Gå til innhold

mayhelenee's blogg

  • blogginnlegg
    1
  • kommentarer
    0
  • visninger
    14 117

Fremtidsplaner, hva skal jeg?


Mayhelenee

1 545 visninger

Hei!

Jeg er en 16 år gammel jente som for tiden tenker veldig mye på hva jeg skal gjøre med livet mitt i årene kommer. Jeg går 1. klasse på videregående, linjen studiespesialisering. Jeg har lenge vurdert å dra på utveksling i 2. klasse, men jeg er veldig usikker på om dette er det rette valget for meg. Jeg har veldig lyst til å oppleve noe nytt og spennende, det skal ikke stå på det, men jeg er redd for utfordringene jeg kommer til å møte på både der borte og også utfordringene som venter på meg når jeg kommer hjem.

På ungdomsskolen hadde jeg engelsk som fremmedspråk, noe som gjør at jeg stiller sterkt på den fronten, men det betyr også at jeg må ha tre år med tysk nå på videregående og det er her jeg møter på et av mine største problemer. Om jeg bestemmer meg for å reise blir det mest sannsynlig til et engelsktalende land, f.eks England, USA, Australia. I disse landene er det etter hva jeg har forstått usannsynlig at de har tyskundervisning på skolene, noe som betyr at jeg ikke kommer til å ha noen som helst slags form for tyskundervisning i løpet av 2. klasse. Om jeg bestemmer meg for å reise betyr det altså at jeg må hoppe rett ifra 1. til 3. klasse i tyskundervisningen.

Jeg har også hørt at undervisningssystemet er helt annerledes i utlandet. Reglene er strengere, skoledagene er lengre og alt er generelt annerledes. Forandring fryder, men det kan jo også bli litt for mye av det gode. Noen som har noen som helst slags erfaringer angående dette? Skrekkhistorier om utvekslingsstudenter som blir plassert i hjem hvor de må gå i kirken annenhver dag, de brukes som slaver osv. er jo også ting som skremmer en eventyrlysten stakkar.

Jeg er veldig usikker på hva jeg skal i fremtiden, hva jeg skal studere og hva jeg vil jobbe med. Jeg vet at mange sikkert mener at jeg er tidlig ute, at jeg tenker og bekymrer meg for mye og at jeg bare burde leve i "nuet", men dette er ting som opptar meg og som motiverer meg til å stå på. Jeg har vel egentlig bestemt meg for å ta et "friår" mellom videregående og høyere utdanning. Der har jeg vurdert alt ifra folkehøyskole med idrett og reising som tema, til militæret.

Jeg har så lyst til å være med på det meste og prøve alt, samme om det da er utveksling i USA eller folkehøyskole i Numedal. Det som bekymrer meg og begrenser mulighetene mine er prisen på de forskjellige tingene. Jeg kommer fra en familie med god råd, men for å bruke så mye penger vil jeg jo vite at det faktisk er verdt det! Mitt spørsmål til dere er da hva dere vil anbefale meg å gjøre. Er det noen som har vært utvekslingsstudenter og har erfaringer dere vil dele med meg? Er det noen som har gått på folkehøyskole eller vært i militæret og har noe å fortelle derifra? Og ikke minst, er det noen har erfaringer fra begge deler og har noe de vil anbefale fremfor noe annet?

Da vil jeg til slutt takke dere som har tatt dere tid til å lese alt jeg har skrevet! :)

0 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Det er ingen kommentarer å vise.

×
×
  • Opprett ny...