Gå til innhold


Foto

Hva har du med til LUNSJ på jobben?og hvordan oppbevarer du den


  • Please log in to reply
37 svar på dette emnet

#1 AnonymBruker

AnonymBruker

    .

  • Anonym
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1 725 876 innlegg
  • Ble med 2. aug. 10
  • Kjønn: Ikke viktig

Skrevet 28 juni 2012 - 17:51

Trenger inspirasjon til LUNSJ! Hva tar dere med dere til jobben (dere som ikke har kantine)? Hvordan oppbevarer du lunsjen på vei til jobb, og på jobb?

Come on, la oss inspirere hverandre!

For min egen del går det veldig mye i "kjedelig" knekkebrød med ost og grønnsaker, hvor hver del er i hver sin passelig store tupperware boks. Legger osten og grønnsakene i kjøleskapet, mens knekkebrødet ligger i veska. Begynner å bli litt lei :gjeiper:

Anonym poster: d25974e0a6facf838474440d179260dd
  • 0
Dette innlegget er skrevet av en innlogget bruker som ønsker å være anonym. Alle slike innlegg havner inn under nicket "AnonymBruker".

#2 Ixnay

Ixnay

    C-Kjendis

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1 059 innlegg
  • Ble med 14. sep. 10
  • Kjønn: Kvinne

Skrevet 28 juni 2012 - 17:57

Hjemmebakt rundstykke, men blir litt for ofte sjokade på for det står på jobben, av og til når jeg husker / gidder så har jeg med meg egg.

Følger med her, trenger veldig insiprasjon til lunsj! Vi har kantine, men den er ikke så imponerende også er den veldig dyr

Dette innlegget har blitt redigert av Ixnay: 28 juni 2012 - 17:57

  • 0

#3 Arlea

Arlea

    Skravlebøtte

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPip
  • 859 innlegg
  • Ble med 20. mars 12
  • Kjønn: Kvinne

Skrevet 28 juni 2012 - 18:01

Har gratis lunch, men den er ikke av det imponerende slaget. Bruker å ta med et par brødskiver (brødet de har på jobb er for lyst til min smak) og forsyne meg av pålegget, og kanskje ha med en yogurt ved siden av. Hender også at jeg har med middagsrester, en salat ol.


Av og til tar jeg med eget pålegg også, men erfaring er at andre ofte forsyner seg, til tross for at alle vet at det kun er ost + salami som er felles.
  • 0

#4 AnonymBruker

AnonymBruker

    .

  • Anonym
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1 725 876 innlegg
  • Ble med 2. aug. 10
  • Kjønn: Ikke viktig

Skrevet 28 juni 2012 - 18:01

Vi har kantine, men jeg bruker den ikke. For dyrt, og jeg liker ikke fellesbespisning. Jeg pleier ha med epler og knekkebrød. Kjedelig, og lite inspirerende ;)

Må si jeg misunner de (stort sett menn) som faktisk kan spise en full middag i kantina hver dag uten å legge på seg et gram. Jeg går ut fra at de spiser middag hjemme i tillegg. Jeg ville heller ikke brukt flere tusen i måneden på kantinemat, da er jeg heller kjedelig.

Anonym poster: 7ae6d49eed3e0792eff285775d2dd2d5
  • 0
Dette innlegget er skrevet av en innlogget bruker som ønsker å være anonym. Alle slike innlegg havner inn under nicket "AnonymBruker".

#5 Brillefin

Brillefin

    Nybegynner

  • Medlem
  • PipPip
  • 79 innlegg
  • Ble med 1. jan. 12
  • Kjønn: Kvinne

Skrevet 28 juni 2012 - 18:03

Jeg går på skole da :P, men jeg pleier ta med meg salat med enten tunfisk, fetaost/avokado eller kyllingsalat..
Ellers noe god rundstykker hvis jeg har bakt, så tar jeg feks bare med meg sånn porsjons- makrell i tomat greie...
Trenger ikke noe kjøleskap da :)

ellers en banan og skyr/kesam, nå er ikke jeg så kresen når det gjelder om de blir litt lunka/varme..
  • 0

#6 celujo

celujo

    Husvarm

  • Medlem
  • PipPipPip
  • 226 innlegg
  • Ble med 20. mars 11
  • Kjønn: Kvinne

Skrevet 28 juni 2012 - 18:21

Salater og wraps.

