Gå til innhold

Lena V.

  • blogginnlegg
    7
  • kommentarer
    0
  • visninger
    25 049

Negativ oppmerksomhet, eller prinsesser « vil ikke»


Lena V.

1 385 visninger

blog-0257862001372882232.jpgFor ikke så lenge siden var jeg og min venninne på et legekontor. Venninnens yngste datter på 1,5 år skulle til lege og siden barnehage hadde planleggingsdag så måtte eldste frøken på 5 også være med. Lille Pia hadde litt feber og var ikke i form og naturligvis sutret hun litt og klamret seg til mora. Samtidig klarte storesøster, som tok med seg pose med leker, å se ut til å være litt klumsete. Lekene ramlet i golvet eller ble forsvant i en veske, slik at det ble nødvendig med en liten « leteaksjon». Min venninne med det lille barnet i armene deltok stoisk i alle disse «aktivitetene», mens yngste jenta hadde gjemt ansiktet i mors bluse og laget små sutrelyder. Jeg gikk bort til den «klumsete» jenta og foreslo for henne å vise meg lekene. Vi satt og lekte i ca 20 minutter uten at noe falt i golvet og frøkna virket å være kjempeflink til å holde og håndtere lekene. Med en gang jeg tok lillesøster i mine armer for å holde henne litt så gikk hele haugen med leker ble i golvet igjen. Både meg, jentenes mor og andre folk på legekontoret reagerte på bråket fra dette. Alle glemte at den lille jenta ble skremt av lyden som de fallende lekene laget. Så det slo meg plutselig at storesøster ville ha oppmerksomhet. Bare det rett og slett.

Behovet for kjærlighet sitter i oss all, nesten på genetisk nivå. Som barn, trenger vi stadig bekreftelse på at vi er høyt elsket. Hvis noe truer dette behovet så det kommer fram diverse beskyttelsesstrategier. Bl.a. mulighet for å få oppmerksomhet ved å gjøre noe bråkete og stort, noe som, kanskje, ikke er så bra å gjøre, men som sikkert skaper reaksjon.

Det er helt normalt for barn å gjøre det eller prøve å gjøre det. Som regel, gir foreldre signaler om at slik adferd er ikke er optimalt eller ønskelig i samfunnet og de «gir seg». Men det er merkelig ting man må innrømme, nemlig at mange voksne fortsetter med slik oppførselsmønster i sitt voksent liv. Hvorfor? Riktig- fordi handlinger som vekker negative følelseralltid og garantert gir respons.

Hvem kan motargumentere at damer liker « bad guys» i motsetning til snille, enkle gutter og at menn foretrekker litt «bitchy», sexy, farlige damer, mens mange jenter ikke tør å vise seg fram og forblir alene?

At actionfilmer ofte er mer populær enn noen filosofiske dokumentarer om livets enkle gleder?

Hvorfor er sinnataggen er hovedstadens symbol?Jepp- den vekker emosjoner og reaksjoner. Spør servitører og kafeeiere- hvem får mest oppmerksomhet. Riktig- masete og bråkete gjester. Det er til syvende og sist slik at personalet frykter sterke og negative reaksjoner mot dem. Nøkkelord her er «sterke reaksjoner» og «mot dem».

Saken er at disse voksne lengter etter bekreftelsen, noe de ikke har lært i barndommen og må få den på en annen måte. Tenk etter hva prinsesse « vil ikke» egentlig er ute etter? Kanskje, hun sier jeg vil! Jeg vil bli sett og satt pris på?

Når jeg ser en sånn voksen, så er ærlig talt det første som jeg føler, dyp syndfølelse. Når en kjempedyktig sangerinne må kle av seg i en video for å tiltrekke seg flere fans så synes jeg synd på henne. Samme er det når jeg leser en blogger som lager provokasjon av hvert av sine innlegg, bruker sterke negative ord, bemerkninger og vurderinger som helt klart blir å vekke negative følelser, og med slike triks skaffer de seg flere lesere. Jeg synes synd på dem. Kjenner behov å gå bort til dem, se dem i øyne og si «du er flink, du har helt sikkert talent, og du er fin som du er. Skriv og syng fra hjertet, og husk at det er flere som er glade i deg».

Det er det ideelle bildet J fra livets harde skole, og vet jeg godt at alle negative reaksjoner tapper en for energi. Den beste måten å temme en person som er ute etter negativ oppmerksomhet er å ignorere og ikke gi respons. Så hvis du er så heldig å ha prinsesse « vil ikke», som er eldre enn 16 år gammel i din nære krets, så du vet hvordan du bør oppføre degJ

Ha en fin dag og husk- det er flere rundt deg som er kjempeglade i deg J

0 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Det er ingen kommentarer å vise.

×
×
  • Opprett ny...