Gå til innhold


Foto

Tilbehør til pinnekjøtt...?


17 svar på dette emnet

#1 fletta

fletta

    Husvarm

  • Medlem
  • PipPipPip
  • 159 innlegg
  • Ble med 1. jan. 70

Skrevet 24 oktober 2002 - 16:29

Heisann :D
Skal for første gang ha julen hjemme hos oss selv i år. Tanken er å ha pinnekjøtt, men hva pleier man egentlig å ha til utenom kålrabistappe og poteter??
Saus?
Rødkål?
Raspeballer?

Hva pleier dere å ha til??
  • 0

#2 Arnie

Arnie

    C-Kjendis

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1 908 innlegg
  • Ble med 1. jan. 70

Skrevet 24 oktober 2002 - 16:35

For meg er rødkål et MUST (i tillegg til kålrabistappen), og dersom du går for raspeballer, kan du vel droppe potetene?
  • 0

#3 Gjest_Cruella_*

Gjest_Cruella_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 24 oktober 2002 - 17:16

Nam, nam....pinnekjøtt...gleder meg!!!
:lol:
Jeg serverer pinnekjøtt enkelt, liker ikke for mye tilbehør;
Masse kålrabistappe, sjy, melne poteter og rørte tyttebær.
Selvfølgelig med øl og akevit til! :lol:

Lisa-Beth
  • 0

#4 Lady79

Lady79

    Sosial

  • Medlem
  • PipPipPipPip
  • 391 innlegg
  • Ble med 1. jan. 70

Skrevet 24 oktober 2002 - 19:05

Heissann!!

I min familie har tilbehøret til pinnekjøtt vært i alle år :
-poteter
-kålrabistappe
-surkål
-rødkål
-sjy


jeg spiser alltid bare pinnekjøtt og poteter....nam....

lykke til alle sammen!!

Klem fra Lena...som skal spise torsk hos svigers på julaften i år
:( :wink:
  • 0

#5 Gjest_eminel_*

Gjest_eminel_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 28 oktober 2002 - 00:12

Tilbehør til pinnekjøtt:

-Kålerabistappe
-Poteter
-Sjy
  • 0

#6 Leo

Leo

    A-Kjendis

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 10 322 innlegg
  • Ble med 1. jan. 70

Skrevet 28 oktober 2002 - 00:47

Enig med eminel! Legg til litt øl og akevitt, så er vi der!!!

Mvh

Leo
(Som glær sæ te pinnekjøtt på julaften i år!!! Har ikke laget det så ofte selv, så vi må nok ha et par "prøvekokninger" før jul også...)
  • 0

#7 xeyes

xeyes

    C-Kjendis

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1 702 innlegg
  • Ble med 9. juli 02

Skrevet 28 oktober 2002 - 03:32

Åh jeg hadde bare klart meg med pinnekjøtt og HJEMMELAGET kålrabistappe! Kanskje litt saus og poteter da :D

xeyes
  • 0

#8 tilla

tilla

    Husvarm

  • Medlem
  • PipPipPip
  • 155 innlegg
  • Ble med 1. jan. 70

Skrevet 28 oktober 2002 - 21:04

Vi bruker hjemmelaget kålrabistappe, vossakorv og rørte tyttebær
+ øl og akevitt, og poteter da.

  • 0

#9 Flua

Flua

    Ivrig skribent

  • Medlem
  • PipPipPipPipPip
  • 585 innlegg
  • Ble med 15. juni 02

Skrevet 30 oktober 2002 - 16:10

Ta like mye poteter og kålrot og kok det mørt, mos det, og spe på med skyen fra pinnekjøttet til passe konsistens. Server glovarmt med resten av skyen ved siden av, flatbrød, øl og akevitt!! Det beste du kan få her i verden!!! :P
  • 0

#10 Gjest_Hilde_*

Gjest_Hilde_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 30 oktober 2002 - 16:24

Til pinnekjøtt bruker vi kokte pølser, kålrabistappe, poteter og smeltet smør med persille i .... passende drikke er øl og akevitt.

Denne julen skal vi feire hjemme i vårt nye hus, gjester blir mine svigerforeldre, min manns søsken og deres familier. De spiser IKKE pinnekjøtt, så dette kan jo bli en utfordring ...