Kjølematbokser er forresten fantastiske!

http://www.coolstuff...CFVMetAodsk4swA
  • 1

"You can't buy happiness, but you can buy wine. And that's kind of the same thing."


#7 dobby

dobby

    Ivrig skribent

  • Medlem
  • PipPipPipPipPip
  • 532 innlegg
  • Ble med 9. juni 10
  • Kjønn: Kvinne

Skrevet 28 juni 2012 - 18:47

Fiskekaker er fint til lunsj! Eg tek dei opp frosne før eg fer på jobb, så er dei passe tina til lunsj.

Om ein har tilgang til vasskokar, er havregraut heller ikkje dumt. Ta med havregryn, hell på kokande vatn, og vent ei stund.
  • 1

#8 AnonymBruker

AnonymBruker

    .

  • Anonym
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1 725 876 innlegg
  • Ble med 2. aug. 10
  • Kjønn: Ikke viktig

Skrevet 28 juni 2012 - 18:49

Pleier å kjøpe sånne rundtykker til 3 kr stk og noen bananer. Også har jeg alltid en pakke skivet ost liggende i kjøleskap på jobben tilfelle jeg vil ha litt variasjon. Eller så har jeg noen ganger med brødskiver med leverpostei og annet pålegg. Syns det er best jeg :)

Anonym poster: 87bc3413d1c724ad96a637fa6647952d
  • 0
Dette innlegget er skrevet av en innlogget bruker som ønsker å være anonym. Alle slike innlegg havner inn under nicket "AnonymBruker".

#9 Gjest_Bobler_*

Gjest_Bobler_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 28 juni 2012 - 18:51

Spiser som regel Skyr. Veksler på smakene, og som regel med mushli. Har også et slikt wasa-knekkebrød eller nutrilett som mellommåltid for når jeg jobber 8timer.
  • 0

#10 AnonymBruker

AnonymBruker

    .

  • Anonym
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1 725 876 innlegg
  • Ble med 2. aug. 10
  • Kjønn: Ikke viktig

Skrevet 28 juni 2012 - 19:28

Jeg har prøvd å ha skivet ost i kjøleskapet på jobb, men osten blir helt våt. Skikkelig ekkel. Skjer ikke hjemme, og det skjer uansett om den er i pose eller ikke. Kan det være pga. mye åpning og lukking av kjølekspaet? Noen som vet?

Jeg unngår å ha mat i kjøleskapet pga. dette, og da begrenses også litt hva jeg kan ha med på jobb.

Anonym poster: bc8254e0565ae10c085a3a5fd9161dce
  • 0
Dette innlegget er skrevet av en innlogget bruker som ønsker å være anonym. Alle slike innlegg havner inn under nicket "AnonymBruker".

#11 Wei Wei

Wei Wei

    C-Kjendis

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2 040 innlegg
  • Ble med 18. nov. 11
  • Kjønn: Ikke viktig

Skrevet 28 juni 2012 - 21:15

Sandwich med tomatskiver, agurk, eller paprika. Noen ganger ost som polegg og alltid en frukt. Plus te. Vi sitter på sofaer og har ingen vanlige bord, så middagsrester i fange er ikke så morsomt, selv om jeg vil gjerne spise noe ordentlig mat og ikke hjemmelaget fastfood.
  • 0

#12 Vinglepetra

Vinglepetra

    C-Kjendis

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1 196 innlegg
  • Ble med 20. mai 11
  • Kjønn: Kvinne

Skrevet 29 juni 2012 - 00:44

Denne skal jeg følge med på :)
  • 0

#13 yes2yes

yes2yes

    C-Kjendis

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2 467 innlegg
  • Ble med 12. juli 11
  • Kjønn: Kvinne

Skrevet 29 juni 2012 - 03:38

Nja, nå jobber ikke jeg, men i løpet av mine år på skole og studie så har jeg opparbeidet meg noen saker å ta med i lunsjen. Brødskive med ost, skinke eller sjokolade gikk jeg mektig lei av etter å ha nærmest tvangsspist det gjennom hele barneskolen. Variasjon er nøkkelen til suksess, i dette tilfellet vil jeg tro.

