Gå til innhold


Hjelpeside: Blogger, detaljert forklaring


Hvem kan ha blogg?
Det er kun registrerte medlemmer som kan ha blogg.

Hva er blogg?
En blogg er en utvidet dagbok hvor man legge inn mer informasjon enn man kan i de tradisjonelle dagbøkene her inne. Man kan f.eks legge til favorittlinker, bilde, informasjon om seg selv, og masse annet. Du har altså mange flere muligheter enn i dagbøkene og de er og mer oversiktelige i og med at komentarene til hvert innlegg kommer rett under innlegget.
I menyen på venstre side i kontrollpanelet ligger innstillinger for blogg helt øverst.

Blogginnstillinger

Hvordan opprette blogg? Gå inn i kontrollpanelet og trykk på blogginnstillinger. Her skriver du inn navn på bloggen, beskrivelse av bloggen og velger om dette er en lokal eller ekstern blogg. Med ekstern blogg menes en blogg som ligger andre plasser på internett, men du ønsker inn i bloggene her på Kg. Du vil da få opp en boks hvor du må skrive inn linken til din blogg og alle innstillinger du har satt på den opprinnelige siden vil også gjelde her.
Om du vil opprette en lokal blogg må du sette enkelte innstillinger:

Privat blogg: Om du krysser av her vil ingen andre enn deg selv og de du navngir kunne se bloggen din.
Videre kan du tillate gjester å se bloggen din om den er satt privat. da legger du inn brukernavnene til de du ønsker å dele bloggen med. Husk å legge inn ett brukernavn pr. linje.

Tillat andre tillgang til din blogg? Ved å krysse av her tillater du at andre kan legge bloggen til i enn rss reader. Dette er ett program som brukes av mange til å følge med på blogger, nyheter osv. dette er ett program som lastes ned på maskinen og henter nye overskrifter så man følge med uten å besøke alle sidene.

Tillate trackbacks? Trackbacks er enkelt og greit at en kan legge inn en trackback på en kommentar i en annen sin blogg. Denne kommentaren vil da vise i to forskjellige blogger.
Ny melding for innlegg? Krysser du av for dette vil du motta email varsling ved nye innlegg i din blogg. Merk at dette gjelder kun din egen blogg, ønsker du å abbonere på andres blogger må du bruke rss.

Tilpass utseende for bloggen

Status for innlegg? Her kan du velge om nye innlegg du legger inn skal skjules som utkast eller publiseres umiddelbart. Utkast er en kladde bok hvor du kan skrive det du vil ha ned og publisere når du er ferdig.
Valgene nedover sier seg litt selv, du kan velge hvordan bloggen din skal vises. Liste gir alle innkegg i en liste nedover. Liste pr. dato gir deg en liste som er sortert etter dato og hver dato er fremhevet mellom innleggene. Liste pr mnd vil gi det samme som dato, men her er mnd. innlegget er lagt inn fremhevet.

Godkjenn innlegget i bloggen: Her kan du legge inn om du skal godkjenne komentarer som blir lagt inn i din blogg før de vises for andre. Ikke godkjenn innlegget betyr at kommentarene automatisk blir synlige for alle.

Bloggkategorier: Her kan du legge inn forskjelluge kategorier i bloggen din. Feks Mitt bryllup, Min graviditet, osv. Når du skriver ett innlegg i bloggen må du da velge i en rullegardinmeny hvilken kategori innlegget skal legges i og brukerne kan selv velge hvilken kategori de vil lese, Dermed kan du ha brylupsdagbok, graviditetsdagbok og en masse andre dagbøker samlet på en plass. Husk å skrive en kategori pr. linje.

Innholdsinnstillinger:

Det øverste valget en har der er å endre innholsblokkenes størrelse. Dette kan være en fordel å gjøre om en f.eks har ett stort bilde som gir en hvit kant over en del av bildet.

Blokker: En blokk er en liten boks som blir liggende ved siden av alle innleggene. Du kan lage egendefinerte blokker hvor du kan legge inn linker, informasjon og alt du måtte ønske. Det ligger og endel forhåndsbestemte blokker som kalender, blogg linker, siste 10 innlegg osv.
Hvis du vil legge inn en egendefinert blokk trykker du på Legg til innholdsblokk. Skriv inn det du vil ha i blokken og trykk på legg til egendefinert blokk.

Nåværende innholdsblokk: Her har du en oversikt over alle blokkene du har i bloggen din. Her kan du endre rekkefølgen på de, om de skal vises i det hele tatt. Og om de skal ligge på høyre eller venstre side av innleggene. Du kan og slette de helt om det er ønskelig.

Mine innstillinger: Her kan du legge inn personlige opplysninger som vil vise i Min Profil i bloggen.

Min Blogg: Her kommer du rett inn i din blogg når du har opprettet en. Denne linken vil du og finne i din profil, samt øverst på alle sider ved siden av linken til Kontrollpanel.
Du vil se i bloggen at du har mange av de samme linkene der som du har i kontrollpanelet. Du kan her se hvor mange utkast du har og evnt. publisere disse. Du finner og en kalender i bloggen. Når du legger inn ett innlegg vil datoen du la inn innlegget bli fremhevet og du kan siden trykke på datoen i kalenderen for å finne innlegg skrevet den datoen.

Vi har og en rangering på bloggene. Du kan gi stemmer til andres blogger, men resulatat vil ikke vise før bloggen har fått minimum 5 stemmer.
Om du ønsker kan du legge blogger du leser ofte i dine favoritter. Da vil bloggen få ett lite hjerte og legge seg fast øverst på siden over Åpne blogger.

Annonse