Gå til innhold

Sofies filmverden

  • blogginnlegg
    6
  • kommentarer
    2
  • visninger
    82 729

"9"


sofie777

1 244 visninger

Har akkurat sett denne filmen fra blåplate (Blu-Ray).

Førsteinntrykket er at det var en merkelig film. Men samtidig vakker på sin måte. Men sånn blir det gjerne når Tim Burton har en finger med i spillet, selv om det langt ifra er en Burton-film. Det er faktisk en ganske fersk filmstudent som har laget filmen. Shane Acker fikk laget filmen på basis av en 10 minutters kortfilm som ble nominert til Oscar.

"Personene" i denne filmen er laget av stoffrester og sekketøy og metalldeler som er satt sammen på finurlige måter. Men likevel på en slik måte at de får liv.

Hovedpersonen er en figur som kalles "9" (nr. bak på ryggen) som våkner opp i en postapokalyptisk verden som minner litt om vår egen, men også har en god del forskjeller. Han møter fort "2" som hjelper han i begynnelsen. Men etter et møte med et monster, er det "9" og "5" som hovedsaklig driver historien fremover, sammen med lederen for gruppen, "1", den tøffe "7" og tvillingene "3" og "4" som ikke snakker, men har mye historiekunnskaper.

De overnevnte legger ut på et eventyr og slåss mot mekaniske monstre som stjeler sjelen deres en etter en. Til slutt er det "9" som finner løsningen og redder "tøydukkeheten" (ikke menneskeheten).

Jeg synes filmen var ganske surrealistisk i perioder. Det kunne være vanskelig å følge med innimellom. Men likevel synes jeg historien kommer godt frem gjennom "tøydukkenes" øyne. Filmskaperne har brukt et meget smalt fargespråk, men det passer for den triste verdenen de lever i. Men samtidig viser fargene at det er liv i verden, det må bare få tid og de riktige forutsetningene (som i siste scene) for å komme seg ut av myren.

Jeg likte totalt sett filmen greit og gir den en ok 4.

PS. Vil gjerne ha kommentarer fra andre som har sett filmen(e). Trykk på tittelen av dette innlegget og du kan svare.

1 kommentar


Anbefalte kommentarer

sofie777

Skrevet

Jippi, har rundet 100 lesere. Kjempeflott.

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...