Salat: Salater er alltid en slager hos meg, og det kan variere med alle grønnsaker, ost, krydder og all kjøtt. Ofte tar jeg det jeg har i kjøleskapet, og veldig ofte ender det opp med pastasalat med ulike urter som smaker heilt knall når den er kald. Dressing kan man lage selv eller ta med i små 'porsjonsposer' fra butikken, eller man kan til nøds blante rømme eller yoghurt med noen urter eller lette krydder, og helle det over blandingen like før man spiser salaten. Har alltid med en rundstykke med et lag smør ved siden av.

Vaffel: Vaffler lager jeg i ny og ne, gjerne kvelden før de skal spises, og da passer de alltid ypperlig å ta med i pakken. Legger dem i en plastpose når de er avkjølt til romtemperatur, så slipper jeg tørre skorper og slikt. Skal jeg være ekstra uforutsigbar, tar jeg med en blanding (noe likt salat nevnt over, men med lite kjøtt og aldri pasta) som jeg ruller inn i vaffelen før den spises. Smaker ofte veldig greit dersom vaffelene ikke er for søte i utgangspunktet, samme gjelder pannekaker og omelett.

Pølse: Pølse, brød eller lompe, ketchup eller sennep. Helt greit i ny og ne, om en kan spise kald, kokt pølse. Hele smaker selvsagt ekstra godt om sennepen og brødet er hjemmelagd i forveien, og om det er litt spesielle smaker eller generelt bedre kvalitet på pølsene. Er man dristig tar man pølsa i vaffelen, slik som i Østfold.

Baguett: Skjærer opp alle ingrendiensene i forveien, kjøper en baguett jeg liker godt og smører det før jeg drar. Oppeholder det oftest rullet inn i plastembalasje. Jeg fyller ofte opp baguetten litt ekstra enn normalt, da jeg for det første blir mer mett av det, og for det andre så kan jeg ikke tygge mye brød uten mye pålegg.

Rester: Rester etter gratenger, lasagne, pasta, kjøttgryte og ris synes jeg smaker ypperlig selv når de er kalde. Legger alt i en liten lunsjboks, og gjerne med rundstykke med smør ved siden. Dessert-rester i form av kakestykker(spesielt gulrotkake og brownies), småkjeks, lefser, kanelsnurrer og liknende tar jeg med som side-mat til lunsjen, og da får jeg noe å glede meg til.

Wraps, burritos og pitabrød: Samme som baguetten, men tar emd meg dressingen/sausen i ei lita pose eller liknende, og helelr det over der. Smakene kan forøvrig varieres i det uendelige, if jeg ser det som en umulighet å gå fort lei av varierte 'wraps'. Pakkes inn i sølvpapir.

Suppe: Personlig spiser jeg ikke dette lenger, da jeg har tydelige problemer med å skru opp termoser og spise væske med skje på små pulter. Men jeg ser mange gjør dette, og da kan man kjøpe termos med stor hul i toppen og kork, og fylle den med hva det måtte være av aktuelle supper en har. Inni termosen holder innholdet seg forøvrig varmt, så varmer man det hjemme først så smaker det nok veldig godt. Ta med ei kjapp grønn-salat-blanding og et brød ved sia av.

Øvrig: I ny og ne tar jeg et grovt rundstykke eller knekkebrød med meg, og med annet pålegg enn 'skole-standard', så jeg ikke skal få assosiasjoner med fortidens tørre skiver med ost. Gjerne noe kokt egg, eggerøre, stekt kjøtt eller marinerte grønnsaker. Scones funker fett det og, men blir ikke noe særlig mett for mitt vedkommende. Yoghurt, frukt og havregryn er alltid kjekkt å ha, men jeg vil ikke sette dem som 'hoveddelen' av en lunsjpakke i løpet av ei lang dag.
  • 6

#14 Gjest_cool_water_*

Gjest_cool_water_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 29 juni 2012 - 08:26

Middagsrester syns jeg er kjempe godt å ha med som lunsj, hender jeg lager lasagne og bare spiser det som lunsj over 3 dager :P Ellers går det i laksesalat, tunfisksalat, kyllingsalat, grove bagels med ost, skinke, salat, paprika, rekeomelett, ost og skinkeomelett. Om jeg jobber på kvelden så har jeg tydd til fjordland sin pasta med kjøttsaus en sjelden gang. :) Pleier av å til og lage grove vafler som jeg spiser med skinke når jeg gidder. Er rimelig lei brødskiver, så prøver å spise alt annet enn brødskiver ;)
  • 0

#15 AnonymBruker

AnonymBruker

    .

