Gå til innhold


Tine kjøttdeig fort!


  • Please log in to reply
11 svar på dette emnet

#1 Gjest_Gjest_*

Gjest_Gjest_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 08 september 2007 - 18:07

Jeg har kjøttdeig i fryseren som må tines til kl 21.
Jeg har hørt at den bør legges i varmt vann og jeg har hørt at den bør legges i iskaldt vann. Hva er det beste?

Synes det høres mest fornuftig ut med varmt vann, for da tiner den raskest. Men er kaldt vann best for å tine den på best mulig måte, selv om det tar lenger tid?
  • 0

Forumtråden fortsetter under...

#2 Bokormen

Bokormen

    C-Kjendis

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2 033 innlegg
  • Ble med 15. des. 06

Skrevet 08 september 2007 - 18:10

Har du noen form for defrost/tine-program på en microbølgeovn, er dette svært effektivt. Ellers ville jeg nok gått for lunkent vann, da svært varmt vann vil gjøre at kjøttdeigen blir "kokt" ytterst og kan bli tørr. Så, mitt forslag er da lunkent vann som byttes ganske ofte, mens kjøttdeigen ligger i dobbel plastpose (greit med to i tilfelle den ene ikke er tett..)
  • 0

#3 Gjest_Gjest_*

Gjest_Gjest_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 08 september 2007 - 18:14

Har du noen form for defrost/tine-program på en microbølgeovn, er dette svært effektivt. Ellers ville jeg nok gått for lunkent vann, da svært varmt vann vil gjøre at kjøttdeigen blir "kokt" ytterst og kan bli tørr. Så, mitt forslag er da lunkent vann som byttes ganske ofte, mens kjøttdeigen ligger i dobbel plastpose (greit med to i tilfelle den ene ikke er tett..)

Microbølgeovnen er ny, har ikke satt meg inn i det som står i bruksanvisningen. Men lurer på om jeg stikker på butikken istedet, å kjøper ny kjøttdeig.

Men kjøttdeigen i fryseren skal uansett brukes en dag. Bør den legges fra fryser til kjøleskap et døgn før den skal brukes da eller? Tror jeg har hørt snakk om det.
  • 0

#4 Umuriel

Umuriel

    B-Kjendis

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5 655 innlegg
  • Ble med 16. aug. 07

Skrevet 08 september 2007 - 18:20

Vi har akkurat tinet en pakke kjøttdeig i full fart. La den på stekepanna med lokk på svak varme. Tok vel 20 minutter eller noe slikt. Nå står den og putrer :)
  • 0

#5 Bokormen

Bokormen

    C-Kjendis

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2 033 innlegg
  • Ble med 15. des. 06

Skrevet 08 september 2007 - 18:20

Microbølgeovnen er ny, har ikke satt meg inn i det som står i bruksanvisningen. Men lurer på om jeg stikker på butikken istedet, å kjøper ny kjøttdeig.

Men kjøttdeigen i fryseren skal uansett brukes en dag. Bør den legges fra fryser til kjøleskap et døgn før den skal brukes da eller? Tror jeg har hørt snakk om det.


Om du har ny micro, har den sikkert fin defrost-funksjon, men om du ikke orker å sette deg inn i den på lørdagskvelden er det nok like greit å kjøpe ny pakke kjøttdeig.

Og jeg pleier iallefall å ta ut kjøttdeigen kvelden før, og legge i kjøleskapet, men er nok ikke noe fasitsvar på hva som er best når det gjelder akkurat det :)
  • 0

#6 Bokormen

Bokormen

    C-Kjendis

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2 033 innlegg
  • Ble med 15. des. 06

Skrevet 08 september 2007 - 18:26

Vi har akkurat tinet en pakke kjøttdeig i full fart. La den på stekepanna med lokk på svak varme. Tok vel 20 minutter eller noe slikt. Nå står den og putrer :)


Hihi, ja man kan jo selvsagt bare steke den på lav varme direkte, om man skal steke kjøttdeigen :fnise: Dette er jo det aller enkleste...

Men om dere trenger kjøttdeigen rå, til feks kjøttkaker, kjøttpudding e.l. må den vel tines på annet vis :)
  • 0

#7 Umuriel

Umuriel

    B-Kjendis

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5 655 innlegg
  • Ble med 16. aug. 07

Skrevet 08 september 2007 - 18:31

Hihi, ja man kan jo selvsagt bare steke den på lav varme direkte, om man skal steke kjøttdeigen :fnise: Dette er jo det aller enkleste...

Men om dere trenger kjøttdeigen rå, til feks kjøttkaker, kjøttpudding e.l. må den vel tines på annet vis :)

Ja, det blir jo selvsagt noe annet. Nei, da må man vel bare ta tiden til hjelp. Har også tint kjøttdeig i vannbad, men pass på at ikke vannet blir for varmt, da blir jo litt av kjøttet "kokt". De gangene vi har tint kjøttdeig i mikro, så har litt av deigen blitt kokt. Men det er jo greit så lenge den skal rett i steikepanna.
  • 0

#8 ~Mocca~

~Mocca~

    C-Kjendis

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1 866 innlegg
  • Ble med 16. juli 07

Skrevet 08 september 2007 - 21:38

Jeg ble ihvertfall fortalt at frosne ting tiner best i kaldt vann. Men selv bruker jeg alltid lav styrke på microen i noen minutter om jeg ikke har tatt den opp tidlig.
  • 0

#9 Petroline

Petroline

    Sosial

  • Medlem
  • PipPipPipPip
  • 260 innlegg
  • Ble med 21. april 06

Skrevet 10 september 2007 - 11:28

Frosne ting tinger kjappes i kaldt vann. Gjerne med isbiter i!

Det er også en idé når du fryser kjøttdeigen, at du ikke legger pakken rett i fryseren, men tar den opp, og lager den til en helt flat pakke, samtidig som du presser ut all luft. Da vil den tine kjappere. Bare å legge posen i kaldt vann, eller å steke den på svak varme. Da er den jo flat, så det er lettere å skrape vekk det som er tint...
  • 0

#10 Ann Christin

Ann Christin

    Moderator

  • Global moderator
  • 11 287 innlegg
  • Ble med 4. aug. 05
  • Kjønn: Kvinne

Skrevet 10 september 2007 - 11:30

Og av ren nyskjerrighet.. Hvordan tiner den fortere om den puttes i kaldt vann?
  • 0

#11 Gjest_kkleppej_*

Gjest_kkleppej_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 10 september 2007 - 13:02

Jeg har kjøttdeig i fryseren som må tines til kl 21.
Jeg har hørt at den bør legges i varmt vann og jeg har hørt at den bør legges i iskaldt vann. Hva er det beste?

Synes det høres mest fornuftig ut med varmt vann, for da tiner den raskest. Men er kaldt vann best for å tine den på best mulig måte, selv om det tar lenger tid?


Kaldt vann.... Da tiner det absolutt best. Det tiner faktisk senere med varmt vann.
  • 0

#12 Scheherazade

Scheherazade

    Fast inventar

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2 939 innlegg
  • Ble med 28. sep. 04

Skrevet 10 september 2007 - 19:19

Og av ren nyskjerrighet.. Hvordan tiner den fortere om den puttes i kaldt vann?

Fordi, kort forklart, det varme vannet fører til at det ytre laget tiner, og danner et isolerende lag, slik at det tar lenger tid å tine hele kjøttdeigen. Med kaldt vann tines kjøttdeigen "innenfra".
  • 0




0 bruker(e) leser dette emnet

0 medlemmer, 0 gjester, 0 skjulte brukere

Annonse