Gå til innhold


Foto

Marinade til Scampi


  • Please log in to reply
12 svar på dette emnet

#1 Impala

Impala

    Steingæern

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 14 823 innlegg
  • Ble med 6. juli 05

Skrevet 14 mai 2006 - 14:16

Er det noen som har en god marinade til scampi, som gir litt smak?

Pleier å bruke olje, hvitløk, chili og lime, men syns det blir litt smakløst.

Har da smakt gode scampi ute på restaurant og sånn.

Gode tips mottas med takk :)
  • 0

#2 Gjest_Gjest_*

Gjest_Gjest_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 14 mai 2006 - 14:37

I tillegg til olje, hvitløk, chili og lime kan du tilsette ingefær og sitrongress. Gjerne soyasaus og fersk koriander også.
  • 0

#3 mee mee

mee mee

    Fast inventar

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3 907 innlegg
  • Ble med 30. jan. 06

Skrevet 14 mai 2006 - 14:55

har smakt scampi som var stekt i ingefør, olje og salt først, og når den var ferdig ble det tilsatt pepprsaus (noe a la tobasco) var kjempegodt!
  • 0

#4 Gjest_gjest1_*

Gjest_gjest1_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 14 mai 2006 - 15:08

I tillegg til det du bruker i marinaden har jeg i mørk soyasaus og søt chilisaus. Blir kjempegodt, både på grillen og i pannen.
  • 0

#5 Impala

Impala

    Steingæern

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 14 823 innlegg
  • Ble med 6. juli 05

Skrevet 14 mai 2006 - 15:35

Takk for tips :)

Høres godt ut alt sammen. Skal prøve noe av dette neste gang ja.

Men tar også gjerne flere tips hvis noe har.
  • 0

#6 muldvarpen

muldvarpen

    Nybegynner

  • Medlem
  • PipPip
  • 69 innlegg
  • Ble med 9. mars 06

Skrevet 14 mai 2006 - 16:57

jeg synes denne marinaden er knallgod:

ca 1 dl. olivenolje
chilli og garlic sauce (ca halvparten av oljemengden)
1/2 ts chilli paste
2-3 pressede hvitløksfedd

den er ihvertfall alt annet enn smakløs!
  • 0

#7 Gjest_itla_*

Gjest_itla_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 14 mai 2006 - 19:46

Jeg elsker tandoori-marinert scampi! Jeg pleier å blande Tandoori paste (vanligvis fra Patak's eller Rajah, de har i innvandrerbutikker og av og til i velassorterte dagligvarebutikker) med yoghurt naturell og marinere i det. Litt på slump hvor mye jeg tar av hver. Lar det stå ganske lenge, helst over natta. Kjempegodt! :sikle:
  • 0

#8 mee mee

mee mee

    Fast inventar

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3 907 innlegg
  • Ble med 30. jan. 06

Skrevet 14 mai 2006 - 20:31

ble sulten av å lese avlt dette.. sitter å fantaserer om scampi nå.. :sjenert:
  • 0

#9 Gjest_Bibi_*

Gjest_Bibi_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 24 juli 2009 - 13:55

Prøv med fersk ingefær også. Når scampiene er stekt så dryss flaksalt og masse fersk koriander. NYYYDELIG!
  • 0

#10 Gjest_Gjest_matpaabordet_*_*

Gjest_Gjest_matpaabordet_*_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 31 juli 2009 - 17:49

Jeg har prøvd denne i sommer og synes den var kjempegod. God smak og interesant med griljermel som gir scampien litt "crunch". Finn oppskrift her Visit My Website
  • 0

#11 Spatula

Spatula

    Verdensvant

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8 756 innlegg
  • Ble med 21. sep. 08

Skrevet 02 august 2009 - 20:20

lag røre av like deler potetmel og vanlig mel, ha i litt bakepulver og bland ut med iskald øl. ha gjerne noen isbiter i røra så den holder seg kald. lag så tynn eller tykk du ønsker. tykk = mer deig på scampien, tynn = mindre.
varm en nøytral olje til det bobler rundt en tannpirker når du stikker den nedi. dypp rekene først i røra, så over i olja og stek de til lysebrune. ta de ut og og legg de på en tallerken med masse tørkepapir på.
serveres med sweet chilisaus (heelt fantastisk), evnt. utrørt i litt rømme. og noe grøntfor til

:spise:

Dette innlegget har blitt redigert av Agnethe: 02 august 2009 - 20:20

  • 0

Pain is temporary, pride is forever!


#12 Gjest_Gjest_*

Gjest_Gjest_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 03 august 2009 - 00:08

Er vel ikke direkte marinade, men jeg bruker å ha scampiene i en ildfast form med rapsolje, grovhakket hvitløk og chilipepper m/frø og sitronpepper. Så varmer jeg (kokte) eller koker (rå) scampi i stekovnen på ca. 200 grader. Spiser de med brød som jeg dypper i oljen.
  • 0

#13 Nelly Pelly

Nelly Pelly

    Sosial

  • Medlem
  • PipPipPipPip
  • 373 innlegg
  • Ble med 16. des. 08

Skrevet 03 august 2009 - 14:33

Syns jeg får mer smak på scampien når jeg steker den i "krydder", enn når jeg marinerer. Hakk mye chilli, hvitløk og persille. Varm opp en god del olje i en wok, surr hvitløk og chilli en stund i oljen(ikke så varmt at h.løken svis). Ta så opp chilli og hvitløk, men la oljen være igjen. Stek scampiene i denne til de er ferdig, ha oppi chilli og hvitløk igjen og bland inn persille.. Server med brød som dyppes i oljen :)
  • 0




0 bruker(e) leser dette emnet

0 medlemmer, 0 gjester, 0 skjulte brukere