Gå til innhold


Kassler, hva gjør jeg med det?


  • Please log in to reply
6 svar på dette emnet

#1 Gjest_Amatørkokk_*

Gjest_Amatørkokk_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 09 mars 2008 - 18:02

Hei,

Fikk 1 kg benfri kassler av foreldrene mine som de hadde kjøpt i sverige.

Hva slags rett kan jeg lage av dette og hva passer til denne maten?

Jeg har ikke peiling på hva jeg gjør med dette, eller hva benfrie kassler er det samme som på norsk?

Takker for råd :)
  • 0

#2 Gjest_Gjest_*

Gjest_Gjest_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 09 mars 2008 - 18:16

Benfri kassler er det samme som kokt røkt svinekam på norsk. Du kan bruke den som pålegg, det samme som hamburgerrygg. Eller du kan skjære den i skiver og varme forsiktig. Server med for eksempel en rødvinsaus, ovnsstekte potetbåter og wokede grønnsaker. Eller en annen potetsort hvis du vil. Du kan også skjære i biter og ha i en salat. Eller til pasta.

Det du ikke bør gjøre er å fryse den. Svensk kassler er ofte innsprøtet med så mye vann at den blir helt porøs og svampaktig når den tiner. I tillegg blir den alt for salt siden vannet forsvinner mens saltet blir igjen.
  • 0

#3 Synne-Marie

Synne-Marie

    C-Kjendis

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2 171 innlegg
  • Ble med 8. jan. 08
  • Kjønn: Ikke viktig

Skrevet 09 mars 2008 - 18:20

Du kan bruke det omtrent som du bruker skinke. Se her og her for mer info.
  • 0

#4 LilleBille

LilleBille

    Sølvmedlem

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 26 048 innlegg
  • Ble med 1. jan. 70

Skrevet 09 mars 2008 - 18:32

Vi kaller det vel vanligvis hamburgerrygg.

Jeg serverer den kald med gratinerte poteter, div. grønsaker - gjerne bakt i ovn og god saus - sennepssaus/rødvinssaus/soppsaus/bearnaise el.

Kjempegodt
  • 0

#5 Gjest_Amatørkokk_*

Gjest_Amatørkokk_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 09 mars 2008 - 18:42

:) Oi, TUSEN takk jenter for mange gode råd og ideér :)

Da vet jeg hvertfall hva det er og ser at den kan brukes til mye:-)
Takk for rådet også vedr. nedfrysing.
Fikk den fersk i går og tenkte vi skulle bruke den i dag!

Takk så masse for svar :klemmer:
  • 0

#6 MorHubro

MorHubro

    Sosial

  • Medlem
  • PipPipPipPip
  • 283 innlegg
  • Ble med 29. okt. 07

Skrevet 09 mars 2008 - 20:59

Den er veldig god om du skiver den i passelige tykke skiver. har en god klikk med champigion stuing på hver skive og en tomatskive eller ananasskive på der igjen. Riv litt ost på toppen og ha den i stekovnen i ca 10 minutter, Server med ris eller potet.. NYDELIG!
  • 0

#7 Gjest_Chef84_*

Gjest_Chef84_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 10 januar 2009 - 19:03

Hei,

Fikk 1 kg benfri kassler av foreldrene mine som de hadde kjøpt i sverige.

Hva slags rett kan jeg lage av dette og hva passer til denne maten?

Jeg har ikke peiling på hva jeg gjør med dette, eller hva benfrie kassler er det samme som på norsk?

Takker for råd :)



Du kan også skjære skinken i tynne skiver og rulle de pent i en ildfastform.
ta så 1 pk fløte,2 ss tomatpurre,2ts karri,og litt piffi og bland godt.
Slå så dette over skinken og strø ost over.
stek i ovnen på 200 grader i 25 min.
serves med ris og salat.
Nydelig godt!

det kaller vi kassler i lofoten iallefall:)
  • 0




0 bruker(e) leser dette emnet

0 medlemmer, 0 gjester, 0 skjulte brukere