

  • Global moderator
  • 7 646 innlegg
  • Ble med 30. mai 11
  • Kjønn: Kvinne

Skrevet 17 august 2013 - 20:43

Haha jeg bruker å sette deigen på varmekablene inne på badet.

Det funker sikkert også! :) Det trikset skal jeg huske på!


  • 0

#15 Gjest_gjest17_*

Gjest_gjest17_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 17 august 2013 - 20:55

Haha jeg bruker å sette deigen på varmekablene inne på badet.


Det gjør jeg og! Eventuelt i restvarmen i oppvaskmaskinen :-)
  • 0

#16 AnonymBruker

AnonymBruker

    .

  • Anonym
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2 011 386 innlegg
  • Ble med 2. aug. 10
  • Kjønn: Ikke viktig

Skrevet 17 august 2013 - 20:59

Er det bare jeg som synes at deigen smaker skikkelig "gjærete" om den står for lenge? Hvis jeg ikke trenger deigen før lenge etterpå setter jeg den heller på kaldheving.



Anonymous poster hash: 0a37a...923
  • 0
Dette innlegget er skrevet av en innlogget bruker som ønsker å være anonym. Alle slike innlegg havner inn under nicket "AnonymBruker".

#17 EryMax

EryMax

    A-Kjendis

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12 233 innlegg
  • Ble med 14. april 13
  • Kjønn: Ikke viktig

Skrevet 17 august 2013 - 21:01

Jeg synes deig smaker deig uansett jeg


  • 0

You don't have to be crazy to be a goalie, but it helps!

Dagboken min

 


#18 AnonymBruker

AnonymBruker

    .

  • Anonym
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2 011 386 innlegg
  • Ble med 2. aug. 10
  • Kjønn: Ikke viktig

Skrevet 17 august 2013 - 21:06

 

Er det bare jeg som synes at deigen smaker skikkelig "gjærete" om den står for lenge? Hvis jeg ikke trenger deigen før lenge etterpå setter jeg den heller på kaldheving.



Anonymous poster hash: 0a37a...923

 

Man må avpasse mengde gjær til hevetiden - skal deigen stå over natten trenger man ikke mer enn en ertestor bit.



Anonymous poster hash: 8d2ec...3fa
  • 0
Dette innlegget er skrevet av en innlogget bruker som ønsker å være anonym. Alle slike innlegg havner inn under nicket "AnonymBruker".

#19 Brunhilde

Brunhilde

    Heks

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 17 318 innlegg
  • Ble med 20. feb. 04
  • Kjønn: Ikke viktig

Skrevet 17 august 2013 - 21:22

 

Man må avpasse mengde gjær til hevetiden - skal deigen stå over natten trenger man ikke mer enn en ertestor bit.



Anonymous poster hash: 8d2ec...3fa

 

Dette er hele cluet og de fleste bruker altfor mye gjær (og har for dårlig tid når deigen skal heve) i forhold til hva som er nødvendig.

 

 

:heks:


  • 1

:heks:

 

THERE'S PROBABLY NO GOD.
NOW STOP WORRYING AND ENJOY YOUR LIFE.


#20 Zzyzx

Zzyzx

    B-Kjendis

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6 333 innlegg
  • Ble med 8. mai 08
  • Kjønn: Ikke viktig

Skrevet 17 august 2013 - 21:33

Tror ikke jeg kan huske siste jeg brukte en hel pakke gjær i slengen. Og en pizzadeig trenger knapt en kvart pakke ved normal hevetid. Nå skal det sies at normal hevetid i min verden er minimum to timer, gjerne tre-fire.


  • 0
Some people are like Slinkies. Not really good for anything, but you can't help but smile when you see one tumble down the stairs.




1 bruker(e) leser dette emnet

0 medlemmer, 1 gjester, 0 skjulte brukere

Annonse