Gå til innhold


Foto

GrilltilbehørNår gjestene kommer på forskjellig tidspunkt!


  • Please log in to reply
7 svar på dette emnet

#1 Smårips

Smårips

    Sjenert

  • Medlem
  • Pip
  • 23 innlegg
  • Ble med 12. nov. 09

Skrevet 26 juli 2010 - 21:11

Da har vi invitert 15-20 stykker til grillmat! Det vanskelige er at alle kommer i løpet av en 4-5 timers periode. De har med sin egen grillmat, så grillen er det bare å holde gående. Tilbehøret skal dermed undertegnede stå for.

Noen forslag til hva som kan funke av grilltilbehør for såpass mange som skal spise på så forskjellig tid?

(Hadde vært kjekt å kunne diske opp med noe litt bedre enn potetsalat og ketsjup. Men hvordan holde ris og potetbåter varme i 5 timer?)
  • 0

Forumtråden fortsetter under...

#2 Gjest_AnonymBruker_*

Gjest_AnonymBruker_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 26 juli 2010 - 21:18

Lag pakker med grønnsaker i sølvfolie og sleng på grillen.
Evt lag grillspyd med div. grønnsaker som man kan slenge på når man kommer!

Ellers synes jeg hjemmelaget potetsalat er digg!
Gjerne "vanlig type" eller poteter, rødløk, litt purre eller værløk, krydder og en boks med tomater oppå. Dette varmes, men kan spises både varm, lunken og kald. Bruk gjerne nypoteter e.l.

Vanlig salat funker fint også!
  • 0

#3 Gjest_navnelapp_*

Gjest_navnelapp_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 26 juli 2010 - 21:18

Lag ein deilig couscoussalat med linser. Den mettar, inneheld både gryn, belgfrukter og grønsaker, og smakar kjempegodt. :-) http://altgodt.wordp...stleg-overflod/
  • 0

#4 Gjest_AnonymBruker_*

Gjest_AnonymBruker_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 26 juli 2010 - 21:19

sorry!! Vårløk! Værløk vet ikke jeg hva er :sjenert:
  • 0

#5 Champagne

Champagne

    C-Kjendis

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1 357 innlegg
  • Ble med 5. juni 03

Skrevet 26 juli 2010 - 21:19

Et alternativ er å lage kaldt tilbehør; en god salat feks.
Ellers er jeg veldig glad i puré av pepperrot og sellerirot; den er god lunken og trenger ikke være glovarm. Kan lage ganske mye og lunke opp litt og litt etterhvert som gjestene kommer. Den funker kald også.
Maiskolber kan jo legges på grillen samtidig med grillmaten
Grillspyd med grønnsaker det samme.
Bakt potet kan også ligge på grillen og holde seg varm i en god stund.
  • 0

#6 Gjest_AnonymBruker_*

Gjest_AnonymBruker_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 26 juli 2010 - 21:28

Hummus, dvs kikertpuré med tahini, sitron, hvitløk og spisskummen. Kjempegodt til grillet lam.

Og focaccia eller annet nybakt brød, med aïoli til.
  • 0

#7 Gjest_AnonymBruker_*

Gjest_AnonymBruker_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 26 juli 2010 - 21:34

Tzatziki og en gresk salat (tomat, agurk, rødløk, kalamataoliven, oregano, sitron og olivenolje) er også godt til mange typer grillet kjøtt, og holder seg fint.

Og om du har fisk på menyen: En fennikel- og reddiksalat som feks denne:
http://www.bbcgoodfo...nd-fennel-salad

Grønne salater blir slitne og soggy og faller sammen om de blir stående for lenge med dressing på.
  • 0

#8 Gjest_AnonymBruker_*

Gjest_AnonymBruker_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 26 juli 2010 - 21:36

PS: Og selvsagt feta i den greske salaten, da. Glemte å skrive det, ser jeg.
  • 0




0 bruker(e) leser dette emnet

0 medlemmer, 0 gjester, 0 skjulte brukere

Annonse