  • Anonym
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1 725 876 innlegg
  • Ble med 2. aug. 10
  • Kjønn: Ikke viktig

Skrevet 29 juni 2012 - 10:29

Salater og wraps.

Kjølematbokser er forresten fantastiske!

http://www.coolstuff...CFVMetAodsk4swA


Noen som har denne? Hva er erfaringen? Får man kjøpt lignende i fysiske butikker?

Anonym poster: d25974e0a6facf838474440d179260dd
  • 0
Dette innlegget er skrevet av en innlogget bruker som ønsker å være anonym. Alle slike innlegg havner inn under nicket "AnonymBruker".

#16 Belle de Jour

Belle de Jour

    Ivrig skribent

  • Medlem
  • PipPipPipPipPip
  • 636 innlegg
  • Ble med 26. aug. 11
  • Kjønn: Ikke viktig

Skrevet 29 juni 2012 - 11:03

Salat i en tett boks. Holder seg bra selv om jeg ikke har tilgang til kjøleskap. Baker ofte rundstykker eller knekkebrød, da tar jeg med det (sistnevnte mer pålegg ved siden av, slik at knekkebrødet holder seg). Har også bakt horn med noe godt fyll, kjempedeilig å ha lunsjen klar for hele uka med en gang jeg har bakt de. Middagsrester er det beste. Pleier også å ha noe tilgjengelig som nøtter og grønnsaker, siden det er lange dager på lesesalen.
  • 0

#17 Coffee_Cup_

Coffee_Cup_

    Nybegynner

  • Medlem
  • PipPip
  • 86 innlegg
  • Ble med 6. april 12
  • Kjønn: Kvinne

Skrevet 29 juni 2012 - 12:40

Trenger inspirasjon til LUNSJ! Hva tar dere med dere til jobben (dere som ikke har kantine)? Hvordan oppbevarer du lunsjen på vei til jobb, og på jobb?

Come on, la oss inspirere hverandre!

For min egen del går det veldig mye i "kjedelig" knekkebrød med ost og grønnsaker, hvor hver del er i hver sin passelig store tupperware boks. Legger osten og grønnsakene i kjøleskapet, mens knekkebrødet ligger i veska. Begynner å bli litt lei :gjeiper:

Anonym poster: d25974e0a6facf838474440d179260dd



Hvis du liker tunfisk er det supert å ha med en boks til lunsj, litt oppkuttet salat og litt majones på gjør susen.
Ellers finnes det mange gode fiskepålegg nå, laks og peppermakrell på boks er enkelt og godt.
Hva med å ha med hjemmelaget suppe på termos?
Lage en god salat? Et tips er å lage litt ekstra til middag som du tar med til lunsj dagen etter. Ellers er det godt med kremost, spekeskinke, laks, forskjellig kjøttpålegg osv. på knekkebrødet. Hva med å bake ditt eget? Kjempegodt! Jeg spiser også mye skyr til mellommåltid, det fungerer også som lunsj med litt ekstra bær f.eks.

-CoffeeCup :kaffekopp:
  • 0

#18 Fantomina

Fantomina

    C-Kjendis

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2 396 innlegg
  • Ble med 30. mai 08
  • Kjønn: Kvinne

Skrevet 29 juni 2012 - 13:53

For det meste er det brødskive med pålegg og litt oppskåret frukt og grønt.

Når jeg har tid/ork lager jeg forskjellige salater, omelett, suppe (varmer i micro), har middagsrester (noen ganger varmer jeg, andre ikke), grove pannekaker, osv.

Ellers pleier jeg å ha med en boks med cottage cheese og f.eks. blåbær eller andre bær eller syltetøy med lite sukker. Har du ikke kjøleskap på jobb kan du ha frosne bær i cottage cheesen. Veldig godt! :)
  • 0

#19 Gjest_gulfugl_*

Gjest_gulfugl_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 29 juni 2012 - 16:26

- Skyr
- Middagsrester hvis det er mikrobølgeovn tilgjengelig
- Brødskive. Synes faktisk det er godt så lenge det ikke er svett gulost på
  • 0

#20 Vinglepetra

Vinglepetra

    C-Kjendis

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1 196 innlegg
  • Ble med 20. mai 11
  • Kjønn: Kvinne

Skrevet 29 juni 2012 - 16:52

Nja, nå jobber ikke jeg, men i løpet av mine år på skole og studie så har jeg opparbeidet meg noen saker å ta med i lunsjen. Brødskive med ost, skinke eller sjokolade gikk jeg mektig lei av etter å ha nærmest tvangsspist det gjennom hele barneskolen. Variasjon er nøkkelen til suksess, i dette tilfellet vil jeg tro.

