Gå til innhold


Foto

Saustil ribbe


  • Please log in to reply
10 svar på dette emnet

#1 prinsessa

prinsessa

    C-Kjendis

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1 392 innlegg
  • Ble med 1. jan. 70

Skrevet 20 desember 2006 - 13:26

Hei!
Hvordan lager man sausen til ribbe, vet at man bruker skyen fra ribba men man tilsetter vel noe, kan man bruke Manzena til å jevne med? Er vant til å lage fløtesauser men på til ribbe er jeg helt grønn.
På forhånd tusen takk!!
  • 0

#2 Nilma

Nilma

    Verdensvant

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8 729 innlegg
  • Ble med 14. mars 03
  • Kjønn: Kvinne

Skrevet 20 desember 2006 - 14:03

Selvsagt kan du bare lage sjysaus, men det synes jeg blir litt tamt. Jeg synes det er best å lage en mørk, ikke for tykk, brunsaus til ribbe. Brun smør og mel til det er helt mørkebrunt, ha i litt hakket løk, spe med sjy fra ribben og evt. annen god kjøttkraft hvis det blir for lite sjy. Smak til med salt, pepper og litt soyasaus og la koke ganske lenge.

Det viktige her er at du lager skikkelig bruning, ikke bare rører melet inn i smøret, men lar det bli ordentlig brunt (men ikke sånn at det blir svidd ;) ). Da får du en litt skarp smak som "skjærer" litt gjennom til det fete kjøttet. :)
  • 0

#3 prinsessa

prinsessa

    C-Kjendis

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1 392 innlegg
  • Ble med 1. jan. 70

Skrevet 20 desember 2006 - 14:06

Tusen takk!
Hvor mye mel og hvor mye smør sånn cirka?
  • 0

#4 Ulva35

Ulva35

    Verneverdig

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 31 044 innlegg
  • Ble med 15. aug. 06
  • Kjønn: Kvinne

Skrevet 20 desember 2006 - 14:07

Jeg har sluttet og krydre med salt og pepper, etter at jeg oppdaget piffikrydder :) Det gir en veldig god sjy, som jeg bruker i sausen. Lager den på vanlig måte med kun sjyen,smør, mel, og en bitteliten fløteskvett. :sikle:
  • 0

#5 Arwen

Arwen

    Æresmedlem

  • Æresmedlem
  • 41 722 innlegg
  • Ble med 17. nov. 02

Skrevet 20 desember 2006 - 14:10

Vi bruker bare ribbefettet til ribba vi, saus blir for kraftig til en ellers kraftig middag.
  • 0
Hva er koseligere enn et barns hånd i din? Så liten, så myk, så varm...

Well open up your mind and see like me
Open up your plans and damn you're free...

#6 Gjest_bada_*

Gjest_bada_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 20 desember 2006 - 14:12

Selvsagt kan du bare lage sjysaus, men det synes jeg blir litt tamt. Jeg synes det er best å lage en mørk, ikke for tykk, brunsaus til ribbe. Brun smør og mel til det er helt mørkebrunt, ha i litt hakket løk, spe med sjy fra ribben og evt. annen god kjøttkraft hvis det blir for lite sjy. Smak til med salt, pepper og litt soyasaus og la koke ganske lenge.

Det viktige her er at du lager skikkelig bruning, ikke bare rører melet inn i smøret, men lar det bli ordentlig brunt (men ikke sånn at det blir svidd ;) ). Da får du en litt skarp smak som "skjærer" litt gjennom til det fete kjøttet. :)

Vis innlegg

Ser ut som en veldig god saus til ribbe! Soyasausen tror jeg gjør susen. Fløte, crème fraîche osv. som jeg ser at mange bruker (her og i andre tråder) ville jeg styrt unna. Det blir litt for fett sammen med all den fete maten etter min smak.
  • 0

#7 Nilma

Nilma

    Verdensvant

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8 729 innlegg
  • Ble med 14. mars 03
  • Kjønn: Kvinne

Skrevet 20 desember 2006 - 14:15

Tusen takk!
Hvor mye mel og hvor mye smør sånn cirka?

Vis innlegg

Jeglager det som regel på øyemål, men jeg kikket innom Aperitif, og de anbefaler 50 g margarin og ½ dl hvetemel til brunsaus for 4 pers.

Vi bruker bare ribbefettet til ribba vi, saus blir for kraftig til en ellers kraftig middag.

Vis innlegg

Ribbefett er kraftigere enn sausen jeg lager ;) (tømmer det meste av fettet fra sjyen av før jeg har sjyen i sausen).

Ser ut som en veldig god saus til ribbe! Soyasausen tror jeg gjør susen. Fløte, crème fraîche osv. som jeg ser at mange bruker (her og i andre tråder) ville jeg styrt unna. Det blir litt for fett sammen med all den fete maten etter min smak.

Vis innlegg

Enig, fløte og denslags i ribbesaus er i heftigste laget. ;)
  • 0

#8 Crianza

Crianza

    Ivrig skribent

  • Medlem
  • PipPipPipPipPip
  • 500 innlegg
  • Ble med 4. des. 06

Skrevet 20 desember 2006 - 20:53

Jeg er enig med Arwen.
Det smaker best med bare ribbefettet til ribba. Saus er litt i heftigste laget til så kraftig kost.
  • 0

#9 Gjest_Gjest_Bjørn_*_*

Gjest_Gjest_Bjørn_*_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 05 desember 2008 - 00:14

Håper noen kan svare ganske fort. Julebord i morgen.

Det var den sausen da. Har ikke laget selv før men familie oppskriften sier: 2 store spiseskjeer smør, 2 store spise skjeer mel. Brunes. Tilsett så silt kraft fra ribben. Smake til med krydder.

Høres dette lovende ut?

Har opplevd at den har skilt seg før. Noen tips til dette?
  • 0

#10 Scorpina

Scorpina

    Bronsemedlem

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 18 031 innlegg
  • Ble med 23. aug. 03
  • Kjønn: Kvinne

Skrevet 05 desember 2008 - 14:52

Håper noen kan svare ganske fort. Julebord i morgen.

Det var den sausen da. Har ikke laget selv før men familie oppskriften sier: 2 store spiseskjeer smør, 2 store spise skjeer mel. Brunes. Tilsett så silt kraft fra ribben. Smake til med krydder.

Høres dette lovende ut?

Har opplevd at den har skilt seg før. Noen tips til dette?

Jepp :tommel:
  • 0

#11 Gjest_nextlife_*

Gjest_nextlife_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 05 desember 2008 - 17:57

Jeg skjønner ikke at man mener saus er krafigere enn ribbefett :klø:

Jeg lager sausen likt det Nilma gjør, men setter krafta ei stund i kjøl eller frys slik at fettet stivner og kan fjernes før sjyen has i sausen. Jeg tilsetter også en god skje eller to med sterk, grov sennep i sausen.
  • 0




0 bruker(e) leser dette emnet

0 medlemmer, 0 gjester, 0 skjulte brukere