Gå til innhold


Koke kålrabi


  • Please log in to reply
30 svar på dette emnet

#1 Gjest_olive_*

Gjest_olive_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 09 desember 2003 - 15:34

Hvor lenge skal kålrabi koke?
  • 0

Forumtråden fortsetter under...

#2 Gjest_India Gyllenhaal_*

Gjest_India Gyllenhaal_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 09 desember 2003 - 15:36

Det er helt umulig å gi deg noen nøyaktig tid for det kommer an på tykkelsen på skivene samt kvaliteten på grønnsaken. Alt fra 10-20 minutter er normalt, du må bare prøve deg frem og kjenne etter med en kakenål om den er myk nok.
  • 0

#3 chimp

chimp

    A-Kjendis

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 10 449 innlegg
  • Ble med 1. jan. 03

Skrevet 09 desember 2003 - 15:47

Hvis du skal bruke den til kålrabistappe, skjær den i terninger.....Da går det fort!
  • 0

#4 Gjest_care_*

Gjest_care_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 09 desember 2003 - 15:53

[quote name='chimp]Hvis du skal bruke den til kålrabistappe' date=' skjær den i terninger.....Da går det fort![/quote']
:enig: og du, har du ikke prøvd med sukker før, så anbefaler jeg det nå :wink:
  • 0

#5 Gjest_India Gyllenhaal_*

Gjest_India Gyllenhaal_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 09 desember 2003 - 16:01

[quote name='chimp]Hvis du skal bruke den til kålrabistappe' date=' skjær den i terninger.....Da går det fort![/quote']

Denne metoden anbefaler jeg ikke fordi du tapper ut mye av kålrabiens smak og ikke minst farge. I så fall bør du dampkoke den, hvis ikke blir den blek, vassen og smakløs.
  • 0

#6 chimp

chimp

    A-Kjendis

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 10 449 innlegg
  • Ble med 1. jan. 03

Skrevet 09 desember 2003 - 17:40



Denne metoden anbefaler jeg ikke fordi du tapper ut mye av kålrabiens smak og ikke minst farge. I så fall bør du dampkoke den, hvis ikke blir den blek, vassen og smakløs.


Nei, det gjør den ikke.....hvis du koker den i lite vann! Dette har jeg gjort mange ganger, og kålrabistappen blir kjempegod....Helle av kokevannet, tilsett litt kokekraft fra pinnekjøttet, meierismør og/eller en fløteskvett, samt salt og pepper. Så er det bare å dytte stavmix'ern nedi kjelen, og stappen er klar. Tror det anbefales å skjære den i terninger før den kokes i de fleste oppskrifter på kålrabistappe.
  • 0

#7 Gjest_India Gyllenhaal_*

Gjest_India Gyllenhaal_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 09 desember 2003 - 18:15

Tror det anbefales å skjære den i terninger før den kokes i de fleste oppskrifter på kålrabistappe.


Det tror jeg på, men dampkoking anbefales for å beholde mest mulig naturlig smak og farge. Fløte, smør og krydderier kan ikke erstatte dette.
  • 0

#8 Gjest_olive_*

Gjest_olive_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 09 desember 2003 - 21:22

Takk for svar :-)
Jeg tipper jeg kokte skivene i 15 minutter, ble så godt så!
  • 0

#9 Gjest_Madam Felle_*

Gjest_Madam Felle_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 09 desember 2003 - 21:27

jeg bruker å dampkoke den, for da blir den ikke så vannete.
  • 0

#10 frosken

frosken

    Ivrig skribent

  • Medlem
  • PipPipPipPipPip
  • 553 innlegg
  • Ble med 19. juni 03

Skrevet 10 desember 2003 - 12:10

Tror det anbefales å skjære den i terninger før den kokes i de fleste oppskrifter på kålrabistappe.


Det tror jeg på, men dampkoking anbefales for å beholde mest mulig naturlig smak og farge. Fløte, smør og krydderier kan ikke erstatte dette.


Men hvis de kokes i lite vann så blir de jo dampkokt (bortsett fra de bitene som ligger nederst).
  • 0

#11 Gjest_India Gyllenhaal_*

Gjest_India Gyllenhaal_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 10 desember 2003 - 12:30

Men hvis de kokes i lite vann så blir de jo dampkokt (bortsett fra de bitene som ligger nederst).