Klem fra
  • 0

#11 Gjest_Anonymous_*

Gjest_Anonymous_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 30 oktober 2002 - 17:49

bruker det samme som Hilde minus pølsene (pølser OG pinnekjøtt??? :o :o )
  • 0

#12 Gjest_Hilde_*

Gjest_Hilde_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 30 oktober 2002 - 19:51

Ja, her i Stavanger tror jeg det er ganske vanlig - jeg har fått det flere steder hvor jeg har spist. Jeg for min del synes det er godt med begge deler - og ikke alle unger liker pinnekjøtt.
  • 0

#13 Guess What!

Guess What!

    Ivrig skribent

  • Medlem
  • PipPipPipPipPip
  • 550 innlegg
  • Ble med 1. jan. 70

Skrevet 30 oktober 2002 - 20:27

-kålrabistappe (MYE, og hjemmelaget.MMMmmMM)
-Saus (Kraft)
-Kokte Poteter
-Hjemmelaget tyttebærsyltetøy ( et must !!)
(-Rødkål/surkål)

dessuten for å sette hele greiene litt på spissen.....ha litt svineribbesvor som skal være til dagen etter ;) Namn..


Jeg eeeer så glad for å være ekte saue-vestlending :ler:
  • 0

#14 Gjest_gjest1_*

Gjest_gjest1_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 01 november 2002 - 23:35

Hos oss har alltid tilbehøret vært:

kålerabistappe (det finnes ikke noe annet enn hjemmelaget :-) )
poteter
sjy saus
rødkål
surkål
flere typer pølse (feks kokte og røkte, svinemør osv.)


MEN vi har også svineribbe samtidig, så kanskje noe av tilbehøret i grunn er til svineribben :-) Ikke vet jeg....


Hos oss er raspeballer (eller hos oss: potetball) en egen middag for seg selv, som vi serverer hele året men da gjerne med pinnekjøtt som tilbehør.


Lykke til!
  • 0

#15 Gjest_gjesta_*

Gjest_gjesta_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 02 november 2002 - 00:40

Hei Fletta!

Hva som serveres til pinnekjøtt varierer fra sted til sted. Går du på resturant i Bergen får du; kålrabistappe, poteter og ribbefett. Akevitt og øl hører selvfølgelig med!

Raspeballer er godt til, MEN ikke på julaften. Kødder ikke med tradisjonene der altså...

Lykke til!
  • 0

#16 *Lillian*

*Lillian*

    Fast inventar

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4 284 innlegg
  • Ble med 28. aug. 02

Skrevet 04 november 2002 - 14:09

Det jeg er vant til er:
pinnekjøtt
hjemmelagd kålrabistappe
hjemmelagd potetmos
..og røkt kjøttpølse for de som ikke er så glad i pinnekjøtt

Spiste faktisk pinnekjøtt i går... NAAAAAAAAAAMMMMMMMMMMM :P
Et helt år siden sist! :wink:
  • 0

#17 Daisy

Daisy

    Husvarm

  • Medlem
  • PipPipPip
  • 178 innlegg
  • Ble med 4. sep. 02

Skrevet 05 november 2002 - 13:29

Jeg begynte ikke med pinnekjøtt på julaften før jeg giftet meg, og slik har jeg lært å servere den av min svigermor fra Ålesund:
Dampet pinnekjøtt (hiver noe inn i grillen før servering, liker godt den sprø skorpen med det er ikke nødvendig), Vigra-mør (som er en nyyydelig grov pølse som må kjøpes i Ålesund, ikke så sterk som Vossa-korv), sossisser, rødkål, kokte poteter og masse kålrabistappe. Sjy blandes med litt godt smør for kraftigere smak.
Bosatt utenom Sunnmøre er det litt "bale" å få tak i Vigra-mør hvert år, men jeg har ikke funnet noe som er like godt her i sør.
Ser du Ine anbefaler svinemør, men den må jeg vel også til Ålesund for å få???? (Hamstrer det, tørrmør, frossen hysefilet og klippfisk hver gang jeg er i Ålesund....)
Gleder meg til jul.......nam-nam
  • 0

#18 Gjest_Skusla_*

Gjest_Skusla_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 06 november 2002 - 23:13

Poteter
sjy
sosisser
mør
rødkål

nam nam nam... gleder meg til juuul :D
  • 0



Svar



  


0 bruker(e) leser dette emnet

0 medlemmer, 0 gjester, 0 skjulte brukere