Gå til innhold


God middag men har ikke komfyrKun micro og vannkoker


  • Please log in to reply
14 svar på dette emnet

#1 Gjest_Gjest_*

Gjest_Gjest_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 15 januar 2010 - 11:49

Har akkurat flyttet og har ikke rukket å anskaffe komfyr (el platetopp) enda.
Har kun micro vannkoker og riskoker.

Begynner å bli litt lei av fjordland og rett i koppen.
Er det noen som har noen forslag til middag man kan lage uten komfyr?
  • 0

#2 ihearttom

ihearttom

    Sosial

  • Medlem
  • PipPipPipPip
  • 267 innlegg
  • Ble med 10. jan. 10

Skrevet 15 januar 2010 - 12:08

Du kan jo da koke ris i riskokeren din, og hakke opp paprika, squash, champignon, babymais og noen andre grønnsaker som funker greit å bare steke, og Gildes ferdigstekte kjøttboller som kun trengs oppvarming.
Så kan du legge det på sølvfolie i litt salt og pepper og litt olivenolje, ha det i micro ovnen( hvis du har en slags grill funksjon på den, eller den funksjonen man bruker for å steke pizza).

Og så kan du jo kjøpe Bernaise sausen i 'rett på maten' serien.

Ellers kan du jo alltid lage salat. Cæsar salat, gresk salat, alt etter hva du liker :)

Dette innlegget har blitt redigert av ihearttom: 15 januar 2010 - 12:09

  • 0

#3 Gjest_Gjest_*

Gjest_Gjest_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 15 januar 2010 - 12:09

Har akkurat flyttet og har ikke rukket å anskaffe komfyr (el platetopp) enda.
Har kun micro vannkoker og riskoker.

Begynner å bli litt lei av fjordland og rett i koppen.
Er det noen som har noen forslag til middag man kan lage uten komfyr?


Salat med ris og kikerter og masse annet godt i.
Koker laks (frossen)i micro, med lime og søyasaus. koke grønnsaker på toppen av risen de siste minuttene ac dampetiden og ha det til. Pluss en god dip eller to, f.eks gresk dressing, ajvar eller en thaisaus.
  • 0

#4 Gjest_Gjest_*

Gjest_Gjest_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 15 januar 2010 - 12:11

Salat med ris og kikerter og masse annet godt i.
Koker laks (frossen)i micro, med lime og søyasaus. koke grønnsaker på toppen av risen de siste minuttene ac dampetiden og ha det til. Pluss en god dip eller to, f.eks gresk dressing, ajvar eller en thaisaus.


Hørt at man kan "koke" laks i pose i varmt vann i kummen også, hehe.
  • 0

#5 Gjest_Gjest_*

Gjest_Gjest_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 15 januar 2010 - 12:13

Kjøp en ferdig grillet kylling fra varmdisk (kan varmes litt i mikro før servering hvis den kjølner), kok ris i riskokeren og spis sammen med en god salat.

Ostesmørbrød kan du fint lage i mikroen, brukt godt brød, skinke/salami, krydder og ost.

Vår middag idg krever heller ikke komfyr (om enn noe kostbart) - reker! Jeg gleder meg:)
  • 0

#6 KinderMaxi

KinderMaxi

    Sosial

  • Medlem
  • PipPipPipPip
  • 393 innlegg
  • Ble med 15. april 09

Skrevet 15 januar 2010 - 12:18

Du kan jo da koke ris i riskokeren din, og hakke opp paprika, squash, champignon, babymais og noen andre grønnsaker som funker greit å bare steke, og Gildes ferdigstekte kjøttboller som kun trengs oppvarming.
Så kan du legge det på sølvfolie i litt salt og pepper og litt olivenolje, ha det i micro ovnen( hvis du har en slags grill funksjon på den, eller den funksjonen man bruker for å steke pizza).

Og så kan du jo kjøpe Bernaise sausen i 'rett på maten' serien.