Teknisk sett ja, men det er jo en smal sak og legge en rist nedi kjelen og legge terninger av kålrabi på den med det kokende vannet under. Tingen med kålrabi er at den trekker til seg vann som en svamp, derfor anbefales dampkoking.
  • 0

#12 Gjest_Anonymous_*

Gjest_Anonymous_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 10 desember 2003 - 18:26

Tror det er mest vanlig på østlandet å ha fløte/smør i kålrabistappen. Jeg er ikke vant til det og synes det blir meget mektig.
En skriver at "ha i kraft fra pinnekjøtt og smør eller fløte" Er det ikke nok fett fra kraften?
Med grovkvernet pepper blir det jo nydelig.

Her jeg bor bruker vi bare kraft.Tilsetter et par gulrøtter for farvens skyld.
En fra Østlandet jeg serverte slik synes det var bedre, syns det var godt og ikke så "kvalmende mett" Så han begynte å gjøre det slik også. Dessuten er han kokk selv.
  • 0

#13 chimp

chimp

    A-Kjendis

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 10 449 innlegg
  • Ble med 1. jan. 03

Skrevet 10 desember 2003 - 19:41

En skriver at "ha i kraft fra pinnekjøtt og smør eller fløte" Er det ikke nok fett fra kraften?


Sikkert mer enn nok fett, men til fest én gang i året tellr vi ikke kalorier....Dessuten; smaken er som baken, den er delt! Det er jo bare å prøve seg frem og se hva man liker best! Verre er det ikke!
  • 0

#14 Titti

Titti

    Sosial

  • Medlem
  • PipPipPipPip
  • 301 innlegg
  • Ble med 1. jan. 70

Skrevet 11 desember 2003 - 12:08

Jeg skjærer kålen i biter, koker den, heller ut vannet og har nytt kokende vann i. Dette fordi både jeg og flere er plaget med å få halsbrann når vi spiser kålrabistappe. Moser så kålrabien og har gjerne i ett par poteter som jeg og moser, for å få den litt tykkere. Har i litt smør, salt og masse pepper!
  • 0

#15 Gjest_Dalwhinnie_*

Gjest_Dalwhinnie_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 11 desember 2003 - 12:13

Når jeg skal lage kålrabistappe til pinnekjøttet, lar jeg kålrabiskivene dampes på toppen av pinnekjøttet. Da blir den ikke vassen, og den tar opp i seg litt av smaken fra pinnekjøttet.
  • 0

#16 Gjest_Anonymous_*

Gjest_Anonymous_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 11 desember 2003 - 12:14

Jeg skjærer tjukke skiver kålrabi, og dampkoker dem sammen med pinnekjøttet. Om det er pinnekjøtt jeg skal ha stappa til, vel å merke. Kålrabien beholder all den gode smaken, og får dessuten tilført smak fra kjøttet.

Kålrabien moses sammen med ei eller to kokte poteter slik at den skal henge bedre sammen. Så jevner jeg den med meljevning (bechamel light), og smaker til med kraft fra kjøttet.

Jeg gjør det akkurat likedan dersom jeg skal ha stappe til ertekål, men da koker jeg kålrabien i suppa.
  • 0

#17 Arnie

Arnie

    C-Kjendis

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1 908 innlegg
  • Ble med 1. jan. 70

Skrevet 11 desember 2003 - 12:14

Her i huset hånd-stappes julaftens-kålrabistappen (stavmikser forbudt!) for å unngå at den får helt sånn tynn puré-konsistens som babymat.

Kålrabistappe skal ha "struktur"!
  • 0

#18 Gjest_Anonymous_*

Gjest_Anonymous_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 11 desember 2003 - 12:17

Enig, Arnie!
  • 0

#19 Arnie

Arnie

    C-Kjendis

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1 908 innlegg
  • Ble med 1. jan. 70

Skrevet 11 desember 2003 - 12:25

Hehe... Revetispa:

Er ikke akkurat overrasket av at du vil ha det litt... røfft og grovt... :wink:


(Jadda... avsporing... vet det... men jeg *har* bidratt med noe nyttig i tråden også - så det såh! *lusker ut igjen*)
  • 0

#20 Gjest_Anonymous_*

Gjest_Anonymous_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 11 desember 2003 - 12:27

:roll:
  • 0




0 bruker(e) leser dette emnet

0 medlemmer, 0 gjester, 0 skjulte brukere

Annonse