Gå til innhold


Foto

Hva bruker jeg pastinakk til?


  • Please log in to reply
5 svar på dette emnet

#1 Plonk

Plonk

    Skravlebøtte

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPip
  • 894 innlegg
  • Ble med 27. mars 03

Skrevet 24 juli 2005 - 16:58

Nok en gang har jeg fått i hus en grønnsak som jeg ikke har brukt før (jeg abonnerer på økologisk): pastinakk. Har fått tre ganske store.

Det er en avlang rotfrukt som kanskje ligner litt på en mellomting mellom nepe og kålrabi. Min vegetariske kokebok kan ikke hjelpe meg med oppskrifter, kan dere?
  • 0

#2 Arkana

Arkana

    Sølvmedlem

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 29 486 innlegg
  • Ble med 12. jan. 04
  • Kjønn: Kvinne

Skrevet 24 juli 2005 - 17:05

- Sammen med poteter i potetmos.
- I gryteretter eller supper sammen med andre rotgrønnsaker.
- Høvlet i tynne skiver og fritert, som chips.
- I gratenger (f.eks. forskjellige kokte rotfrukter has i ildfast form med ostesaus over og gratineres i ovn)
- Stekt med smør og litt honning, som herlig tilbehør til kjøttretter.
- I vegetarkaker, riv dem sammen med andre grønnsaker.

  • 0
People who don't like cats must have been mice in a previous life.

des. .08
mars 11
jan. 13

#3 Gjest_piaf_*

Gjest_piaf_*
  • Gjester
  • Ble med --

Skrevet 24 juli 2005 - 21:41

Skriver under på potetmosidéen - jeg har nærmest blitt avhengig av pastinakk og sellerirot i potetmosen (persillerot er også bra). Suverent til sitronmarinert, stekt kylling. :sikle:

Eller skjær pastinakk og sellerirot i skiver og ta dem med når du lager fløtegratinerte poteter - poteter, røtter og rå hvitløk, evnt urter, kokes ca. 5 min i en blanding av melk og fløte, helles i ildfast form (med ost på toppen om du vil) og gratineres til alt er mørt og overflaten gyllen. Jeg laget dette til lammestek i påsken i år - det ble de beste fløtegratinerte potetene jeg noengang har smakt! :-D

Ellers finner du mange oppskrifter med pastinakk i Jamie Olivers kokebøker, feks ovnsstekte med olivenolje og timian/rosmarin, eller i pasta, med hvitløk, bacon og parmesan.

Sjekk også BBC Food sine nettsider, pastinakk er mye mer brukt i Storbritannia - jeg tok et kjapt søk på "parsnip" og fikk disse svarene. :)
  • 0

#4 Hilde

Hilde

    Redaktør

  • Admin
  • 18 765 innlegg
  • Ble med 1. jan. 70
  • Kjønn: Kvinne

Skrevet 24 juli 2005 - 21:51

Jeg ovnsbaker pastinakk sammen med potetbåter. Bruker som tilbehør til kjøtt, og det er ikke 1 juledag uten kalkun og pastinakkmos. (Engelsk bestemor..)
  • 0

#5 rabrabara

rabrabara

    Ivrig skribent

  • Medlem
  • PipPipPipPipPip
  • 678 innlegg
  • Ble med 3. mars 04

Skrevet 24 juli 2005 - 21:59

Jeg ovnsbaker pastinakk sammen med potetbåter. Bruker som tilbehør til kjøtt, og det er ikke 1 juledag uten kalkun og pastinakkmos. (Engelsk bestemor..)

Vis innlegg


JA! Skjær de i lange biter og rull de i kraften fra kjøttet eller i olje. Ovnsbak de som Newt sier og server med kjøtt og grønnsaker. Godt!
  • 0
Postet bilde

#6 Plonk

Plonk

    Skravlebøtte

  • Medlem
  • PipPipPipPipPipPip
  • 894 innlegg
  • Ble med 27. mars 03

Skrevet 24 juli 2005 - 22:23

Takk alle sammen, så snille dere er! Jeg tolker alt dithen at jeg rett og slett kan bruke pastinakk litt på samme måte som potet, eller sammen med potet i diverse retter. Gleder meg til å prøve!
  • 0




0 bruker(e) leser dette emnet

0 medlemmer, 0 gjester, 0 skjulte brukere