Ellers kan du jo alltid lage salat. Cæsar salat, gresk salat, alt etter hva du liker :)


Sølvfolie/aluminiumfolie skal vel ikke i microen?
Trodde hele greia ble ødelagt av det, jeg... :klø:
  • 0

#7 Gjest_Gjest_*

Gjest_Gjest_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 15 januar 2010 - 12:21

Sølvfolie/aluminiumfolie skal vel ikke i microen?
Trodde hele greia ble ødelagt av det, jeg... :klø:


Trodde jeg også.
Finnes forresten mikro- kokebøker. Mulig noen oppskrifter på nettet også?
  • 0

#8 Frosk

Frosk

    C-Kjendis

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1 730 innlegg
  • Ble med 11. mars 08
  • Kjønn: Ikke viktig

Skrevet 15 januar 2010 - 12:27

...du kan i alle fall lage sjokoladekake til dessert :ler:
  • 0

#9 ihearttom

ihearttom

    Sosial

  • Medlem
  • PipPipPipPip
  • 267 innlegg
  • Ble med 10. jan. 10

Skrevet 15 januar 2010 - 12:29

åh? :klø:
får ta det på ett fat da.

Jeg har aldri hatt micro ovn så jeg trodde bare det fungerte på samme måte som stekeovn sånt sett :rodme:
  • 0

#10 Gjest_Gjest_*

Gjest_Gjest_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 15 januar 2010 - 12:38

Det sier pang dersom du har noe med metall på i microen. Selv en metallkant på en tallerken er for mye.
  • 0

#11 tineline

tineline

    C-Kjendis

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2 407 innlegg
  • Ble med 1. nov. 07
  • Kjønn: Kvinne

Skrevet 15 januar 2010 - 14:32

Du kan dampe poteter og andre grønnsaker i mikroen, bare ta en glass-/porselensform med lokk, ha 1 cm vann i bunnen ca, og legg i grønnsakene. La poteter stå omtrent 15 min. For øvrige grønnsaker avhenger det av str på biter og type. Evt kan du bruke en bolle, og legge en tallerken med fisk som lokk, slik at det blir tett i bollen. Da har du hele middagen. Ha masse krydder og slikt i dampingen, da blir det godt.

Eksempel på oppskrift:

Hjemmelagd potetmos laget av dampede poteter - dampet med laks på "lokket". Damp så grønne bønner/fennikel/løk i 1 cm appelsinjuice og litt hvitløk mens du moser potetene med litt melk og smør og kanskje litt sennep, det tar ca 2-3 min. Voila!
  • 0

#12 Gjest_SmallTalk_*

Gjest_SmallTalk_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 15 januar 2010 - 15:05

åh? :klø:
får ta det på ett fat da.

Jeg har aldri hatt micro ovn så jeg trodde bare det fungerte på samme måte som stekeovn sånt sett :rodme:

Micro + metall = gnister, og potensiell eksplosjonsfare.

Man kan fint "koke" grønnsaker i microen. Fukt de i vann først, og legg de på en tallerken. Sett på microen et minutt, og de er ferdige. :)
  • 0

#13 AnneMarthe

AnneMarthe

    Husvarm

  • Medlem
  • PipPipPip
  • 133 innlegg
  • Ble med 17. des. 09
  • Kjønn: Kvinne

Skrevet 16 januar 2010 - 00:38

Kanskje du finner noen oppskrifter du vil prøve på denne siden:
http://www.dk-kogebo...ode-2.php?id=64 :)
  • 0

#14 Gjest_Gjest_*

Gjest_Gjest_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 16 januar 2010 - 02:03

Du kan lage couscoussalat.

Ha couscous i en bolle, og kok opp samme mengde vann i vannkokeren. Hell det kokende vannet over couscousen sammen med litt olivenolje, sitron, salt og pepper. Rør rundt, dekk bollen med plastfolie og la svelle et kvarters tid.

I mellomtiden kan du skjære opp grønnsaker etc til å ha i salaten. Feks tomater, rødløk eller vårløk, bladpersille, mynte. Kikerter og feta passer også og gjør det til en mettende vegetarrett. Eller feks pinjekjerner, pistasjnøtter, granateplefrø. Du kan også ha tørket frukt i en sånn salat (rosiner, aprikoser) - da har du disse i bollen sammen med couscousen og lar dem svelle seg myke i det kokende vannet.
  • 0

#15 Gjest_Gjest_*

Gjest_Gjest_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 18 januar 2010 - 20:32

Tusen takk folkens. Her var det mye godt. Ikke noe mer fjordland på meg på en stund.

Fant en fin oppskrift her også:

http://www.matoppskr...artikkel602.asp

Meksikansk fiskepakke, den må prøves :spise:
  • 0




0 bruker(e) leser dette emnet

0 medlemmer, 0 gjester, 0 skjulte brukere