Gå til innhold

Sofies filmverden

  • blogginnlegg
    6
  • kommentarer
    2
  • visninger
    82 731

Sherlock Holmes


sofie777

1 196 visninger

Så filmen i går på kino. Synes den var ganske bra. Robert Downey jr. spilte Sherlock Holmes på en utmerket måte og har fått en god makker i Jude Law som spilte Dr. John Watson. Det jeg også likte godt var at de hadde fått med seg en sterk dame, nemlig Irene Adler spilt av Rachel McAdams.

Filmen starter med oppklaringen av et mysterium og hengingen av en skurk spilt av Mark Strong. Men historien slutter ikke der...

Har aldri før sett en film av Guy Ritchie, men filmen var veldig godt laget på mange måter. Han bruker et artig filmknep 3-4 ganger i filmen og jeg kunne godt sett det en gang til i slutten av filmen. Se filmen selv om dere vil vite hva det er.

Selv om oppklaringen var litt forutsigbar, så var veien fram dit ganske uforutsigbar.

Filmen fører oss bokstavelig talt høyt og lavt i et London fra 1800-tallet og de har gjort mye på spesialeffektfronten for å føre oss inn i den stemningen. Man ser mange kjente bygninger, men byen er grå og trist som det gjerne var på den tiden under kullfyringens dekke. Den eneste som tilfører farge, og mye av den, er Irene Adler. Hun har på seg en knall-rosa kjole når vi møter henne første gang.

Filmen er som sagt bra og ganske morsom til tider. Ikke sånn gapskratt-morsom, men mer trekke-på-smilebåndet og lett ha-ha.

Det eneste jeg ikke likte med filmen var boksescenene. Men disse scenene var med på å forklare hvorfor Holmes og Watson er så flink til å sloss, slik at dette ikke virker som det er tatt ut av løse luften.

Jeg gir filmen en 4'er. Den er vel verdt å se. Det virker som om det kommer til å komme en oppfølger og den kommer jeg til å se når den tid kommer.

0 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Det er ingen kommentarer å vise.

×
×
  • Opprett ny...