Gå til innhold


"Fersk" krabbe, kokt


  • Please log in to reply
5 svar på dette emnet

#1 Gjest_Gjest_*

Gjest_Gjest_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 28 oktober 2006 - 13:27

Hei,
Jeg har kjøpt en kongekrabbe i ferskvaredisken på smarklubb. På den står det " fersk kongekrabbe". Skal den kokes eller er den kokt allerede? Den er rødlig og hvit på skallet. Kjøttet er også hvit.
  • 0

Forumtråden fortsetter under...

#2 pulverheksa

pulverheksa

    Skravlebøtte

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPip
  • 863 innlegg
  • Ble med 19. sep. 06

Skrevet 28 oktober 2006 - 13:38

Er kjøtter helt hvitt og fast, eller litt gjennomskinnelig?
Er det hvitt og fast er den kokt, hvis ikke er beina bare fryst rå.

Det vanligste er at krabbe selges kokt, og fryst.
De gangene jeg har fått rå krabbe, har mine kolleger selv fryst den rå.

Dette innlegget har blitt redigert av pulverheksa: 28 oktober 2006 - 13:39

  • 0

#3 aline

aline

    Bosatt

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 21 426 innlegg
  • Ble med 1. jan. 70
  • Kjønn: Kvinne

Skrevet 28 oktober 2006 - 13:47

er jeg helt på bærtur her når jeg innbiller meg at krabber er blant de dyra som pleier å bli kokt levende? på lik linje som hummer og kreps? :sjenert: (skjønner det er altfor lenge siden jeg har spist hjemmefisket krabbe...) :ler:

hvordan dreper de ellers krabbene før de fryser dem?
  • 0

#4 pulverheksa

pulverheksa

    Skravlebøtte

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPip
  • 863 innlegg
  • Ble med 19. sep. 06

Skrevet 28 oktober 2006 - 13:52

er jeg helt på bærtur her når jeg innbiller meg at krabber er blant de dyra som pleier å bli kokt levende? på lik linje som hummer og kreps?  :sjenert: (skjønner det er altfor lenge siden jeg har spist hjemmefisket krabbe...)  :ler:

hvordan dreper de ellers krabbene før de fryser dem?

Vis innlegg



De blir kokt levende, ja. Noen legger dem i frysen først, for å bedøve dem, det gjør ikke jeg. Har dem en og en i fosskokende vann. Vet ikke hva som er verst å bli fryst levende eller kokt...


Når det gjelder kongekrabbe så spises ikke innholdet i skallet.
Krabben blir delt i to levende(den dør brått for å si det slik) sånn at det er lett å få løs beina og så blir de kokt eller fryst rå.
  • 0

#5 Gjest_Gjest_*

Gjest_Gjest_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 28 oktober 2006 - 14:00

Kjøttet er helt hvitt henger liksom ikke helt fast skallet. Tror den er kokt, går det ann smake på kjøttet vil jeg kjenne det da om den er fast i "fisken" så er den kokt? Kan den fryses selvom den er kokt?
  • 0

#6 pulverheksa

pulverheksa

    Skravlebøtte

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPip
  • 863 innlegg
  • Ble med 19. sep. 06

Skrevet 28 oktober 2006 - 14:05

Det høres ut som krabben er kokt, de kan fint fryse den.
Kokt kongekrabbekjøtt er også "trevlet" dvs deler seg opp i lange tråder, på en måte.

Bare klipp opp et bein på langs og se etter.
  • 0




0 bruker(e) leser dette emnet

0 medlemmer, 0 gjester, 0 skjulte brukere

Annonse