Salat: Salater er alltid en slager hos meg, og det kan variere med alle grønnsaker, ost, krydder og all kjøtt. Ofte tar jeg det jeg har i kjøleskapet, og veldig ofte ender det opp med pastasalat med ulike urter som smaker heilt knall når den er kald. Dressing kan man lage selv eller ta med i små 'porsjonsposer' fra butikken, eller man kan til nøds blante rømme eller yoghurt med noen urter eller lette krydder, og helle det over blandingen like før man spiser salaten. Har alltid med en rundstykke med et lag smør ved siden av.

Vaffel: Vaffler lager jeg i ny og ne, gjerne kvelden før de skal spises, og da passer de alltid ypperlig å ta med i pakken. Legger dem i en plastpose når de er avkjølt til romtemperatur, så slipper jeg tørre skorper og slikt. Skal jeg være ekstra uforutsigbar, tar jeg med en blanding (noe likt salat nevnt over, men med lite kjøtt og aldri pasta) som jeg ruller inn i vaffelen før den spises. Smaker ofte veldig greit dersom vaffelene ikke er for søte i utgangspunktet, samme gjelder pannekaker og omelett.

Pølse: Pølse, brød eller lompe, ketchup eller sennep. Helt greit i ny og ne, om en kan spise kald, kokt pølse. Hele smaker selvsagt ekstra godt om sennepen og brødet er hjemmelagd i forveien, og om det er litt spesielle smaker eller generelt bedre kvalitet på pølsene. Er man dristig tar man pølsa i vaffelen, slik som i Østfold.

Baguett: Skjærer opp alle ingrendiensene i forveien, kjøper en baguett jeg liker godt og smører det før jeg drar. Oppeholder det oftest rullet inn i plastembalasje. Jeg fyller ofte opp baguetten litt ekstra enn normalt, da jeg for det første blir mer mett av det, og for det andre så kan jeg ikke tygge mye brød uten mye pålegg.

Rester: Rester etter gratenger, lasagne, pasta, kjøttgryte og ris synes jeg smaker ypperlig selv når de er kalde. Legger alt i en liten lunsjboks, og gjerne med rundstykke med smør ved siden. Dessert-rester i form av kakestykker(spesielt gulrotkake og brownies), småkjeks, lefser, kanelsnurrer og liknende tar jeg med som side-mat til lunsjen, og da får jeg noe å glede meg til.

Wraps, burritos og pitabrød: Samme som baguetten, men tar emd meg dressingen/sausen i ei lita pose eller liknende, og helelr det over der. Smakene kan forøvrig varieres i det uendelige, if jeg ser det som en umulighet å gå fort lei av varierte 'wraps'. Pakkes inn i sølvpapir.

Suppe: Personlig spiser jeg ikke dette lenger, da jeg har tydelige problemer med å skru opp termoser og spise væske med skje på små pulter. Men jeg ser mange gjør dette, og da kan man kjøpe termos med stor hul i toppen og kork, og fylle den med hva det måtte være av aktuelle supper en har. Inni termosen holder innholdet seg forøvrig varmt, så varmer man det hjemme først så smaker det nok veldig godt. Ta med ei kjapp grønn-salat-blanding og et brød ved sia av.

Øvrig: I ny og ne tar jeg et grovt rundstykke eller knekkebrød med meg, og med annet pålegg enn 'skole-standard', så jeg ikke skal få assosiasjoner med fortidens tørre skiver med ost. Gjerne noe kokt egg, eggerøre, stekt kjøtt eller marinerte grønnsaker. Scones funker fett det og, men blir ikke noe særlig mett for mitt vedkommende. Yoghurt, frukt og havregryn er alltid kjekkt å ha, men jeg vil ikke sette dem som 'hoveddelen' av en lunsjpakke i løpet av ei lang dag.


Takk for mange gode forslag :) Så kreativ du er!
  • 0




0 bruker(e) leser dette emnet

0 medlemmer, 0 gjester, 0 skjulte brukere